دلایل کاهش مصرف لبنیات در کشور | از گرانی تا تبلیغات منفی طب سنتی

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی با اشاره به دلایل کاهش مصرف لبنیات خاطر نشان کرد قیمت لبنیات باید در کشور کنترل شود و در صورت امکان برای اینکه با قیمت مناسب‌تری در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد، سوبسید به آن تعلق بگیرد.

دلایل کاهش مصرف لبنیات در کشور | از گرانی تا تبلیغات منفی طب سنتی

گلبن سهراب در گفت‌وگو با ایلنا درباره دلایل کاهش مصرف لبنیات گفت: «کاهش مصرف لبنیات چند دلیل عمده دارد؛ نخست افزایش قیمت لبنیات در سال‌های اخیر و دوم هجمه‌هایی است که طب سنتی درباره مصرف لبنیات در کشور ایجاد کرد.»

وی ادامه داد: «در طب سنتی لبنیات طبع سرد دارد از این رو نباید استفاده شود، در صورتی که ارزش غذایی لبنیات بالاست و منبع پروتئین، کلسیم و ویتامین‌های گروه B است. حتی اگر کسی باور دارد که طبع لبنیات سرد است، باید آموزش داده شود تا بحث سردی آن را مرتفع کند. با توجه به اینکه لبنیات ارزش غذایی خیلی بالایی دارد، در واقع با عدم استفاده، یک منبع خیلی غنی غذایی را از دست می‌دهیم.»

این استاد دانشگاه درباره خواص یک لیوان شیر تصریح کرد: «یک لیوان شیر 12 گرم پروتئین دارد که از ارزش بیولوژیکی خیلی بالایی برخوردار است. در عین حال منبع خیلی خوبی از ویتامین‌های گروه B است و همین‌طور منبع سرشار کلسیم ما با مصرف یک لیوان شیر که حدود 120تا 150 کالری بر اساس میزان چربی‌اش دریافت می‌کنیم، مواد مغذی خیلی زیادی وارد بدنمان می‌شود.»

سهراب در ادامه افزود: «حذف لبنیات از سبد غذایی خانوارها عواقب زیادی دارد. خیلی سخت است بتوانیم با یک منبع غذایی این همه مواد مغذی را یک‌جا تأمین کنیم. بنابراین با حذف لبنیات احتمال سوءتغذیه پروتئین و همین‌طور اختلال رشد در کودکان و احتمال پوکی استخوان افزایش خواهد یافت.»

وی برای افزایش مصرف لبنیات پیشنهاد داد: «قیمت لبنیات در کشور باید کنترل شود و در صورت امکان برای اینکه با قیمت مناسب‌تری در اختیار مصرف‌کننده قرار بگیرد، سوبسید به آن تعلق گیرد.»

این استاد دانشگاه افزود: «یک بحث خیلی مهم، فرهنگ‌سازی و آموزش است که در واقع از کانال‌های مختلف باید بحث آموزش پیگیری شود. به خاطر رشد سریع شبکه‌های اجتماعی، مردم از منابع خیلی غیرمعتبر خبر دریافت می‌کنند و فیلم‌های مختلف در ارتباط با مضراتی که لبنیات می‌تواند داشته باشد، در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می شود. متأسفانه در مقابلش یک قدرت قوی، معتبر و مرجع نمی‌بینیم که به صورت علمی پاسخگو باشد.»

وی تصریح کرد: «این اخبار باید به صورت کاملا کارشناسی شده به مردم اطلاع‌رسانی شود و مطالب علمی در اختیار مردم قرار داده شود.»

ارسال نظر