کد خبر:1033005
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

انسان ها ابر کامپیوترهای جدید هستند

بازی های آنلاین کامپیوتری این امکان را برای بازیکنان فراهم می کنند تا مجموعه سوالاتی از فیزیک کوانتوم را که به تنهایی در هر الگوریتم قابل حل نیستند، حل کنند.

به گزارش کلیک، با این که قبلا بازی ها و ترفندهای Citizen science در حل مشکلات علمی موفق بودند اما در فیزیک کوانتوم به کار گرفته نشدند. یک گروه از محققین دانمارکی کشف کردند بازیکنان زمانی پیروز می شوند که بهینه سازی خالص عددی با شکست روبه رو شود، و آن ها بر اساس استراتژی های بازیکنان که بیانگر روش های عددی بسیار برجسته ای بود شیوه بهینه سازی جدیدی ارائه دادند.
امروزه جنگ دائمی ای میان انسان و ماشین در جریان است. در حالی که آگاهی و دانش ماشین های امروزی در حد عالی است، ما شاهد این هستیم که کامپیوترها می توانند کارهایی انجام دهند که قبلا نیازمند داده های انسانی بود. اخیرا الگوریتم فوق هوشمند آلفاگو گوگل یک تیم بسیار حرفه ای را در بازی "گو" شکست داد و جهان را شگفت زده کرد. این موفقیت بیانگر سرعت چشمگیر توسعه توانایی های ماشین است.
اما ما هنوز شکست نخورده ایم. مهارت های انسان در بعضی حوزه ها برتر است و همواره برتر خواهد ماند. این مهم یکی از آخرین نتایج بدست آمده علمی توسط فیزیکدان دانمارکی ژاکوب شرسن است که در مجله نیچر به چاپ گردید.

ژاکوب شرسن این گونه توضیح می دهد: "ممکن است این موضوع مهیج به نظر برسد اما در حال حاضر ما در حال رقابت با تکنولوژی هستیم و به تدریج در بسیاری از موقعیت ها تکنولوژی از ما پیش خواهد افتاد. الگوریتم های امروزی دارای ویژگی هایی هستند که زمانی منحصرا برای انسان بودند. نتایج تحقیقات ما نشان می دهد که هم چنان هم میان توانایی انسان و ماشین تفاوت هایی وجود دارد."
شرسن و گروه تحقیقاتی اش در دانشگاه آرهوس، در مواجهه با فیزیک کوانتوم و بازی های کامپیوتری، به یکی از قابلیت های انسان که وی را در مقابل قدرت پردازش بسیار عظیم کامپیوتر بی همتا می کند، پی بردند. وی در این خصوص گفت: "روش ما در نزدیک شدن به مسائل اکتشافی و حل آن به صورت حسی یا ادراکی است. این کشف در مرکز فکری AU کودر (CODER) به دست آمده است. جایی که گروهی از محققین رشته های علمی مختلف سعی می کنند بعضی از شاخصه های فکری-رفتاری انسان را به طریق الگوریتم کامپیوتر تغییر دهند.
فیزیک کوانتوم در پی پیشرفت های عظیمی در حوزه محاسباتی و اندازه گیری های با دقت بالا است. اگر چه حل این مسائل برای رسیدن به آن نقطه بسیار مشکل است و حتی ابر کامپیوترهای بسیار قوی هم از پس این کار بر نمی آیند.

احساس مشترک ما
گروه تحقیقاتی CODER، دریافتند که مغز انسان چگونه قادر است بر اساس حس و تجربیات قبلی تصمیم گیری کند. این کار با بازی آنلاین "Quantum Moves" (حرکات کوانتوم) انجام شده است. بیش از ۱۰ هزار نفر در بازی شرکت کردند و به این طریق همه توانستند در تحقیقات بنیادین فیزیک کوانتوم همکاری کنند.
ژاکوب شرسن می گوید: "نقشه طراحی شده، ما را به استراتژی های مغز آگاه می کند. زمانی که باید یک مشکل ناشناخته را حل کنیم به طور حسی رفتار می کنیم، در حالی که برای کامپیوتر به طور غیرحسی انجام می شود. کامپیوتر در میان حجم عظیمی از اطلاعات می چرخد، اما ما نمی توانیم این کار را با مبنا قرار دادن تجربه یا حس برای تصمیم گیری انجام دهیم. این دیدگاه را ما با تحلیل راه حل های بازیکنان "Quantum Moves" بدست آوردیم."
قوانین فیزیک کوانتوم سرعت بالاتری برای به کار گیری اطلاعات می خواهند، که در عوضش حد نهایی برای قدرت پردازش کامپیوترهای کوانتوم ایجاد می کنند. محدوده سرعت کوانتوم کجاست؟ تاکنون از الگوریتم های کامپیوتری برای شناسایی این محدوده ها استفاده می شد. ولی مشخص شده که با داده های انسانی می توان راه حل های بسیاری بهتری پیدا کرد تا با الگوریتم.

ژاکوب شرسن می گوید: "بازیکنان با به کار گیری روش های ساده، پیچیده ترین مشکلات را حل می کنند. زمانی که کامپیوتر تمام گزینه ها را بررسی می کند، بازیکنان به طور خودکار به دنبال راه حلی می گردند که حس می کنند درست تر و ساده تر است. ما در تحلیل هایمان متوجه شدیم که ویژگی های مشترکی میان راه حل های بازیکنان وجود دارد که باعث شد نیم نگاهی به احساس یا ادراک مشترک انسانی داشته باشیم. اگر بتوانیم به کامپیوتر بیاموزیم که این راه حل های خوب را شناسایی کند، محاسبه خیلی زودتر انجام خواهد شد. از جهاتی هم ما احساس مشترک مان را به کامپیوتر تزریق می کنیم".
این کار گروه موثر بوده است و نشان داد که می توانیم با ترکیب مغز و تراشه های کامپیوتری از محدوده سرعت کوانتوم تجاوز کنیم. این فناوری قوی ترین ابزار در توسعه کامپیوترهای کوانتوم و فناوری های دیگر کوانتوم است.

ما ابرکامپیوترهای جدید هستیم
علم اغلب به عنوان چیزی خیلی دور و منحصر به فرد که پشت درهای بسته طرح ریزی می شود به حساب می آید. برای ورود به این وادی باید چندین سال درس بخوانید و ترجیحا یک یا دو مدرک دکترا داشته باشید. حالا یک واقعیت کاملا متفاوت در حال شکل گیری است.
سیتیزن ساینس از محدوده آزمایشگاه فراتر رفته و هر کسی را که علاقمند است دعوت به همکاری کرده. گروه دانشگاه آرهوس از بازی برای تحقیق علمی به طور داوطلبانه استفاده کرد. هر هفته مردم جهان ۳ میلیارد ساعت از وقت خود را به بازی اختصاص می دهند. تقریبا بازی ها وارد تمام ابعاد زندگی روزمره ما شده اند و این پتانسیل را دارند که به منبع با ارزشی برای علم تبدیل شوند.

ژاکوب شرسن می گوید: "اگر ما بتوانیم به کسر کوچکی از این نیروی محاسباتی دست یابیم، دیگر چه کسی از ابرکامپیوتر استفاده خواهد کرد؟ با تبدیل علم به بازی همه می توانند در فیزیک کوانتوم تحقیق کنند. ما نشان دادیم که بازی تمام موانع میان فیزیک کوانتوم و انسان ها را از بین برده، و بینش شناختی در هنر پژوهش ایجاد کرده است. پروژه ما این است که بهترین های هر دو جهان را ترکیب کنیم و الگوهای ثابت پژوهش محاسباتی را به چالش بکشیم."
تفاوت میان ما و ماشین این است که ما به طور حسی به دنبال سوزنی در انبار کاه می گردیم، بدون این که بدانیم کجاست. ما براساس 'تجربه' حدس می زنیم و در نهایت بسیاری از گزینه های نامناسب را رد می کنیم. فعالیت های حسی (ادراکی) انسان در "Quantum Moves" نشان داده که با بهترین راهکارهای کامپیوتری قابل رقابت است. کشف بسیاری از مشکلات دیگر با کمک احساس انسان در آینده هیجان انگیز خواهد بود.

وی افزود: "ما در مرز درک انسان در مواجهه با مسائل فیزیک کوانتوم هستیم. مسئله ای که در "Quantum Moves" وجود دارد را به کامپیوتر می دهیم تا بتواند حل کند. همچنین بارها و بارها مشاهده شده که بازیکنان در حل مسائل بسیار مقتدرتر از ماشین ها هستند. در حالی که به نظر می رسد موفقیت های هالیوود در هوش مصنوعی کاملا نزدیک به واقعیت است، نتایج مطالعات ما نشان می دهند که مقایسه انسان و ماشین هم چنان جالب توجه است. زمان زیادی مانده تا به کامپیوترهایی با شناخت نوع انسانی دست یابیم. کار ما اولین و بزرگترین قدم در فهم چالش های فیزیک کوانتوم است. نمی دانیم که آیا می توان این موضوع را به مسائل چالشی دیگر تعمیم داد یا نه، اما چیزی است که سخت بر روی آن کار خواهیم کرد تا در سال های آتی به نتیجه مناسبی دست یابیم.

منبع: sciencedaily

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
دوربین جدید سونی ZV-E1 معرفی شد

دوربین سونی ZV-E1 به‌طور خاص برای ثبت ولاگ ساخته شده است و از یک سنسور فول‌فریم...

لامبورگینی رولتو 2024 معرفی شد

اونتادور برای حدود یک دهه پرچمدار محصولات گاو خشمگین ایتالیایی بود و اکنون...

تماس ماهواره ای آیفون ۱۴ به ۶ کشور جدید آمد؛ ایران هم جزو لیست است؟

اپل از ارائه قابلیت تماس ماهواره ای اضطراری آیفون 14 برای 6 کشور دیگر نیز خبر...

مایکروسافت به بینگ چت تبلیغات اضافه می‌کند

مایکروسافت تأیید کرد که در حال افزودن تبلیغات به تجربه چت با نسخه جدید بینگ...

روش جدید دارورسانی به جای تزریق

آیا خوب نیست اگر بتوان دارو را بدون استفاده از سوزن دردناک تزریق کرده و آن...

نامه سرگشاده ماسک و 1000 فعال حوزه فناوری: به‌خاطر بشریت توسعه هوش مصنوعی را 6 ماه متوقف کنید

جمعی از فعالان حوزه فناوری در نامه سرگشاده‌ای از آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی...

حالت مطالعه به نسخه دسکتاپ مرورگر گوگل کروم می‌آید

به‌روزرسانی جدید مرورگر گوگل شامل حالت مطالعه می‌شود که برای افزایش تمرکز و...

سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران کاهش یافت

طبق جدیدترین گزارش Speedtest، رتبه اینترنت ثابت و موبایل در فهرست اسپیدتست...

برای نخستین بار در جهان کامپیوتر کوانتومی IBM به یک کلینیک پزشکی اختصاص داده شد

 شرکت آی‌بی‌ام از اولین رایانه کوانتومی جهان که به تحقیقات مراقبت‌های...

قابلیت چت صوتی گروهی به زودی به واتس‌اپ اضافه خواهد شد

واتس‌اپ به شکل منسجم و متمرکز در حال بهبود است. هر چند خیلی از قابلیت‌های...