ایران هم انسان به فضا می فرستد
رییس پژوهشگاه هوافضا با تاکید بر اینکه اعزام انسان به فضا در اولویتهای تحقیقاتی این پژوهشگاه قرار دارد، گفت: برای اعزام انسان به فضا تا سال ۱۴۰۴ اجرای ۵۳ پروژه در دستور کار قرار دارد.
به گزارش کلیک به نقل از ایسنا، دکتر فتحالله امی در نشست خبری امروز، ۱۸ مهرماه با اشاره به آغاز هفته فضا از ۱۳ مهرماه افزود: این هفته به مناسبت اولین پرتاب ماهواره توسط بشر به فضا در اکتبر سال ۱۹۵۷ توسط شوروی نامگذاری شد.
وی با بیان اینکه اولین ماهواره با عنوان «اسپوتنیک» به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: در آوریل سال ۱۹۶۳ اولین انسان به فضا پرتاب شد که این امر موجب شد تا شگفتیهای فضا برای انسان باز شود.
امی با اشاره به آغاز فعالیتهای فضایی ایران از سال ۱۳۶۵ یادآور شد: از سال ۱۳۶۵ تاکنون گامهای بلندی در زمینه توسعه فناوریهای فضایی برداشته شده است؛ بهگونهای که امروزه ایران جزء ۱۰ کشور صاحب فناوریهای فضایی شده است.
رییس پژوهشگاه هوافضا پرتاب ۴ ماهواره به مدار لئو را از موفقیتهای ایران در حوزه فناوریهای فضایی دانست و یادآور شد: موفقیت در پرتاب این چهار ماهواره موجب شد که نام ایران در میان ۱۰ کشور صاحب فناوری قرار گیرد.
برنامه تحقیقاتی پژوهشگاه هوافضا
امی با اشاره به فعالیتهای این پژوهشگاه اظهار کرد: این پژوهشگاه از سال ۱۳۹۴ با مصوبه هیات دولت به جایگاه اولیه خود در وزارت علوم بازگشت و بر این اساس برنامههای تحقیقاتی زیادی را در دستور کار دارد.
وی تعداد مقالات ارائه شده از سوی محققان این پژوهشگاه در سال ۹۴ را ۵۴ مقاله ذکر کرد و ادامه داد: هماکنون ۵۳ پروژه جاری شامل پروژههای صنعتی و کلان در دستور کار قرار دارد.
رییس پژوهشگاه هوافضا به برنامههای آینده این پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: این برنامهها بر اساس سند جامع توسعه هوافضا تعریف شده است.
امی با تاکید بر اینکه این سند در سال ۹۱ از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، یادآور شد: در سطر پنجم این سند پروژههای فضایی نام برده شده است که از میان آنها دو پروژه جزء وظایف این پژوهشگاه قرار دارد.
سرنوشت پروژه پرتاب انسان به فضا
وی پرتاب انسان به فضا را از جمله پروژههای مطرح شده در سند توسعه هوافضای کشور نام برد و گفت: در این بند از سند، انجام ماموریتهای فضایی سرنشیندار و قرار دادن انسان در مدار با اولویت علوم، فناوری و صنعت داخل با مشارکت جهان اسلام و همکاریهای بینالمللی تعیین شده است و اجرای این پروژه نیز در قالب طرح کلان ملی در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفته است.
رییس پژوهشگاه هوافضا پرتاب هشت محموله را از جمله اقدامات انجام شده در زمینه اجرایی کردن پروژه اعزام انسان به فضا دانست و خاطرنشان کرد: این پرتابها از سلول موجود زنده آغاز شده و تا پرتاب دو میمون ادامه یافته است؛ ساختار فیزیکی میمون شبیه ساختار فیزیکی انسان است.
امی به اسناد بالادستی این حوزه اشاره کرد و توضیح داد: طبق بند ۳ فصل پنجم سند توسعه هوافضا باید تا سال ۱۴۰۴ انسان به فضا اعزام شود که ما پس از برداشتن گامهای اولیه در حال بررسی و ایجاد ساز و کار برای پرتاب انسان به صورت زیرمداری هستیم.
وی با ابراز امیدواری از اینکه با انجام کارهای قانونی و تامین اعتبارات بتوان این پروژه را در برنامه ششم توسعه محقق کرد، یادآور شد: در این راستا با کشورهای چین و روسیه همکاریهای بینالمللی را برای اجرای این پروژه آغاز کردیم و این کشورها نیز قول مساعد برای همکاری با ایران را ارائه دادهاند.
رییس پژوهشگاه هوافضا تاکید کرد: ما امیدواریم تا پنج سال آینده پروژه اعزام انسان به فضا به صورت زیرمداری انجام شود، بهگونهای که تا قبل از سال ۱۴۰۴ تحقیقات آن انجام و در سال ۱۴۰۴ این پروژه به طور کامل اجرایی شود.
تاکید جدی پژوهشگاه هوافضا به اعزام انسان
امی با تاکید بر اینکه اجرای پروژه اعزام انسان به فضا در اولویت تحقیقاتی این پژوهشگاه قرار دارد، اضافه کرد: پروژه اعزام انسان به فضا هرچند که در اولویت کاری سازمان فضایی وابسته به وزارت ارتباطات قرار ندارد، ولی این طرح در اولویتهای این پژوهشگاه قرار دارد، بهگونهای که در چهار جلسه دبیرخانه شورای فرهنگی که با حضور نماینده سازمان مدیریت و برنامهریزی برگزار شده، بر اجرای این پروژه تاکید شده است.
وی اضافه کرد: اعتبارات این پروژه به صورت مرحلهای به این طرح اختصاص داده شده است و قرار است در سال ۹۵ نیز بر اساس جدول ۱۴ بودجه که مربوط به اختصاص یک درصد بودجه دستگاهها به امر پژوهش است، اعتبارات این پروژه تامین شود.
به گفته وی، سازمان مدیریت و برنامهریزی قولهایی در زمینه اختصاص اعتبارات به طرح اعزام انسان به فضا داده است.
رییس پژوهشگاه هوافضا اعتبارات مربوط به پرتاب انسان به زیر مدار را ۳۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: در حال حاضر ۵۳ پروژه در زمینه پرتاب موجود زنده در این پژوهشگاه تعریف شده است.
وی تاکید کرد: پروژههای مربوط به اعزام انسان به فضا از پرتاب سلول موجود زنده آغاز شده و با پرتاب دو میمون ادامه یافت. این دو میمون در حال حاضر زنده هستند و در پژوهشگاه رویان نگهداری میشوند.
رییس پژوهشگاه هوافضا دومین پروژه در دستور کار این پژوهشگاه را دستیابی به جایگاه اول منطقه در تسخیر فضا و تسلط بر فضا از طریق علوم و با استفاده از توانمندیهای داخلی ذکر کرد و گفت: تحقق این هدف مستلزم ساخت راکتهای کاوش است که در بند یک فصل ۵ سند توسعه هوافضا بر آن تاکید شده است.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون چندین راکت کاوش ساخته و پرتاب شده است، ادامه داد: در حال حاضر دو راکت «تیر» و «مهر» در پژوهشگاه ساخته شده است که آنها را در دست پرتاب داریم.
امی اضافه کرد: با ساخت این راکتها ما آمادگی داریم تا آزمایشات فضایی و انجام پرتاب را برای مراکز تحقیقاتی انجام دهیم.
تولید استانداردها و کیفیت خدمات پروازی
وی دستیابی به استانداردها در حوزه فضایی را از دیگر فعالیتهای علمی این پژوهشگاه نام برد و یادآور شد: دستیابی به استانداردها و کیفیت خدمات پروازی در سطح میانگین جهانی، بندی از سند جامع هوافضا است.
رییس پژوهشگاه هوافضا، دستیابی به این استانداردها را از دیگر پروژههای این پژوهشگاه نام برد.
ایران ۳۸ ساله که داره آدم به فضا می فرسته !!!
میبایست سر مسئول این بخش را برای ارسال و بازگشت به فضا انتخاب کنند اگر چنین باشد تمام امکانات و فناوری ها را از زیر سنگ هم که شده در بالاترین کیفیت حتی غیر ممکن از نظر ما ، پیدا کرده و بر روی پروژه سوار میکنند .
اما اگر یک فردساده را را انتخاب کنیم قضیه یک مقدار مانند پراید و روآ و … میشود و فرد عادی بی ارزش قلمداد میشود از این رو پروژه نصف کاره و ضعیف پرتاب میشود و چون نمیتواند از جو بیرون برود سفینه و پرتابگر بازمیگردند و منفجر میشوند ، به عنوان مثال افراد روی زمین میبینند که نارنگی های داخل فضا پیما به بیرون پرتاب میشوند . پیشنهاد میکنم از تمام علوم موجود برای تحقق این هدف استفاده کنید .
فقط امیدوارم که در سطح حرف باقی بماند و واقعا” جان انسانی را به خطر نیاندازند ،
فرستادن انسان توسط ایران غیرممکن است ،
مگر اینکه به همه دستاوردهای فعلی فضایی دنیا پشت کرده و طرحی نو دراندازند ،
یک مثال ساده می زنم ، شما یک موتور هواپیمای بوئینگ را درست کنید ، این را به جای اعزام فضانورد قبول می کنیم ، جالبتر اینکه چنین رجز خوانی هایی توسط افراد غیر مطلع انجا می شود ، یک جاده روی زمین ۴ دهه است معطل مانده چون نمی توانند کوه را سوراخ کنند ، آنوقط برای فضا ۱رب العجل تعیین می کنند ،
کپسول اکسیژن و سوزن ته گرد و گیربکس پراید و پارچه چادری و کفگیر پالاستیکی از خارج وارد می کنند ، هنوز به چالش مجروح شدن راننده هنگام بازشئن ایربگ پراید غلبه نکرده اند به فکر غلبه بر جاذبه زمینند
آقا قبل از اینکه شما به مساله گیربکس و اینطور چیزا توجه کنی املای خودت رو درس کن نصف کلمه ها اونور اینور نوشتی
آقا قبل از اینکه شما به مساله گیربکس و اینطور چیزا توجه کنی املای خودت رو درس کن نصف کلمه ها اونور اینور نوشتی
سلام …
من تصمیم به نگارش و ارسال نظر نداشتم چون ابراز نظر در هر موردی از خصایص سنتی ایرانیان گرامی است و در همه امور از سیاست و ورزش گرفته تا فیزیک نظری و کوآنتوم! نظراتی ایراد میفرمایند و اصرار دارند که الا و لابد درست است و غیر از این نیست و ای کاش مطالعاتی داشتند و نظری میفرمودند (که میانگین مطالعه جامعه ما غیر از این را نشان میدهد) …
و بعد …
نگاه سرکار خانم “سپیده” در منظر من، صحیح است و اینجانب با اصلاحاتی، قریب به اتفاق نظر ایشان را دُرست میدانم؛ البته نه از باب تخصصی، که شامل مطالعات من نیست بلکه از جهت اخبار روزآمد و دغدغههای یک شهروند …
فقط دو سوال دارم …
– سوال اول و اصلیترین سوال…
همه وقایع قبیح هستند و کشور در ظلمات جهل و تاریکی فرو رفته!! اما، تو چه کردهای؟ … جز اینکه بار و بندیل مبارکت! را جمع بفرمایی و به فرنگ مهاجرت کنی، دیگر چه خدمتی به مردم کشورت کردهای؟ … جز ناله کردن و از صبح تا شب به در و دیوار و کلیه موجودات عالم فحاشی کردن، دیگر چه کردهای؟ … آیا قرار بوده ما در تمامی سطوح و عرصهها انقلاب کنیم تا عدهای لقمه آماده بر دهن مبارکشان بگذارند و بگویند: همه چی آروم است و من چقدر خوشحالم؟! … آیا با هزار انقلاب، نوع نگاه و روش رفتاری مردمان شریف مملکتمان تغییر خواهد کرد و یا قرار است از کشوری دگر، انسانی نو وارد کنیم؟ … آیا نمیتوانستیم با پیشه و حرفه کوچک خود و رفتار نوآورانه و متعهدمان (مدلی که در تاریخ پیشرفت اکثر کشورهای پیشرفته امروز طی شد) دیگر شاغلان حوزه تخصصیمان را وادار به گزینش رفتار و انتخاب بهتر و دقیقتری کنیم؟ …
سوال دوم … دانشگاه شریف و امثالهم، جز مکتبی برای تربیت نیروهای زبده جهت کشورهای غربی، برای مملکت خود چه کردهاند؟ … ما که همچنان پراید میسازیم و بر دور آن مستانه میرقصیم … دانشگاه ما و از آن مهمتر، عناصر تشکیلدهنده آن، دانشجویان دیروز و اساتید امروز، جز نمره و دریافت ماهیانه حقوق چه دغدغهای دارند؟ اساتید دیروز بد هستند!! ولی من دانشجویانی میشناسم که استاد گردیدند و از اساتید دیروز بدترند!! … آیا آن دانشجو نمیتوانست صرفا در حوزه کلاس خود، اتفاق متفاوتی را رقم بزند و انتقادات به استاد خود را، مبدل به شیوهای صحیح و احسن سازد؟ …
بگذریم … که زبان سوزد و نیز، مغز استخوان سوزد …
صدها توهین خفته اکنون و با دیدن این نوشته ساده و محقر، بر زبانها جاری میگردند که این نیز رسم ما ایرانیان است …
ما از خودمان آغاز کردهایم …
شما نیز آنی را کنید که خود نیک میدانید …
پانوشت: با احترام به کلیه دوستان و رفقا، نوشتههای در پاسخ به این نگاشته را پاسخ نخواهم داد …
عزیزید و عزیز خواهید ماند …
BIG LIKE
جناب ممنون از پاسختون و اینکه جوابی نمیخواید به پاسخ ها بدید؟
ولی من نمیدونم از کجای نوشته ی من برداشت شد که من الان خارج از ایران هستم
یا خارج از ایران و در حال تحصیل هستم ولی قصد بازگشت به وطنم را ندارم؟
یا اصلا دوست ندارم تفاوتی ایجاد کنم؟
اتفاقا به نظر خودم اینکه وقت گذاشتم و اینها رو نوشتم به این امید بود که شاید کسی بخونه و حداقل در نگاهش اندکی تفاوت ایجاد بشه
شما چرا از خودتون نمیپرسی که چرا اکثر دانشجوهای دانشگاه شریف و …. تبدیل میشند به متخصصان زبده ای برای کشورهای غربی و نه کشور خودشون؟
شما از کجا میدونی که بنده دوست ندارم در حد توان خودم تغییر ایجاد کنم؟
من رو از نزدیک دیدی؟ نحوه ی معاشرتم و نوع صحبتم با اطرافیانم رو دیدی؟
من که در خلال صحبت هام گفته بودم چرا دانشجویان هندی – مالزیایی و …. بعد از پایان تحصیلات برمیگردند ولی ایرانی ها نه؟
من همه ی حرفم این بود که به جای رقابت توخالی که هیچ افتخاری رو هم نصیب کشور نخواهد کرد بهتر هست وقت متخصصان رو اختصاص بدیم به مسایلی که معضل کنونی جهان هستند و نوع نگاهمون رو به اشتراک ایده ها تغییر بدیم و به مانند کشوری مثل هند با جهان در تعامل دوسویه باشیم. نه اینکه دوباره انقلاب و روز از نو و روزی از نو ….
مسئله ی دوم اینکه از نظر شما توان یک فرد در مقایسه با توان یک جامعه چقدر هست؟ من نوعی با طول عمر متوسط چقدر میتونم تغییر ایجاد کنم؟
شما به اعصابی که از من نوعی در خلال مبارزه با عقاید اطرافیان زایل خواهد شد هم توجه کردین؟
شما چرا همه ی فارغ التحصیلان شریف و ….. رو نمونه ی وطن فروش میبینی؟ چرا یک درصد فکر نمیکنی آیا به نخبگانی از این مملکت که رفتند و برگشتند اجازه ایجاد تغییر داده شد؟
به عنوان مثال دکتر فرجی دانا که هرکس ایشون رو از نزدیک میشناسه به وطن دوستی و دلسوزی و اخلاق مداری ایشون گواهی میده (این رو میتونید از تک تک کارمندان دانشگاه تهران بپرسید)و شما برای اطلاع از جایگاه علمی ایشون میتونید فقط بین دانشجویان و اساتید برق تهران – شریف یا امیرکبیر پرس و جو کنید و همه ی ما شاهدیم که چطور این مرد فرزانه رو از وزارت علوم برکنار کردند و فرصت ایجاد تغییر رو ازش گرفتند
البته من هرگز خودم رو با ایشون مقایسه نمیکنم و در این جایگاه نیستم ولی اگر بین دانشجویان کنونی شریف و ….. ده نفر باشند که بتونند در آینده ای نه چندان دور از نظر علمی هم سطح با ایشون قرار بگیرند شما نمیتونید از همه ی این ده نفر انتظار داشته باشید که صبر و اعتقادات ایشون رو داشته باشند
غریضه حب ذات بسیار قوی هست و اکثر افراد راحتی خودشون رو به راحتی جامعه ترجیح میدند
بهتر هست به جای قضاوت و متهم کردن سایرین کمی در مورد حرف های طرف مقابل اندیشه کنیم
منم قراره با ۳۰ میلیارد کریس رونالدو بشم
سال ۱۴۰۴ میشه ۹ سال دیگه و این یعنی اینکه ما ۶۴ سال بعد از ورود اولین انسان به فضا دوباره آدم به فضا فرستادیم …. آفرین بر ما …. تقریبا سه چهارم قرن عقبیم و اصرار هم داریم که عقب بمونیم
هوش نخبه اگه تو جای درست قرار بگیره شکوفا میشه …. الان زمان ابوریحان بیرونی نیست که بشینی دود چراغ بخوری و دانشمند بشی …. الان بدون صرف هزینه و بدون تیم قوی هیچ کاری پیش نمیره …. تا وقتی که رویکرد ما این باشه هیچ رفاهی در کار نیست … همواره غرب رو متهم کردیم به اینکه که علم ما رو گرفتن … گفتیم نیوتن جاذبه رو از بیرونی گرفت و به اسم خودش ثبت کرد…ولی یکم تفکر نمیکنیم….یه مساله که تو خواب الهام نمیشه به ذهن یه دانشمند …. بله اروپایی ها وقتی به خودشون اومدند کتاب های اسلامی رو از عربی به لاتین ترجمه کردن (شما برید مستندهایی رو که خود اروپایی ها و آمریکایی ها در مورد زمانی که عربی زبان علم بوده ساختن تماشا کنید واقعا کسی نخواسته چیزی رو به اسم خودش ثبت کنه)….بله ابوریحان بیرونی با محاسباتش به این نتیجه رسیده که باید یه عامل خارجی وجود داشته باشه و با فرضیات اون زمان محاسباتش جواب درستی نمیده …. ولی نتونسته این عامل رو فرمولیزه و قانونبندی شده مدون کنه…با خوندن همون کتب لاتین ترجمه شده و آثار کپرنیک و گالیله و …. در نهایت کسی که نامی برای این عامل ارائه داده و اون رو به صورت قانونمند فرمولبندی شده منتشر کرده نیوتن بوده ….. این مساله الان هم صادقه …. نسبیت که اولین بار تو خواب به انیشتن الهام نشد ….. آزمایشاتی که دهه های قبل تر توسط دانشمندان دیگه از جمله مایکلسون انجام شده بوده نشون میداده که مکانیک نیوتنی قادر به توجیه بعضی از پدیده هایی که دانشمندان بهش برخورد میکنند نیست …. مطمئن شده بودن اتر وجود نداره و در نبود اتر هم نمیتونستن این پدیده ها رو توجیه کنن …. در نتیجه این ایده تو جامعه ی علمی میچرحیده که باید نظزیه جدیدی به کار گرفته بشه …. انیشتن کسی بوده که دنبال این ایده رفته و اون رو قانونمند ارائه داده … این مساله الان هم صادقه …. چه بسیار دانشمندانی که حتی در زمان حیات خودشون از حل یه مساله ناامید میشن و دنبال حل مسئله ی دیگه ای میرن و بعدها افراد دیگه میان و دنبال ایده ی اونا رو میگیرن …. هنوزم داریم به نوجوون ها آموزش میدیم ( فالغرب لا یرید لکم الی ضیاعکم و العقارکم )…واقعا برید کتاب های عربی دوران راهنمایی و دبیرستان رو ببینید….در حالی که غرب وقتی متوجه عقب موندگیش شد عوض قهر با ما اومد از علم ما استفاده کرد و ادامه اش رو دنبال کرد ….ما قهر کردیم و عوض ادامه راه داریم مسائل قبلی رو حل میکنیم
فقط کافیه یه سرچ بزنید تو گوگل governmental space agencies و بودجه سازمان فضایی کشورتون رو با سایر سازمان های فضایی مقایسه کنید بعد میفهمید که چرا دنبال مسائل ساده ایم ….. اینهمه مساله حل نشده …. زمین های لم یزرع …. نیاز به واردات کشاورزی اون هم برای یک کشور چهار فصل و دارای پتانسیل های قوی کشاورزی …. نیاز به واردات انرژی ….. ناتوانی در تولید بنزین بدون سرب و در نتیجه آلودگی محیط و بیماری شهروندان و بالا رفتن هزینه های درمانی و نیاز به فروش نفت خام و وارد کردن بنزین …. دریاچه ها و تالاب های خشکیده ….. فرونشست دائم زمین در مناطق شهری بر اثر استخراج بی رویه آبهای زیرزمینی …. مناطق محروم …. تخریب تدریجی ابنیه تاریخی و عدم استفاده از پتانسیل های توریستی ….. اینا رو حل نمیکنیم …. که همه مسائل روز حداقل برای کشورهای جهان سوم هستند ….چون حلشون بودجه بالا میخواد …. در حالی که میشه به لطف همین سازمان فضایی روش های ارزانتری رو برای حل این مسائل پیدا کرد و اونوقت سازمان فضایی ما مسئله اش شده فرستادن میمون یا آدم به فضا؟
چرا همیشه باید عقب باشیم؟ ….. پس کی قراره جلو بیفتیم؟ …. اگه قرار باشه فقط جهت رقابت با غرب و (مثل یه بچه) اثبات اینکه ما هم میتونیم…ما هم بلدیم….بشینیم و مسئله ی ۵۵ سال پیش رو حل کنیم (معما چو حل گشت آسان شود … مسئله ای که دیگه البته مساله نیست و برای همین میشه با بودجه ی کم حلش کرد و حلش هم افتخاری رو حتی نصیبمون نمیکنه) که باید ۵۵ سال دیگه بشینیم و مسائل امروز رو حل کنیم؟…چرا همیشه باید موضع دفاعی به خودمون بگیریم و از مسائل اساسی کشور غافل باشیم؟…ما هم به اندازه ی بقیه برای ایدئولوژی اسلامی و ….. نگرانیم …. ولی با قهرمون تا بحال چی نصیبمون شده؟ جوان های خودمون به آرمان های اسلامی وفادارتر شدن یا بی وفاتر؟….واقعا شما برید مسلمون های مهاجر کشوری مثل مالزی یا هندوستان رو با مسلمون هایی که از ایران مهاجرت میکنند مقایسه کنید؟ …. ایرانیها میرن و تا میرسن اونور هیچکدوم از احکام اسلام رو انجام نمیدن …. در حالی که تو آزمایشگاه شاهد دانشجوهای مسلمان هندی / مالزیایی و …. هستیم که غذای سلف رو نمیخورن فقط به این خاطر که گوشتش ذبح شرعی نشده …..
و آخرش هم همین مالزیایی ها و هندی ها و …. هستن که بعد پایان تحصیل برمیگردن کشورشون
چون عاشق کشور و فرهنگشون هستن….چون هیچ اجباری برای پذیرش این فرهنگ نداشتن
ولی ایرانیها در واقع تحصیلات رو بهانه ی مهاجرت قرار میدن
امیدوارم مسئولین محترم کلیک لطف کنند و تمام نظرات بنده رو منتشر کنند
چون نظرات بنده توهین به هیچ کس نبوده و با تعصب نوشته نشده بود
و لذا مشمول اصول آزادی بیان میشه