تعویق ماموریت جونو به دلیل نقص فنی
فضاپیمای جونو که با قرار گرفتن در مدار مشتری، داده های بسیار مهم و تاثیر برانگیزی ارسال کرده بود، اکنون با قرار گرفتن در فاز جدید ماموریت، دچار نقص فنی شده است.
به گزارش کلیک، محققین ناسا در حال اصلاح برنامه های مداری فضاپیمای جونو هستند که پس از مواجه شدن با مشکلات موتوری در مدار مشتری قرار گرفته است. عملیاتی که برای ۱۹ اکتبر برنامه ریزی شده بود، تا ۱۱ دسامبر به تعویق افتاد تا دانشمندان بهتر متوجه شوند که چه اتفاقی افتاده است.
فضاپیمای جونو، بخشی از ماموریت ناسا در برنامه مرزهای جدید است که در آگوست ۲۰۱۱ از کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب و چهارم جولای امسال وارد مدار مشتری شد. اوایل تابستان امسال این فضاپیما اولین گشت کامل خود از ۳۶ پرواز به دور این غول گازی را انجام داد. این ماموریت تا کنون ۲۰ ماه طول کشیده و حدود ۲،۵۰۰ مایل بالای ابرهای متراکم سیاره مشتری قرار دارد.
جونو در مسیر فعلی موسوم به "مدار شدیدا بیضوی" هر ۵۳٫۴ روز یک بار مدار مشتری را دور می زند و پس از تکمیل دو دوره برای کاهش زمان از ۵۳٫۴ روز به ۱۴ روز، از موتور اصلی خود استفاده می کند. آژانس به این عملیات مانور کاهش دوره(PRM) می گوید.
اما پس از اینکه طی چند سری دستور، یک جفت دریچه هلیوم از سیستم فشار جونو، عمل نکرد، این تیم انجام این عملیات را به یک دوره دیگر پرواز در مدار مشتری به تعویق انداخت.
ریک نیباکن، مدیر پروژه جونو در اطلاعیه ای اظهار داشت "تله متری نشان می دهد که دو دریچه هلیوم که نقش مهمی در احتراق موتور اصلی فضاپیما دارند، روز گذشته طی ارسال چند دستور پیاپی آن طور که انتظار می رفت عمل نکردند. دریچه ها باید در چند ثانیه باز می شدند اما باز شدن آن ها چندین دقیقه طول کشید. ما پیش از حرکت به جلو، نیاز به درک بهتری از این مساله داریم.
پرواز اصلی این فضاپیما در ۱۹ اکتبر به دلیل محدودیت ها به تعویق افتاد. با تعویق مانور PRM همه ابزارهای علمی فضاپیما همچنان به گردآوری داده خواهند پرداخت.
اسکات بولتون، محقق اصلی پروژه جونو گفت "این مهم است که دوره مداری بر کیفیت گردآوری موارد علمی تاثیر نداشته باشد. به این نحو ماموریت بسیار انعطاف پذیر خواهد بود. داده های جمع آوری شده در طی پرواز در ۲۷ آگوست بسیار مفید بود."
نظرها