کد خبر:1148774
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

چطور با فتوشاپ فایل گیف (gif) بسازیم؟

آموزش ساخت فایل gif با فتوشاپ

رسانه کلیک - فایل های گیف در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی محبوبیت زیادی دارند؛ به همین دلیل در این مطلب به آموزش ساخت فایل gif با فتوشاپ می پردازیم.

گیف‌ها همه جا هستند. این تصویر متحرک تکرارشونده اکنون زبان غیررسمی دنیای وب است. سریع‌ترین روش برای نشان‌دادن احساسات، استفاده از گیف است. همچنین شما می‌توانید مقدار زیادی از زمان خود را سر دیدن گیف‌های مختلف در ردیت، فیس‌بوک، اینستاگرام و تلگرام هدر دهید.

مکان‌های زیادی هستند که منبع گیف هستند. شما می‌توانید از سرویس‌های مخصوص این کار از قبیل Giphy برای پیداکردن گیف‌های موردنظر خود استفاده کنید.

اما هیچ‌کدام لذت اینکه خودتان یک گیف بسازید را ندارد. شما می‌توانید در فتوشاپ یک ویدیو را به گیف تبدیل کنید یا با استفاده از چند تصویر کنار، گیف بسازید. اجازه دهید با یکدیگر مراحل ساخت هردوی این‌ها طی کنیم. در این مقاله از فتوشاپ نسخه CC استفاده شده است.

ساخت گیف از ویدیو

یکی از ساده‌ترین دلایل ساخت گیف، این است که فرض کنید ویدیویی دست شما می‌رسد و می‌خواهید آن را بطور آنلاین به اشتراک بگذارید، تبدیل آن به گیف، این فرآِند را بسیار آسان می‌کند. این کار را با فتوشاپ می‌توانید به راحتی انجام دهید.

ابتدا به این آدرس بروید File > Import > Video Frames to Layers. لازم نیست شما فایل جدیدی بسازید. در این قسمت ویدیو خود را باز کنید.

در پنجره باز شده، می‌توانید تعیین کنید تمام ویدیو باز شود یا فقط قسمت خاصی از آن. اگر روش دوم را انتخاب کنید، در ادامه می‌توانید نقطه آغاز و پایان ویدیوی جدید خود را تعیین کرده و آن را برش دهید. ویدیوی برش خورده درون ریزی و بقیه ویدیوی قبلی حذف می‌شود.

مطمئنا می‌دانید هرچه ویدیوی بیشتری را درون ریزی کنید، فایل گیف شما بزرگتر خواهد شد.

ساخت گیف در فتوشاپ

اگر فایل ویدیوی شما بزرگ است، محدودیت فریم (Limit To Every) را 2 یا بیشتر بگذارید تا بدون کاهش کیفیت، حجم فایل گیف نهایی‌تان کمتر شود.

اطمینان حاصل نمایید که گزینه Make Frame Check تیک خورده باشد، سپس به روی OK کلیک کنید. درون ریزی ویدیو آغاز می‌شود. این کار بسته به حجم ویدیو، مدتی طول می‌کشد. وقتی درون ریزی به اتمام برسد، شما فایل تصویری جدیدی دارید که هر فریم در لایه مخصوص خودش جای گرفته است.

در زیر تصویر، قسمت تایم لاین شما قرار دارد. در این تایم‌لاین، تمام فریم‌هایی که گیف شما را تشکیل می‌دهند، در لایه مخصوص به خود، قرار دارند.

ساخت گیف در فتوشاپ

شما می‌توانید هر فریمی را که خواستید اضافه یا حذف کنید. همچنین، مانند لایه‌های هر عکس دیگری، می‌توانید لایه‌های این گیف را نیز ادیت کنید. اما اگر بدون هیچ ویرایش می‌خواهید مستقیما ویدیو را به گیف تبدیل کنید، دکمه Play را برای دیدن پیش‌نمایش بزنید. اگر از گیف راضی بودید، وقتش هست که ذخیره‌اش کنید.

چگونه یک گیف را در فتوشاپ ذخیره کنیم؟

به آدرس File > Export > Save for Web بروید. در جعبه‌ای که باز می‌شود، غرمت را روی Gif و رنگ را روی 256 تنظیم کنید. اندازه تصویر را نیز تا جایی کوچک کنید که حجم نهایی فایل، کم شود.

ساخت گیف در فتوشاپ

شما می‌توانید بزرگی حجم فایل نهایی‌تان را در گوشه پایین سمت چپ پنجره پیش‌نمایش ببینید. اگر زیاد است، اسلایدر کاهش حجم را به سمت راست بکشید. با این کار کیفیت گیف پایین می‌آید، اما حجم گیف نیز کم می‌شود.

ساخت گیف در فتوشاپ

در نهایت روی Save کلیک کنید تا گیف شما ساخته شود.

ساخت دستی گیف از تصاویر ثابت

اگر شما ویدیویی در دسترس ندارید، می‌توانید از چند تصویر پشت سرهم یا مختلف برای ساخت گیف خود استفاده کنید. این ار کمی زمان بیشتری می‌برد، به خصوص اگر گیف شما پیچیده باشد، اما بطور کل، فرآیند ساخت آن ساده است.

ساخت گیف در فتوشاپ

شما گیف خود را از فایل یک تصویر شامل چندین لایه می‌سازید که هر لایه، محتوای یک فریم شما را فراهم می‌کند. به دو روش می‌توانید شروع کنید:

  • اگر قبلا تصاویر انیمیشن خود را ساخته‌اید، به آدرس File > Scripts > Load Files into Stack بروید و آن‌ها را درون ریزی کنید. همه تصاویر را انتخاب کرده و به روی OK کلیک کنید. هر تصویر روی لایه خود در فایلی مشابه قرار می‌گیرد.
  • اگر قبلا تصاویر را آماده نکرده‌اید، الآن این کار را انجام دهید. بخاطر داشته باشید هر بخش از انیمیشن شما باید روی لایه مخصوص به خود قرار گیرد.

اکنون آماده ساخت انیمیشن هستید.

آموزش ساخت فایل gif با فتوشاپ

فرآیند ساخت گیف در فتوشاپ با تصاویر ثابت، به این صورت کار می‌کند که وقتی یک فریم در انیمیشن ایجاد کنید، هر لایه‌ای به روی Visible تنظیم شده باشید، در فریم جای می‌گیرد و هرکدام به روی Hidden تنظیم شود، در فریم قرار نمی‌گیرد. 

برای اولین فریم، ممکن است بخواهید تصویر پس زمینه Visible باشد و تمامی لایه‌های دیگر Hidden باشند. سپس، در فریم دوم، لایه دوم Visible باشد و در فریم سوم، لایه سوم و همینطور ادامه پیدا کند. وقتی شروع کنید، روش کار دستتان می‌آید.

ساخت گیف در فتوشاپ

اول، به Window > Timeline بروید. در مرکز پنلی که باز می‌شود، گزینه Create Frame Animation را بزنید. با این کار، اولین فریم انیمیشن شما ساخته می‌شود. در پالت لایه‌ها، آن‌هایی را که نمی‌خواهید جزوی از این فریم باشند با زدن روی آیکون چشم، Hide یا مخفی کنید.

ساخت گیف در فتوشاپ

حال، به روی گزینه New Frame کلیک کنید تا فریم قبلی کپی شود. یک بار دیگر، لایه‌هایی را نمی‌خواهید جزو این فریم باشند مخفی کرده و آن‌هایی را می‌خواهید، نمایان یا Visible باقی نگه دارید.

ساخت گیف در فتوشاپ

این مراحل را ادامه دهید تا زمانی که همه فریم‌های موردنیازتان را اضافه کرده باشید.

فرآیند ساخت فایل Gif را به پایان برسانید

در پایان، Frame Delay را که همان میزان نرخ انیمیشن است، تنظیم کنید. روی فریم اول کلیک کرده و سپس، شیفت را گرفته و روی فریم آخر کلیک کنید. حال، روی فلش کشویی زیر یک فریم کلیک کرده و تاخیر موردنظر خود را انتخاب کنید. با انتخاب No Delay، گیف شما به سرعت و بدون توقف پخش می‌شود. اما با انتخاب هر یک از اعداد موجود، هر فریم به همان میزان در هنگام پخش می‌ماند.

ساخت گیف در فتوشاپ

در نهایت، Looping Option را که زیر تایم‌لاین می‌بینید، تنظیم کنید. این گزینه مشخص می‌کند که گیف شما چند بار پخش شود. اغلب مردم پخش برای همیشه یا Forever را انتخاب می‌کنند.