ساخت محصولات درمان فعال ترمیم زخم در کشور
کلیک - محققان سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با بکار بردن تکنولوژی سنتز نانوالیاف، توانستند داربستی ترکیبی با منشا طبیعی و مصنوعی تولید کنند که در فاز برونتنی به تکثیر بالای سلولهای پوستی و تسریع بهبود زخم منجر شود.
دکتر حمیدرضا بیدخوری در این مورد گفت: این گروه از سال ۱۳۹۱ تحقیقات در زمینه بیومواد و مهندسی بافت را با بهرهگیری از متخصصین بیومواد، مهندسی پلیمر و مهندسی سرامیک آغاز کرده است.
دکتر بیدخوری افزود: برای ترمیم و بهبودی زخم با توجه به آمار بالای زخمهای پوستی از جمله سوختگی، زخم پای دیابتی و ... در کشور، از سال ۱۳۹۲ با همکاری گروه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در تلاش هستیم تا با جایگزینهای پوستی، به فرآیند ترمیم زخم سرعت دهیم.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در خصوص تاثیر درمانی مورد انتظار این محصول، گفت: امروزه درمان زخمهای پوستی به سه روش درمانهای سنتی (باند و گاز و ...)، درمان پیشرفته (نظیر پانسمانهای هیدروکلوئید و ...)، و درمان فعال (نظیر مهندسی بافت و ...) انجام میشود. زخمپوشهای فعال با توجه به قابلیتهایی که دارند، ترمیم زخم را تسریع میکنند و یکی از روشهای درمانی مناسب برای سوختگیهای درجه ۲ و ۳ به حساب میآیند.
بیدخوری با خاطر نشان کرد این موضوع که هم اکنون در کشور درمان زخمهای پوستی معمولا به روش سنتی انجام میشود، گفت: در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تلاش ما در راستای بهبود زخم با استفاده از روش فعال است، از اینرو در پژوهش انجام شده، داربست الیافی کلاژن به همراه پلیمر زیست تخریبپذیر پلیگلیکولیک اسید که دارای تاییدیه FDA است، سنتز گردید و همچنین از نانوذرات سرامیک برای پوشش استفاده شد. نتایج آزمایشات برونتنی نشاندهنده زیست سازگاری و خواص مکانیکی خوب داربست و بهبود کارایی زیستی آن با افزودن نانوذرات سرامیکی است.
وی ادامه داد: دو مقاله ISI در مجلات معتبر بینالمللی (Material Science: Materials in Medicine و Material Science & Engineering C)، یک ثبت اختراع داخلی، انتخاب به عنوان طرح برتر استان در حوزه فنی و مهندسی و به دست آوردن عنوان مقاله برتر در کنفرانس بینالمللی IMAT 2016 از دستاورهای این پژوهش بوده است.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در انتها بیان کرد: تجربیات خوبی از این طرح به دست آوردهایم و در حال حاضر قصد داریم عملکرد این محصول را ارتقاء داده و با کاهش قیمت آن با هدف تجاری سازی بتوانیم در آیندهای نزدیک شاهد تولید و عرضه محصولات جایگزین پوستی در کشورمان باشیم.
نظرها