پایان ساخت «ناهید یک» تا آخر ۹۵

ماموریت های«پروژه ناهید» شامل بازکردن صفحات خورشیدی در مدار، ارتباط در باند مخابراتی Ku در مدار، تصویربرداری و تخمین نرخ بازشدن صفحات خورشیدی و کنترل وضعیت سه محوره است.

پایان ساخت «ناهید یک» تا آخر ۹۵

به گزارش کلیک، معاون فناوری سازمان فضایی ایران همچنین با اشاره به آخرین وضعیت ماهواره «ناهید یک»، افزود: پیش‌بینی می‌شود که این ماهواره در سال جاری آماده شود و پرتاب آن منوط به آمادگی فنی این ماهواره است.

دکتر جعفر روشنیان در گفت‌وگو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه سازمان فضایی ایران در زمینه تامین ماهواره‌های مخابراتی دو مسیر موازی را طی می‌کند، افزود: در این حوزه اقدام به توسعه فناوری‌های بومی در این حوزه کردیم که طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی «ناهید یک» گامی برای دستیابی به ساخت ماهواره‌های مخابراتی است.

دکتر روشنیان با تاکید بر این‌که بر اساس سند چشم‌انداز در سال ۱۴۰۴ ماهواره حرفه‌ای مخابراتی باید پرتاب شود، گفت: طراحی و ساخت ماهواره ناهید ۱، ۲ و ۳ گام‌های تحقیقاتی ما برای رسیدن به ماهواره مخابراتی است و ماهواره «ناهید یک» در سال جاری آماده می‌شود.

معاون فناوری سازمان فضایی ایران ،خرید و تامین ماهواره خارجی را از دیگر اقدامات این سازمان در راستای تامین ماهواره‌های مخابراتی دانست و اظهار کرد: این اقدام در زمینه تامین نیازهای کوتاه مدت است.

روشنیان ادامه داد: در این راستا اقدام به مذاکره با چندین کشور کردیم و نیاز است که در این مذاکرات جوانب فنی، حقوقی و کاربردی توجه شود.

ایشان تاکید کردند: پیش‌بینی ما این است در زمینه خرید ماهواره مخابراتی در سال جاری تصمیم‌گیری‌های لازم اتخاذ شود.

دکتر روشنیان در خصوص خریدهای خارجی این سازمان یادآور شد: در این مذاکرات کل سیستم‌های ماهواره شامل ماهواره، ایستگاه زمینی و ایستگاه کنترل از سوی کشور سازنده برای کشور تامین می‌شود و ما نیز آموزش‌های لازم را در این زمینه دریافت خواهیم کرد.

معاون فناوری سازمان فضایی ایران با تاکید بر این‌که بر اساس سند چشم‌انداز کشور باید تا سال ۱۴۰۴ به ساخت ماهواره مخابراتی با تمام مشخصات مورد نیاز دست یابد، گفت: برای دستیابی به این هدف طراحی و ساخت یکسری ماهواره‌های مخابراتی را در دستور کار داریم که شامل ماهواره‌های ناهید ۱، ۲ و ۳ است.

دکتر روشنیان در همین راستا افزود: در هر کدام از این ماهواره‌ها صاحب یکسری از فناوری‌ها خواهیم شد و وزن هر کدام از آنها نسبت به ماهواره قبلی افرایش می‌یابد و در نهایت در سال ۱۴۰۴ به ماهواره مخابرات ملی خواهیم رسید.

ایشان همچنین به جزئیات مشارکت ایران در پروژه منظومه ماهواره‌ای سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه (APSCO) اشاره کردند و گفتند: یک منظومه ماهواره‌ای متشکل از چندین ماهواره و یک ماهواره از زیر سیستم‌های متفاوتی همچون باتری، کنترل، سازه و کامپیوتر پرواز تشکیل شده است و در این پروژه کشورهای مختلف با تقسیم کار مشارکت خواهند داشت.

دکتر روشنیان در ادامه افزود: بر این اساس ممکن است ما یا یک ماهواره بسازیم و یا یک بخش از زیر سیستم این منظومه را طراحی کنیم.

شایان ذکر است که در نقشه جامع علمی کشور، هوافضا در اولویت «الف» فناوری کشور قرار دارد و در آن اهدافی همچون «طراحی، ساخت، پرتاب و بهره‌برداری از ماهواره در مدار زمین آهنگ و دیگر ماهواره‌ها با کاربردهای ارتباطات، سنجش از دور با اولویت فناوری و صنایع داخل و یا مشارکت جهان اسلام و همکاری‌های بین‌المللی» و «دستیابی به خدمات و زیر ساخت‌های ارتباطات فضا پایه در جهت تامین نیازمندی‌های کشوری و منطقه‌ای و جهانی، عمومی و تجاری و سازگار با بستر مخابراتی زمین پایه» پیش‌بینی شده است.

بر همین مبنا ماهواره‌هایی که هم‌اکنون در کشورمان ساخته و به فضا پرتاب می‌شود، در راستای توسعه تکنولوژی فضایی است تا با توانمندی‌های به دست آمده از آنها بتوانیم در سال ۱۴۰۴ ماهواره حرفه‌ای بومی را به فضا پرتاب کنیم.

طراحی و ساخت ماهواره «ناهید یک» از جمله این پروژه‌های هوافضا است. شکل این ماهواره به صورت یک ماهواره مکعب مستطیلی است که علاوه بر صفحات خورشیدی نصب شده بر روی بدنه، از دو صفحه خورشیدی بازشونده بهره می‌برد. این ماهواره با جرم حداکثر ۵۰ کیلوگرم در مدار بیضوی ۲۵۰ در ۳۷۰ کیلومتری با زاویه میل ۵۵ درجه به عملیات پرداخته و بازکردن صفحات خورشیدی و ارتباط در باند Ku را در این مدار به آزمون خواهد گذاشت.

ارسال نظر