تامین برق رایانه با نوعی جلبک سبز آبی
دانشمندان موفق شدند برق یک رایانه کوچک را به مدت ۶ ماه به وسیله جریان الکتریکی تولید شده از یک جلبک سبز-آبی تامین کنند.
به نقل از اسکای نیوز و بر اساس پژوهش در ژورنال Energy & Environmental Science منتشر شده، این رایانه رایانه مینیاتوری قدرت واحدهای پردازنده معمول را ندارد اما محققان معتقدند میتوان از این فناوری به عنوان روشی قابل اعتماد و تجدیدپذیر برای فعالسازی دستگاه های کوچک استفاده کرد.
رایانه مذکور به اندازه یک باتریAA است و با کمک نوعی از جلبک سبز-آبی رنگ هنگام فتوسنتز نور خورشید به انرژی، جریان الکتریکی اندکی تولید می کند.
محققان دانشگاه کمبریج توانسته اند با استفاده از الکترودی از جنس آلومینیوم مقداری از این انرژی را جذب و یک میکروپردازشگر + Arm Cortex M0 را فعال کنند.
به گفته آنها کل سیستم از مواد معمولی، ارزان قیمت و قابل بازیافت تولید شده است. این دستاورد نشان میدهد می توان هزاران تراشه برای فعال سازی رایانههای کوچک در مناطق دورافتاده به کار گرفت. محققان معتقدند این روش بسیار ارزانتر از باتریهایی است که با مواد غیر قابل تجدیدپذیر مانند عناصر کمیاب زمینی ساخته میشوند.
اما نکته جالبتر از قابل بازیافت بودن مواد تشکیل دهنده دستگاه، طول عمر آن است.
پائولو بمبلی از دانشگاه کمبریج در این باره میگوید: ما از فعال ماندن دستگاه در یک بازه طولانی شگفت زده شدیم. تصور میکردیم دستگاه پس از چند هفته از کار میافتد اما همچنان فعال ماند.
قابل ذکر است که این دستگاه کوچک در مرحله آزمایشی است و محققان برای مصارف صنعتی استفاده از آن را پیشنهاد نمیکنند.
منبع: مهر
نظرها