تماشا کنید: بلعیده شدن ستاره توسط سیاه چاله فضایی

یک سیاهچاله غیر فعال به طور ناگهانی فعال شده و ستاره ای که بیش از حد به آن نزدیک شده بود را می بلعد.

تماشا کنید: بلعیده شدن ستاره توسط سیاه چاله فضایی

سیاهچاله های غول آسا معمولا در حالت خفته قرار دارند، ولی به محض این که ستاره ای به آن نزدیک شود فعال شده و فورا آن را می بلعند.

تصویر هنرمندانه ساخته شده از این حادثه نشان می دهد که چگونه ستاره نزدیک شده به درون سیاهچاله کشیده شده و سپس انفجاری از انوار اشعه X روی می دهد.

این اتفاق در حدود ۳٫۹ میلیارد سال نوری قبل در صورت فلکی اژدها (Draco) به وقوع پیوسته و در آرشیو داده های قدیمی اشعه های X پر انرژی ناسا یافت شده است.

این سیاهچاله که دارای جرمی معادل چند میلیون برابر جرم خورشید است، ستاره مجاور خود را ۱۰۰ برابر سریع تر از آنچه که در نظریه "حد ادینگتون" (Eddington limit) آمده بلعیده است.

لازم به ذکر است که هر چیزی که به درون یک سیاهچاله بیفتد و به آن نزدیک شود، توانایی گریز از آن را نداشته و توسط سیاهچاله بلعیده می شود که این موضوع شامل نور هم می شود.

اکثر سیاهچاله ها غیر فعال هستند، به این معنی که آن ها به طور فعال مواد را مصرف نمی کنند. اما در صورتی که یک ستاره بیش از حد به سیاهچاله نزدیک شود، پدیده ای به نام اختلال کشنده (tidal disruption event) روی می دهد.

محققان می گویند که یافته های جدید آن ها می تواند پرده از سر بزرگی بیش از حد سیاهچاله ها بردارد و دلیل رشد آن ها تا چنین اندازه های غول پیکری را آشکار کند.

رهبر یک گروه تحقیقاتی، به نام "ارین کارا" می گوید: در اکثر مواردی که پدیده اختلال کشنده روی می دهد، انوار اشعه ایکس پر انرژی زیادی ساطع نمی شود.

او می افزاید: ولی تا به حال این اتفاق حداقل سه مرتبه روی داده است و این اولین باری است که چنین پدیده ای در این سطح مشاهده می شود.

این پدیده اولین بار در سال ۲۰۱۱ کشف شده ولی نتایج تحقیقات سنگین روی آن و نتیجه گیری ها این هفته منتشر شد.

ارسال نظر