کد خبر:1069637
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

هشدار استیفن هاوکینگ درباره جستجو برای پیدا کردن بیگانگان

هشدار استفان هاوکینگ درباره جستجو برای پیدا کردن بیگانگان

استفان هاوکینگ هشدار داده است که بهتر است پیش از آن که دیر شود، جستجو برای پیدا کردن بیگانگان را متوقف کنیم! وی گفته است که بیش از همیشه مطمئن است که ما در جهان تنها نیستیم.

به گزارش کلیک، وقتی صحبت از احتمال وجود تمدن های هوشمند بیگانه به میان می آید، معمولا فقط درباره جستجو برای پیدا کردن آن ها صحبت می شود. اما چگونه می توانیم آن ها را پیدا کنیم؟ بیگانکان کجا هستند؟ آیا اصلا وجود دارند؟ و مهم تر این که اگر پیدایشان کنیم، یا آن ها ما را پیدا کنند، چه کار باید انجام دهیم؟

بر اساس گفته فیزیکدان مطرح قرن، استفان هاوکینگ، احتمالا بهتر است که دست از تلاش برای برقراری ارتباط با بیگانگان برداریم چرا که دستیابی به تمدن های پیشرفته می تواند بشریت و زمین را در موقعیتی خطرناک قرار دهد. اما خبر بد این است که ما سال هاست که موقعیت زمین را در تمام فضا اعلام و مخابره می کنیم!

هشدار هاوکینگ در یک ویدیوی آنلاین جدید به نام "مکان های مورد علاقه استفان هاوکینگ" آمده است. این فیلم استفان هاوکینگ را در فضاپیمای CGI به نام SS Hawking نشان می دهد که از مناطق مورد علاقه اش در تمام جهان بازدید می کند.

هاوکینگ در این ویدیو در هنگام بازدید از Gliese 832c که یک سیاره در فاصله ۱۶ سال نوری است و ممکن است موجودات فضایی در آن زندگی کنند، می گوید: هرچه سنم بالاتر می رود، بیشتر متقاعد می شوم که ما در جهان تنها نیستیم. پس از یک عمر شگفتی، در حال حاضر به گروهی بین المللی کمک می کنم که کارشان پیدا کردن بیگانگان است.

وی در ادامه می گوید: پروژه "گوش دادن به فضای بیرون" (The Breakthrough Listen) قرار است یک میلیون از نزدیک ترین ستاره های اطراف ما را برای پیدا کردن نشانه هایی از حیات اسکن کند. هرچند من به خوبی می دانم که دقیقا باید از کجا این اسکن را شروع کنیم. روزی می رسد که ما یک سیگنال از سیاره ای مانند Gliese 832c دریافت می کنیم اما باید نگران این پاسخ باشیم.

پروژه گوش دادن به فضای بیرون، یک تلاش بلندپروازانه برای پیدا کردن حیات هوشمند در جهان است که با استفاده از پویش ستاره های نزدیک برای مشاهده سیگنال های رادیویی ترتیب داده شده است. این پروژه توسط "یوری میلنر"، میلیاردر روسی تامین هزینه می شود که ۱۰۰ میلیون دلار برای پیشبرد این پروژه به گروه تزریق کرده است.

به تازگی، این پروژه اعلام کرده است که قرار است توجه خود را معطوف به انگاشت "ابر سازه بیگانه" کند که عده ای معتقدند دلیل چشمک زدن عجیب و غریب ستاره KIC 8462852 است.

یک فرضیه منطقی تر این است که چشمک زدن بی نظم این ستاره به دلیل "زباله بین ستاره ای" یا یک "گروه از ستاره های دنباله دار" باشد. با این حال، هنوز هیچکس واقعا نمی داند که چه اتفاقی در حال وقوع است.

علی رغم تلاش غیرعادی استفان هاوکینگ برای یافتن حیات بیگانه در جهان، یکی از کسانی است که بیشترین مخالفت را علیه تلاش برای برقراری ارتباط با بیگانگان دارد. وی معتقد است که این تلاش می تواند بشریت را به خطر بیندازد چرا که یک تمدن بیگانه که دور از زمین قرار دارد، می تواند ما را به عنوان یک سیاره پایین دست، ضعیف و ایده آل برای تصاحب تبدیل کند.

هاوکینگ در این ویدیو گفته است: اگر چنین اتفاقی بیفتد، آن ها ممکن است بسیار قدرتمندتر از ما باشند به طوری که ما را موجوداتی نه چندان مهم ببینند، همانطور که ما باکتری ها را می بینیم!

هاوکینگ اغلب برای توضیح این که چه اتفاقی ممکن است در مقابله ما با تمدن پیشرفته جهانی بیفتد، از مثال کریستوف کلمب و کشف آمریکا استفاده می کند.

هشدار هاوکینگ ریشه در تصوری دارد که می گوید یک تمدن بیگانه، به خصوص تمدنی که می تواند سیگنال های ما را دریافت کرده و متوجه شود که ما در کجای جهان زندگی می کنیم، پتانسیل این را دارد که میلیاردها سال از ما پیشرفته تر باشد که این مساله ما را به هدفی آسان برای آن ها تبدیل می کند.

یک هفته پیش در یک سخنرانی در دانشگاه کمبریج، استفان هاوکینگ اعلام کرد که هوش مصنوعی می تواند بهترین یا بدترین چیزی باشد که برای بشریت اتفاق می افتد. این همان نظریه ای است که بسیاری از متخصصان مانند ایلان ماسک هم با آن موافقند.

این ترس از آن جا ناشی می شود که هوش مصنوعی قدرت این را دارد که به خودش آموزش دهد. این مورد می تواند به هوش مصنوعی قدرت جلوزدن از انسان را بدهد. چرا که ما به تکامل بیولوژیکی وابسته ایم که یک فرایند کند و آهسته برای بهتر شدن و تکامل یافتن است.

هاوکینگ در این مورد گفته است: هوش مصنوعی می تواند خود به خود خاموش شده و یا خود را از نو طراحی کند و نرخ این این تغییر می تواند خیلی سریع باشد. انسان ها که به دلیل تکامل بیولوژیکی محدود هستند، نمی توانند با این تغییر مقابله کنند و قطعا شکست خواهند خورد.

درحالی که این تهدیدها و هشدارها ممکن است کمی زیاد به نظر برسد، برای ما مهم است که قبل از رویارویی با این قضیه درباره آن فکر کنیم. همانطور که گفته می شود "پیشگیری بهتر از درمان است" به خصوص وقتی که پای بیگانگان قدرتمند یا ربات های دارای هوش مصنوعی وسط باشد.

 

نظرها

3 نظر

  1. یا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ إِنِ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنْفُذُوا مِنْ أَقْطارِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ فَانْفُذُوا لا تَنْفُذُونَ إِلاَّ بِسُلْطانٍ (الرحمن – ۳۳)
    اى گروه جن و انس! اگر مى‏توانید از مرزهاى آسمان ها و زمین بگذرید، ولى هرگز قادر نیستید مگر با نیرویى (الهى).

    رای موافق 1
    رای مخالف 0
    1. به نظر منم قمار خیلی بزرگیه ک داریم دنبال اونا میگردیم اومدیمو خیلی قدرتمند بودن و سیگنالای ما رو دریافت کنن مطمئنا از خیر چنین سیاره ای نمیگزرن!همین قابلیتای هوش مصنوعی هم خیلی خطرناکه!!شده فیلمای علمی تخیلی نگاه کنید اگه حس کنن ما واسشون ضرر داریم سعی میکنن نابودمون کنن!همین الانشم رباتا تو کشورای توسعه یافته داره جای آدما رو تو سطح قشر کارگر میگیره و بزودی پیشرفت میکنه نفوذش به جاهای دیگه هم راحتتر میشه!میتونم به همون رباتی اشاره کنم ک میتونست بهتر از قاضی و بیطرف قضاوت کنه…

      رای موافق 0
      رای مخالف 0
  2. عاشق فکرت، نبوغت و منطقت هستم استیفن
    تو یه استثنایی

    رای موافق 0
    رای مخالف 0

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
اپل موزیک کلاسیکال برای اندروید منتشر شد

سرویس اپل موزیک کلاسیکال برای کاربران اندروید در دسترس قرار گرفت. این سرویس...

ارزش توییتر از زمان ورود ایلان ماسک یک‌سوم شده است

یک شرکت سرمایه‌گذاری می‌گوید سهام آن‌ها در توییتر حالا به 33 درصد رقم قبلی...

موتورولا موتو جی استایلوس 5G 2023 با اسنپدراگون 6 نسل 1 معرفی شد

گوشی جدید موتورولا به نمایشگر 120 هرتزی مجهز شده است و 399 دلار قیمت دارد.

دانشگاه‌های عربستان دانشمندان را به تغییر وابستگی سازمانی تشویق می‌کنند؛ گاهی با پول نقد

 به نقل از نیچر، مؤسسه‌های پژوهشی عربستان سعودی گاهی در ازای پول نقد و اغلب...

طرح آزمایشی تغییر در سهمیه‌بندی سوخت؛ بنزین آزاد هم سهمیه‌بندی می‌شود؟

حدود یک‌سال پیش یعنی در شهریورماه 1401، سهمیه بنزین آزاد در کارت‌های سوخت از...

آیفون 14 پرو و پرو مکس محبوب‌ترین پرچمدارهای فصل اول 2023 در بازار جهانی شدند

طبق آمار شرکت کانالیس، آیفون 14 پرو، 14 پرو و 14 پرفروش‌ترین گوشی‌های پرچمدار...

گوگل روی دومین گوشی تاشوی خود کار می‌کند

یکی مدیران گوگل تأیید کرده که دومین موبایل تاشوی این شرکت درحال ساخت است.

سرقت کابل‌های مخابراتی تبدیل به رویه شده است

طبق گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سرقت کابل های مخابراتی در برخی از...

مدیرعامل انویدیا: با هوش مصنوعی حالا هر کسی می‌تواند برنامه‌نویس باشد

مدیرعامل انویدیا در رویداد کامپیوتکس 2023 اعلام کرد که به لطف هوش مصنوعی امروز...

تصویر روز ناسا؛ راه شیری بر فراز سرزمین عجایب فیروزه‌ای

دلیل تابش آبی‌رنگ دریا، پلانکتون‌ها هستند.