کد خبر:1287312
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

معادل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سود ناشی از گرانی خودرو در جیب دلالان

قیمت خودرو

رسانه کلیک - آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان طی مصاحبه‌ای بیان داشت: بر اساس محاسبات صورت گرفته توسط این انجمن، مابه التفاوت قیمت کارخانه و بازار خودرو بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که توسط مردم در یک سال گذشته پرداخت شده است.

به گزارش رسانه کلیک به نقل از ایرنا، محبی‌نژاد در صحبت‌هایش افزود: انجمن خودروسازان ایران طی پژوهشی مشابه این رقم را بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرده که فقط به جیب دلالان رفته و مقایسه آن با رقم ۸۰ هزار میلیارد تومانی زیان زنجیره خودرو و قطعه سازی، نشان از عمق فاجعه دارد.

این کارشناس صنعت خودرو و مقام صنفی پیرامون طرح کشف قیمت خودرو در بورس و تحول بازار و صنعت خودرو نیز تصریح کرد: طرح مذکور توسط کمیسیون صنایع مجلس ارائه شده و بر اساس آن قیمت گذاری خودرو از حالت دستوری خارج شده و بهای این محصول در بورس مشخص می‌شود. به گفته وی این طرح عملا با مشکلاتی روبرو است که به سرانجام رسیدن آن را دشوار می‌کند. البته او معتقد است که اگر خودرو وارد بورس شود به قیمت واقعی خواهد رسید اما پیرامون مابه‌التفاوت قیمت مصوب خودرو و قیمت کشف شده در بورس اختلافاتی وجود دارد.

به نظر ایشان طرح عرضه خودرو در بورس تا رسیدن به صحن علنی مجلس و تصویب شدن راه درازی در پیش دارد و تا آن زمان پیشنهاد می‌شود به عنوان یک راهکار موقت، خودرو در حاشیه بازار عرضه شود تا به این ترتیب قیمت‌های کاذب بازار بشکند و سفته بازی در این بخش کاهش یابد. همچنین قیمت کارخانه‌ای خودروها نیز افزایش خواهد یافت.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو با اشاره به اختلاف بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت کارخانه و بازار اظهار داشت: وقتی بتوان حتی قسمتی از این تفاوت قیمت را اصلاح کرد به طوری که کارخانه دار، خودروساز و قطعه‌ساز ضرر نکند، شمار تولید و در نتیجه عرضه افزایش یافته و با کاهش تقاضای کاذب، التهاب از بازار دور شده و صنعت خودرو نیز به تدریج از زیان خارج می‌شود.

‌او تاکید کرد ترجیح فعالان صنعت خودرو بر قیمتگذاری در حاشیه بازار به جای کشف قیمت در بورس است. زیرا حضور خودرو در بورس نخستین تجربه از نوع خود در جهان است که با پیچیدگی های خاص خود همراه خواهد بود. با این وجود بورس هم راهکاری خاص است، زیرا شرایط اقتصادی کشورمان خاص بوده و بورس کالا در این زمینه و تامین زیرساختهای لازم آمادگی خود را اعلام کرده است.

محبی‌نژاد اظهار امیدواری کرد که با کشف قیمت خودرو در بورس در ماه‌های آینده صنعت خودرو و قطعه سازان از زیان خارج شوند.

 

نظرها

1 نظر

  1. خودشون زدن به نفهمی اگه قیمت کارخونه بکشه بالا به همون نسبت قیمت بازار میره بالا
    من یک جوونم با بدبختی یک خودرو یکساله نوشتم موقع تحویل برج 10 است همش استرس دارم چقدر گرون میشه و بقیه پولشو از کجا بیارم
    خداباعث و بانی را لعنت کنه که هیچ کسی به فکر این جوونهای بدبخت نیست

    رای موافق 0
    رای مخالف 0

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
آیا ممکن است سیاره‌ای کاملاً از ماده تاریک تشکیل شده باشد؟

ستاره‌شناسان می‌گویند احتمالاً سیاره‌هایی فراخورشیدی از جنس ماده تاریک...

برترین نوآوری‌های سال ۲۰۲۲ چه بودند؟

طی چند سال گذشته، شیوع همه‌گیری کرونا و اعمال محدودیت‌ها در زندگی روزمره...

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری روشی برای ذخیره‌سازی داده‌ها و نگهداری از آنها، ارائه نسخه وب...

۶ دلیل برای اینکه در گوشی نباید از کارت حافظه استفاده کنید

طی سال‌های گذشته روز‌به‌روز شمار گوشی های اندرویدی که از کارت حافظه...

کشف یک سیاره فراخورشیدی ۱۳ برابر مشتری

ستاره‌شناسان هنگام بررسی انبوه داده‌های تولید شده توسط کاوشگر TESS ناسا به یک...

دوربین سری گلکسی S23 به‌روزرسانی بسیار بزرگی دریافت کرد

 به‌روزرسانی نرم‌افزاری مارس ۲۰۲۳ برای سری گلکسی S23 سامسونگ، عملکرد دوربین...

بی‌ام‌و به تولید گیربکس دستی ادامه می‌دهد؛ M POWER برای عشاق رانندگی

علی‌رغم گرایش بازار و کاهش فروش خودروها با جعبه‌دنده دستی، «فرانک ون میل»،...

فروش PS5 رکورد تمام کنسول‌های پلی استیشن را شکست

 PS5 نه‌تنها برنده‌ی بزرگ نبرد سخت‌افزارهای فوریه در آمریکا بوده‌ بلکه در...

در پی سوءاستفاده کاربران، امکان دسترسی رایگان به مدل هوش مصنوعی Midjourney متوقف شد

در پی ساخت تصاویر جعلی بحث‌برانگیز، حالا دیگر امکان ساخت رایگان تصاویر با...

دوربین جدید سونی ZV-E1 معرفی شد

دوربین سونی ZV-E1 به‌طور خاص برای ثبت ولاگ ساخته شده است و از یک سنسور فول‌فریم...