انتقاد دبیر ستاد توسعه فناوری نانو به سهم این ستاد در لایحه بودجه ۱۴۰۰
رسانه کلیک - پس از ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۰ به مجلس شورای اسلامی و مشخص شدن جزئیات این لایحه، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو از افزایش ناچیز بودجه این سازمان انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سعید سرکار، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در خصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برای ستاد توسعه فناوری نانو، با بیان اینکه بودجه همه ارگانها و نهادها در لایحه بودجه ۱۴۰۰، ۷۰-۸۰ درصد اضافه شده است، گفت: بودجه ستاد توسعه فناوری نانو امسال ۱۶ درصد افزایش یافته و این در صورتی است کف افزایش بودجه ها ۲۵ درصد بوده است.
وی همچنین تاکید کرد: نانوتکنولوژی ایران در مرحله پیشگامی دنیا است ولی ظرف ۳سال اخیر با تصویب چنین بودجه هایی این فناوری را منکوب کردند؛ آثار این منکوب کردن یک الی دو سال دیگر مشهود می شود.
سعید سرکار گفت: من نمی دانم این عامل نفوذ چقدر کارش را خوب انجام می دهد؛ زیرا وقتی چنین بودجه ای بریده شود از هر تروری بدتر است؛ بعضی ها نمی خواهند این فناوری که به صورت مبنایی و از پایه به اینجا رسیده به ثمر برسد. انگار دشمنی با بحث تکنولوژی ایران تمامی ندارد و کسانی هستند که این پروژه سرکوب کردن نانوتکنولوژی در ایران را پیگیری می کنند.
او خاطرنشان کرد: این پروژه تدوین بودجه ها حساب شده است و کسانی هستند که با نفوذ خود می خواهند ایران در حوزه علم و فناوری پیشرفت نکند. هر خائنی که این کار را می کند توانسته طی دو سه سال اخیر کار خودش را بکند. بالاخره یا یک فردی را ترور می کنند یا یک تشکیلاتی را پنچر می کنند.
وی ادامه داد: یک زمانی بودجه ستاد نانو به نرخ ارزی همان زمان (دلار ۳۵۰۰ تومانی) ۱۵ میلیون دلار (برابر با ۴۸ میلیارد تومان) بود اما اکنون با این نرخ ارزی برابر با ۳ میلیون دلار است در صورتیکه این سالها ظرفیت کار در حوزه نانو چندین برابر شده و بودجه متناسب با این باید افزایش می کرده ولی بودجه ستاد نانو یک پنجم همان سال شده؛ این یک فاجعه در این مملکت است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه این بودجه برای ستاد توسعه فناوری نانو فاجعه است، بیان کرد: ما باید از مجلس پیگیری می کنیم.
با درود و احترام
بایستی از ایشان به عنوان دبیر نانو پرسیده شود که نتایج عملی و ااقتصادی این ستاد بعد از این همه سال که بودجه دریافت کرده اند چه بوده است. آیا تونستند محصول صادراتی و قابل فروش در بازارهای خارجی داشته باشند یا اینکه فقط صرف پروژه های تحقیقای بی ثمر و تبلیغاتی شده است.
منخودم حدود بیش از دو سال با این موضوع ارتباط داشتم و شرکت ما که در خارج از کشور هست با توجه به درخواست شرکتهای نانویی تلاش فراوانی کردیم و متحمل هزینه های فراوانی شدیم و چندین بار هم ستاد نانو با کارشناسها و مدیران ایشان جلساتی داشته ایم ولی همه اش حرف بوده است و به قول خودشان واقعا محصولی با تکنولکژی نانو ساخت ایران وجود ندارد.
اگر واقعا این تکنولوژی با توجه به گرفتن همین بودجه ها کاری انجام داده بود الان نه تنها بودجه ای نیاز نداشت که حتی میتوانست درآمد ارزی هم داشته باشد.