کد خبر:1299515
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

تحقق زیست‌بوم نوآوری و فناوری در حوزه نشر و کتاب

تحقق زیست‌بوم نوآوری و فناوری در حوزه نشر و کتاب

رسانه کلیک - به دنبال امضای تفاهم نامه همکاری بین عاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نهاد کتابخانه های عمومی کشور، زیست‌بوم نوآوری و فناوری در حوزه نشر تحقق می یابد.

به گزارش روز دوشنبه از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، تفاهم‌نامه همکاری میان معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با هدف «توسعه و تنوع بخشی به سبد خدمات کتابخانه‌های عمومی کشور» به امضای پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور رسید.

این تفاهم‌نامه فرصتی برای «حمایت از توسعه نسل­ های جدید کتابخانه‌­ها» و «ایجاد الگوهای جایگزین کاربست فناوری­ های نوین در مدیریت کتابخانه­‌ها (از قبیل کتابخانه بدون کتاب)» و «کمک به توسعه فعالیت‌های استارتاپ­‌ها، واحدها و موسسات فناور از طریق ساماندهی و هم‌افزایی ظرفیت‌های موجود» است.

کمک به توسعه استارتاپ­ ها، واحدها و موسسات فناور از طریق ساماندهی، هم افزایی و ارتقای ظرفیت های موجود، حمایت ­های مادی و معنوی هدفمند و اثربخش از کسب و کارهای فناورانه و نوآورانه در زیست بوم فناوری و نوآوری، حمایت از توسعه نسل های جدید کتابخانه­ ها و الگوهای جایگزین بکارگیری فناوری­ های نوین در مدیریت کتابخانه ها، از جمله اهداف این تفاهم نامه همکاری است.

از دیگر اهداف این همکاری مشترک، می­ توان به هدایت و بهره­‌گیری زیرساخت‌­ها و ظرفیت­‌های موجود در فصاهای کتابخانه های عمومی متناسب با ظرفیت ها و پتانسیل­‌های سطح کشور با اولویت مناطق روستایی و کمتر برخوردار، سوق دهی به مشاغل دانش پایه در راستای توسعه و شکل­ گیری دانش و کسب و کارهای نوین اشاره کرد.

توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری در حوزه نشر و کتاب

پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم با اشاره به نگاه ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به توسعه فناوری، گفت: یکی از تلاش‌های معاونت علمی در این حوزه، حمایت از فناوری‌های نوظهوری است که برای نخستین بار در کشور به کار گرفته می شود که در این راستا معاونت از شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاق حمایت می­ کند.

وی افزود: یکی از مثال‌های برجسته این کار در موضوع محصولات ضدعفونی‌کننده کتب و تجهیزات کتابخانه ­ای نمود یافت. این محصولات با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال بررسی برای تولید و نهایی شدن است.

وی بیان کرد: در شیوع بیماری کرونا نیز معاونت از شرکت‌ها برای تولید محصولات مرتبط با حوزه کرونا حمایت کرد تا روند تولید این محصولات کاربردی را طی و آنها را به بازار عرضه کنند.

صالحی تصریح کرد: با «به‌کارگیری ظرفیت‌ها و بهره‌برداری از امکانات زیرساختی، قانونی و اعتباری» و «تقویت و گسترش همکاری‌ها و فعالیت‌های مشترک»، باید توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری در حوزه نشر و کتاب را محقق سازیم.

وی گفت: دیگر ماموریت معاونت علمی و فناوری ایجاد زیرساخت­ های فناورانه در اقصی نقاط کشور و توسعه زیست بوم نوآوری در مناطق کمتر برخوردار است تا همه شهرها و روستاها در دورترین نقاط کشور نیز به این زیرساخت ها و امکانات دسترسی داشته باشند.

صالحی افرود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا بسترهای لازم برای توسعه نظام نوآوری با بهره ­گیری از ظرفیت نهاد کتابخانه­ ها را در کشور را ایجاد کند. این کار روند ورود و توسعه فناوری در کل کشور را تسهیل می‌کند.

معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به اضافه شدن یک میلیون متر مربع به فضای زیست بوم نوآوری کشور، تاکید کرد: با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حمایت از مراکز رشد، مراکز نوآوری و پارک‌های علم و فناوری، این فضا به زیست‌بوم نوآوری کشور افزوده شده است.

وی ادامه داد: استفاده از فناوری در حوزه نشر و کتابخانه های کشور و توسعه کتاب های الکترونیکی ضروری است و در این تفاهم نامه همکاری تلاش می شود با کمک فناوری، نظام نوآوری در کتابخانه‌های عمومی در کل کشور تسری یابد.

فعالیت های فرهنگی در صورت استفاده نکردن از فناوری های نوین محکوم به شکست است

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این مراسم، گفت: هر فعالیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید مبتنی بر علم و پژوهش باشد. اگر در این فعالیت ­ها از فناوری­ های نوین استفاده نشود، محکوم به شکست هستند.

وی ادامه داد: باید تمهیداتی باشد تا امکانات و زیرساخت­ های فناورانه در همه کشور ایجاد شود و همه به صورت عادلانه از خدمات نظام برخودار باشند. در این تفاهم نامه باید به دنبال رفع محرومیت­ ها از شهرهای کوچک و محروم کشور باشیم و نهاد کتابخانه‌های کشور تلاش می‌کند دسترسی مناطق دوردست کشور به خدمات این نهاد، تسهیل شود.

مختاری یادآور شد: یکی از نیازمندی­ ها در این حوزه، توسعه کتاب ­های الکترونیکی است. این محصول به برخی دلائل هنوز به جایگاه درست خود نرسیده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر یکی از اولویت­‌ها در حوزه فناوری، استفاده از محصولی است که بتواند ضدعفونی شدن کتاب ها را برای ما و مخاطبان‌ تضمین کند.

 

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
دوربین جدید سونی ZV-E1 معرفی شد

دوربین سونی ZV-E1 به‌طور خاص برای ثبت ولاگ ساخته شده است و از یک سنسور فول‌فریم...

لامبورگینی رولتو 2024 معرفی شد

اونتادور برای حدود یک دهه پرچمدار محصولات گاو خشمگین ایتالیایی بود و اکنون...

تماس ماهواره ای آیفون ۱۴ به ۶ کشور جدید آمد؛ ایران هم جزو لیست است؟

اپل از ارائه قابلیت تماس ماهواره ای اضطراری آیفون 14 برای 6 کشور دیگر نیز خبر...

مایکروسافت به بینگ چت تبلیغات اضافه می‌کند

مایکروسافت تأیید کرد که در حال افزودن تبلیغات به تجربه چت با نسخه جدید بینگ...

روش جدید دارورسانی به جای تزریق

آیا خوب نیست اگر بتوان دارو را بدون استفاده از سوزن دردناک تزریق کرده و آن...

نامه سرگشاده ماسک و 1000 فعال حوزه فناوری: به‌خاطر بشریت توسعه هوش مصنوعی را 6 ماه متوقف کنید

جمعی از فعالان حوزه فناوری در نامه سرگشاده‌ای از آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی...

حالت مطالعه به نسخه دسکتاپ مرورگر گوگل کروم می‌آید

به‌روزرسانی جدید مرورگر گوگل شامل حالت مطالعه می‌شود که برای افزایش تمرکز و...

سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران کاهش یافت

طبق جدیدترین گزارش Speedtest، رتبه اینترنت ثابت و موبایل در فهرست اسپیدتست...

برای نخستین بار در جهان کامپیوتر کوانتومی IBM به یک کلینیک پزشکی اختصاص داده شد

 شرکت آی‌بی‌ام از اولین رایانه کوانتومی جهان که به تحقیقات مراقبت‌های...

قابلیت چت صوتی گروهی به زودی به واتس‌اپ اضافه خواهد شد

واتس‌اپ به شکل منسجم و متمرکز در حال بهبود است. هر چند خیلی از قابلیت‌های...