در خلال رویداد موبایل ایران بررسی شد: حال صنعت بازی در بازار ایران
رسانه کلیک – یکی از پنل های تخصصی که در خلال رویداد ایران موبایل تشکیل شد نشست صنعت بازی در ایران بود. این پنل با حضور امین امیر شریفی مدیر عامل کافه بازار، شهریار ازهاریان فر از تیم نردبان اندیشه (بازی آمیزرا)، امیر حسین ناطقی مدیر اجرایی کوئیز آف کینگز و احسان کمالی کارشناس توسعه ناشرین تپسل به عنوان اولین نشست رویداد ایران موبایل سامیت برگزار شد.
در ابتدای این پنل تمام مدیران با سوال پرچالش: « آیا گیم در ایران به عنوان صنعت شناخته می شود یا خیر؟» روبه رو شدند. پاسخ اغلب آنها خیر بود.
شهریار ازهاریان فر، هم بنیانگذار استودیو نردبان اندیشه در توضیح بیشتر این سوال گفت: در مفهوم کلی، بازیسازی در ایران یک صنعت است. دولت در این موضوعات نقش اساسی دارد؛ اما به عنوان مشوق و ناظر نه به منظور دحالت در امور کسب کارها.
امیرشریفی در این رابطه گفت: مردم کشور ما بازی کردن را دوست دارند و حاضرند برای آن پول خرج کنند. این بدین معنی است که پتانسیل قابل توجهی در حوزه گیم وجود دارد. اگر می گویم گیم در ایران صنعت نیست، به این دلیل است که هنوز نتوانسته به آن شکل روند رو به رشد داشته و با سرعت و جهش قابل توجهی روبه ور شود.
مدیر عامل کافه بازار در رابطه با مارکت بازی های رایانه ای افزود: تمام صنعت IT و مدلهای کسب و کاری آن در کشور ما بیشتر کپی است و ایرادی هم بر این قضیه وارد نیست. برچسب «کپی» که روی بازی ها و کسب و کارها خودنمایی می کند باعث رکود رشد آنها می شود. این روزها بنا بر زیر ساخت مناسبی که در بستر موبایل ایجاد شده و استقبال مردم از این موضوع تولید گیم بیشتر انجام می شود.
امیر شریفی در ادامه از سرمایه گذاری ۴ میلیاردی کافه بازار روی شرکت بازیسازی آواگیمز خبر داده و افزود: کافه بازار، سرمایه گذاری 4 میلیارد تومانی روی مجموعه آواگیمز انجام داده تا به صورت جدی تر به سمت انتشار بازی گام برداریم.
مدیر عامل کافه بازار در رابطه با موضوع انحصار گرایی کافه بازار گفت: معمولا توافقات دو طرفه با یکسری از بازیسازها داریم. در برخی موارد حق انتشار در بازار را به ما میدهند و ما نیز در مقابل به آن ها امکاناتی میدهیم. البته بازی سازها نیز مایل هستند بازی شان در یک مارکت پخش شود و از این موضوع استقبال می کنند.
مزروعی با اشاره به موضوع عدم ورود دولتی ها در اکوسیستم بازی سازی گفت: حضور دولت در صنعت گیم به شدت پایین است. یکی از دلایل عدم پیشرفت ما در صنعت گیم همین عدم توجه دولتی هاست. عدد و رقم هایی که این روزها در بازی سازی رد و بدل میشود نشان می دهد که می توان به این که گیم یک روز در ایران به صنعت تبدیل شود امیدوار بود.
امیرحسین ناطقی مدیر اجرایی کوئیز آف کینگز در ادامه این نشست گفت: بازی های خوبی در حوزه گیم سازی ایران ساخته شده که نشان می دهد ما می توانیم این کار را به سمت صنعتی شدن ببریم.صد البته به شرط سرمایه گذاری در این حوزه.
وی با اشاره به ضرورت ورود دولت در بهبود زیر ساخت های بازی سازی ادامه داد: حضور دولت در زنجیره بازی سازی به خصوص در زمینه بهیود زیر ساخت ضروری است . به طور مثال ما هنوز دیتا سنتری نداریم که بتوانیم برای بازی آنلاین روی آن حساب بازی کنیم. اگر دولت بتواند این زیرساخت را درست کند قطعا به صنعتی شدن بازار گیم کمک خواهد کرد. مورد دیگر آموزش نیروی متخصص است. دولت می تواند به این موضوع رسیدگی کند چرا که این کار نیاز به هزینه بالایی دارد و شرکتهای خصوصی از عهده آن برنمیآید.
احسان کمالی کارشناس توسعه ناشرین محموعه تپسل در انتهای این نشست گفت: در حال حاضر بازی سازی ما به جایی رسیده که تیم های موفقی تشکیل شوند و چند نفر بتوانند در قالب یک تیم در کنار یکدیگر کار کنند.
اما بعضی از بازی سازهای ما نمی دانند چطور باید از ظرفیت درآمدی که از بازی سازی کسب می کنند به درستی استفاده کنند. همین مسائل منجر به موفقیت های تصادفی می شود که قابل تکرار نیستند.
نظرها