کد خبر:1313060
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

چرا برخی روستاها به اینترنت دسترسی ندارند؟

دسترسی روستاها به اینترنت

به گفته مدیرکل دفتر هماهنگی و امور استان‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، موقعیت جغرافیایی، ضرورت اتصال به فیبر نوری، هزینه‌بر بودن ساخت دکل مخابراتی و نبود زیرساخت مناسب برای افزایش پهنای باند 4 دلیل عمده وصل نشدن برخی روستاها به اینترنت است.

توسعه ارتباطات در مناطق کوهستانی سخت‌تر است

حسین حمیدی‌پور در گفت‌وگو با ایرنا درباره وضعیت اتصال برخی از روستاها به اینترنت و فاصله کوتاه باقی‌مانده تا تحقق ۱۰۰ درصدی اتصال آن‌ها به شبکه ملی اطلاعات گفن: «رساندن سرویس اینترنت به روستاها به موقعیت‌ جغرافیایی متفاوت آن‌ها بستگی دارد. گاهی روستاها در موقعیت جغرافیایی کوهستانی هستند که توسعه ارتباطات در آنجا سخت‌تر است.»

مدیرکل دفتر هماهنگی و امور استان‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: «برخی از مردم می‌گویند چرا در برخی روستاهای نزدیک به شهرهای بزرگ، دسترسی به اینترنت وجود ندارد؟ برای مثال چرا تعداد روستاهای بدون ارتباط شهرستان قزوین که فاصله جغرافیایی زیادی با استان البرز (دارای پوشش ۱۰۰ درصدی) ندارد، اینقدر زیاد است؟»

وی خاطر نشان کرد: «در این خصوص باید توجه کرد که این نگاه غیرفنی و اشتباه است، چرا که نزدیکی به شهرهای بزرگ و دارای ارتباط نمی‌تواند معیاری برای پوشش‌دهی روستاهای اطراف باشد.»

دید رادیویی موردنیاز است

مدیرکل دفتر هماهنگی و امور استان‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح‌کرد: «برای توسعه و امکان برقراری صدا و ارائه سرویس اینترنت، به دید رادیویی یا کشیدن فیبر نوری نیاز است تا بتوان دسترسی روستای موردنظر به شبکه ملی اطلاعات را فراهم کرد. اگر این دید فراهم نباشد، ساخت دکل مخابرات نمی‌تواند به تنهایی مشکل را حل کند.»

حمیدی‌پور تأکید کرد: «برای بسیاری از نقاط رادیویی که استفاده از فیبر نوری یا دید رادیویی وجود نداشت، از ماهواره استفاده کردیم. دلیل اصلی کندی پیشرفت در توسعه ارتباطات در بعضی از روستاهای شهرستان قزوین قرار گرفتن آن بخش در دل کوهستان است.»

این مقام ادامه داد: »طبیعی است که هزینه تمام شده سرویس برای آن روستا بسیار بالاست و به تعداد سایت بیشتری نیاز دارند. علاوه بر این باید سایت واسط ساخته شود و فیبر نوری اجرا کنیم. این بخش نیز ضمن نیاز داشتن به هزینه گزاف، زمان‌بر خواهد بود.»

ساخت هر دکل مخابراتی 2 تا 3 میلیارد قیمت دارد

وی با بیان اینکه ساخت هر دکل مخابراتی حداقل به ۲ تا 3 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد، افزود: «در شرایط این‌چنینی به‌جای اینکه یک روستای مثلاً ۳۰ خانواری را با ساخت چند سایت و فیبر نوری به اینترنت متصل کنیم، بهتر است آن هزینه را برای روستایی صرف کنیم که جمعیت بیشتری در آنجا زندگی می‌کنند.»

دسترسی روستاها به اینترنت

مدیرکل دفتر هماهنگی و امور استان‌های وزارت ارتباطات درباره اینکه چرا روستاهای شمالی استان سیستان و بلوچستان بیشتر به اینترنت متصل هستند و برخلاف آن روستاهای جنوبی دسترسی خوبی ندارند هم چنین توضیح داد: «قسمت شمالی استان سیستان و بلوچستان از نظر جغرافیایی کویری و دشت است و با احداث یک سایت می‌توان برای چند روستا پوشش اینترنت فراهم کرد. در نقطه مقابل قسمت جنوبی این استان کاملاً کوهستانی است و در بعضی موارد مشکلات برق و جاده نیز دارد.»

وی ادامه داد: «در این شرایط توسعه ارتباطات نیاز به زمان و صرف هزینه بیشتری دارد و وزارت ارتباطات با صرف هزینه‌های زیاد تلاش کرده تا شکاف ایجاد شده حاصل از سال‌های قبل را جبران کند. وظیفه ما این است که سرویس مطلوب را برای مردم فراهم کنیم.»

به‌روزرسانی ساختارها نیازمند زمان و هزینه است

حمیدی‌پور بیان کرد: «دلیل دیگر کندی که در مسیر توسعه روستاهای این استان وجود دارد، به مخابرات مربوط است که نمی‌تواند ظرفیت پهنای باند را تأمین کند، زیرا زیرساخت آن استان رشد مناسبی نداشته است. مخابرات آن منطقه برای ایجاد ظرفیت در بعضی از روستاها باید شبکه خود را از نظر زیرساختی به‌روزرسانی کند و محقق شدن آن هم نیازمند زمان و هزینه است.»

وی به مشکل دیگری که در مسیر اجرایی شدن پروژه توسعه ارتباطات روستایی وجود دارد اشاره کرد و گفت: «برای ساخت دکل‌های مخابراتی در روستاها، جاده و برق از نیازهای ضروری است. اگر روستایی جاده و برق نداشته باشد، رساندن ارتباطات را سخت‌تر خواهد کرد.»

این مسئول درباره اتصال ۱۰۰ درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به اینترنت گفت: «تلاش خانواده وزارت ارتباطات بر این است که پوشش ۱۰۰ درصدی برای همه روستاها مهیا شود. با همه علاقه‌ای که به اعلام پوشش ۱۰۰ درصدی استان‌ها و شهرستان‌ها و افتخار کردن به آن داریم، نگاه و باور ما استفاده بهینه از تجهیزاتی است که می‌دانیم به سختی وارد کشور می‌شوند.»

حمیدی‌پور افزود: «منطق حکم نمی‌کند که شرایط اتصال یک روستا در یک استان با ۳۰ خانوار برقرار شود و پوشش ۱۰۰ درصدی آن را اعلام کنیم، اما روستای دیگر در استان دیگر با خانوار بالاتر از این نعمت محروم باشد. ما به دنبال رفاه اکثریت مردم هستیم.»

دشواری دسترسی برخی روستاهای کشور به اینترنت در شرایطی صورت می‌گیرد که در یک سال اخیر با غیرحضوری شدن آموزش مدارس و دانشگاه‌ها، مشکلات بی‌شماری برای دانش‌آموزان و دانشجویان این مناطق ایجاد شده است. همچنین پیش از این وزیر ارتباطات با انتشار توییتی از اتصال ۱۰۰ درصدی شهروندان ایرانی به اینترنت خبر داده و گفته بود طبق آخرین آمار و ارقام ۱۰۰ درصد جمعیت شهرنشین و ۹۸.۵ درصد از روستانشینان ایران به اینترنت دسترسی دارند.

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
ذخایر آب جدید در ماه کشف شد

دانشمندان با کشف منابع جدید آب در کره ماه می‌گویند این آب‌های حبس شده در...

ایلان ماسک: به‌زودی فقط توییت کاربران تأییدشده در زبانه For You توییتر پیشنهاد داده می‌شود

ایلان ماسک ادعا می‌کند که این کار تنها راه مقابله با بات‌ها است.

مایکروسافت تیمز جدید معرفی شد

مایکروسافت تیمز جدید از نظر عملکرد بسیار سریع‌تر و سبک‌تر شده است و حالا...

شهر استثنایی گمشده در اعماق اقیانوس

 دانشمندان موفق به کشف شهری گمشده در اعماق دریا شده اند که چیزی شبیه به آن...

نوکیا، اوپو را از بازارهای اروپا بیرون می‌کند

آن‌طور که به‌ نظر می‌رسد اوپو به‌ دلیل نقض پتنت‌های نوکیا مجبور شده است با...

چگونه خلافی عدم تمدید بیمه شخص ثالث را از اینترنت بگیریم؟

پلیس راهنمایی و رانندگی برای اینکه بتواند نظم بیشتری در جامعه برقرار کند و...

خروج کامل اینتل از بازار 5G؛ کسب‌وکار مودم‌های نسل پنجم به مدیاتک واگذار می‌شود

اینتل می‌گوید کار توسعه مودم‌های 5G را متوقف خواهد کرد تا تمرکز خود را روی...

پایان اشتراک ارزان گیم‌پس

مایکروسافت دیگر اشتراک ۱ دلاری گیم پس را ارائه نمی‌دهد و مشترکان جدید...

ایلان ماسک به دنبال مقصر افشای کد منبع توییتر در اینترنت

مطابق درخواستی که توییتر برای دادگاه فرستاده است، ظاهراً بخش‌هایی از کد...

رونمایی از مودم 5G اگزینوس مودم 5300 سامسونگ

مودم جدید سامسونگ با لیتوگرافی 4 نانومتری تولید شده و احتمالاً در تراشه پیکسل...