قول می‌دهم به فیلترینگ رأی ندهم | هم توییتر دارم، هم تلگرام

دبیر دوم کمیسیون ویژه رسیدگی به طرح صیانت با بیان این‌که خودش از شبکه‌هایی چون توییتر و تلگرام و اینستاگرام استفاده می‌کند و روی گوشی تلفن همراهش فیلترشکن نصب است، از تلاش برای عدم تصویب فیلترینگ در این کمیته خبر داد.

قول می‌دهم به فیلترینگ رأی ندهم | هم توییتر دارم، هم تلگرام

کسب‌وکارها، عمده ذی‌نفعان طرح صیانت

مهرداد کرم‌ویسی با بیان این‌که خود از موافقان طرح صیانت است و آن را قبول دارد، در خصوص مخالفان این طرح و دلایل آن‌ها به خبرآنلاین توضیح داد: «من با کلیت این طرح موافقم. اما چون به طور طبیعی از گروه‌های کارشناسی پیشنهادات مختلفی به ما رسیده، آن‌ها را مطرح می‌کنیم تا ببینیم در نهایت نظر جمعی چه خواهد بود. صحبت کسانی که ذی‌نفع باشند شنیده شده. برخی افراد مخالف هستند و دغدغه‌هایی دارند. برخی دیگر با کلیات طرح مخالف هستند که جای تردید دارد. در آئین‌نامه برای این موارد بندهایی پیش‌بینی شده که با نظر رئیس یا 3 نفر از اعضای کمیسیون، کسانی که حرفی دارند دعوت می‌شوند و دغدغه‌های خود را مطرح می‌کنند. نمایندگان صحبت‌های آن‌ها را می‌شوند و بر اساس آن تصمیمات کارشناسی می‌گیرند.»

وی در خصوص اینکه ذی‌نفعان طرح صیانت هم چه کسانی هستند، گفت: «از عمده کسانی که حرفشان قابل شنیدن است، کسب‌وکارها هستند که در فضای مجازی کسب‌وکار راه انداخته‌اند. این افراد نگران کارشان هستند که با مشکل مواجه نشود. اصلی‌ترین گروه ذی‌نفع این افراد هستند. گروهی دیگر هم هستند که نگرانی امنیتی دارند. نگرانی این افراد از این جهت است که اطلاعات شخصی آن‌ها چه خواهد شد؟ آیا این اطلاعات در اختیار قرار می‌گیرد یا خیر؟ آیا از اطلاعات سوءاستفاده می‌شود یا نه؟ توجه به این موارد دغدغه خود اعضای کمیسیون نیز هست و برای ما موضوعیت دارد اسرار و کرامت مردم حفظ شود و افرادی که کسب‌وکار راه انداخته‌اند آسیب نبینند.»

عده‌ای به جهت رأی مخالف به کمیسیون آمدند

کرم‌ویسی با اشاره به اینکه در مجموع کمسیون بررسی طرح صیانت چه فضایی دارد و پیش‌بینی‌اش از تصمیمی که در نهایت این کمیسیون خواهد گرفت، چنین توضیح داد: «همه اعضای کمیسیون موافق طرح نیستند و در کمیسیون یک‌دستی وجود ندارد. چند نفر را می‌شناسم که به کمیسیون آمده‌اند تا این طرح رأی نیاورد. البته خیلی جای نگرانی نیست و خود ما هم واقعا با نظر کارشناسی رأی خواهیم داد و به این شکل نیست که از قبل تصمیم خود را گرفته باشیم. افرادی داریم که مخالفت آن‌ها به حدی جدی است که به کلیات طرح نیز رأی نمی‌دهند. کسانی هم هستند که نظرشان در ادامه مذاکرات مشخص می‌شود، چراکه فعلا افراد به صورت واضح و شفاف نظر خود را بیان نمی‌کنند. اما به دلیل اینکه رأی‌گیری به صورت علنی انجام می‌گیرد، رأی افراد مشخص خواهد شد. معتقدم رأی‌گیری باید به صورت علنی و با بالا بردن دست انجام شود.»

غیبت بعضی اعضا در جلسات کمیسیون

او همچنین افزود: «برآوردم این است که طرح ۱۹ رأی مثبت خواهد داشت، درحالی‌که برای نهایی شدن به ۱۶ رأی مثبت نیاز دارد. اعضای مخالف فقط 2، 3 نفر هستند. البته برخی افراد هستند که هنوز رسمیت ندارند. روال به این شکل است که یک‌سری از نمایندگان حق رأی دارند و در جلسه شرکت می‌کنند. برخی دیگر می‌توانند در جلسه حضور داشته باشند اما حق رأی ندارند. در مجموع ۲۳ نفر حق رأی دارند و البته برخی افراد تاکنون در جلسه شرکت نکرده‌اند که درخواست شده فرد جایگزین را به جلسات بفرستند. تا حالا ۲۰ نفر در جلسات شرکت داشتند و البته ممکن است زمانی که برای بررسی مواد طرح اقدام کنیم، افراد بیشتری در جلسات حضور داشته باشند و موافق و مخالف نظر خود را بیان کنند.»

در تبلیغات مجلس تلگرام به دادمان رسید

کرم‌ویسی با اشاره به اینکه خودش در شبکه‌های اجتماعی عضو است و روی گوشی تلفن همراهش فیلترشکن هم نصب دارد، در خصوص سرنوشت پیام‌رسان‌ها در طرح صیانت چنین توضیح داد: «خود من از اینستاگرام استفاده می‌کنم، توییت می‌زنم، تلگرام استفاده می‌کنم و کانال و فیلترشکن هم دارم. باید واقع‌بین باشیم، نمی‌شود چشم را روی واقعیت‌ها ببندیم و تصمیمی بگیریم که مردم را با مخاطره مواجه کند. خود من شخصاً در این موارد که غیرکارشناسی باشد رأی نمی‌دهم. وقتی خودم اینستاگرام و تلگرام استفاده می‌کنم و پیام‌رسان‌های داخلی ما هنوز پاسخ‌گو نیست، عاقلانه نیست آن یک راه را ببندیم. در انتخابات سال ۹۴ تلگرام به داد ما رسید و هزینه انتخابات را به شدت پایین آورد. به جای اینکه پوستر و سی‌دی بزنیم از تلگرام استفاده کردیم. در انتخابات اخیر هم همین اتفاق افتاد. بیشتر تبلیغات برای مجلس را از همین راه‌ها انجام دادیم. همین حالا هم اطلاع‌رسانی ما از طریق همین پیام‌رسان‌ها است.»

مخالفانمان در آلبانی نشسته‌اند!

دبیر دوم کمیسیون ویژه رسیدگی به طرح صیانت با اشاره به صحبت از فیلتر شدن پیام‌رسان‌های خارجی در طرح صیانت و نگرانی مردم از این بابت خاطرنشان کرد: «گروهی هستند که نمی‌خواهند مجلس کاری کند. برخی از آن‌ها در آلبانی و خارج از کشور هستند. می‌خواهند مجلس را فلج کنند. ما نمی‌توانیم به خاطر جوی که درست شده عقب‌نشینی کنیم. اگر این‌طور باشد داخل خانه می‌نشینیم. باید ببینیم حرف درست کجاست، استدلال درست چیست و بر اساس مصالح کشور تصمیم بگیریم. این فلسفه مجلس و نمایندگی است و غیر از این باشد دیگر قابل اعتنا نیست. منِ نماینده پاسخگو به کسی که حرف بی‌حساب و غیرکارشناسی می‌زند نیستم. می‌شنویم، اما بر اساس آنچه کارشناسی باشد تصمیم می‌گیریم.»

ارسال نظر