مراسم بهره برداری از فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در الکامپ ۲۳ برگزار شد

رسانه کلیک - فازسوم شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم در حوزه فناوری اطلاعات تا ساعاتی دیگر با حضور« محمود واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سومین روز برگزاری بیست و سومین نمایشگاه الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک(الکامپ)آماده بهره برداری می شود.

مراسم بهره برداری از فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در الکامپ ۲۳ برگزار شد

فاز سوم شبکه ملی اطلاعات تکمیل کننده فازهای قبلی است و ارایه خدمات متنوع تر با کیفیت بالاتر و سرعت بیشتر در دسترسی به اطلاعات از مهمترین اهداف آن است.
بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات یکی از مهمترین اقدام های دولت یازدهم محسوب می شود. رهبر معظم انقلاب شهریورماه ۱۳۹۴ به هنگام انتصاب اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی، تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات پس از تصویب طرح آن در شورای عالی و نظارت مستمر و موثر مرکز ملی بر مراحل راه اندازی و بهره برداری از آن را به عنوان یکی از مطالبات اصلی از آنان مطرح کردند.

گاه شمار شبکه ملی اطلاعات
اواخر سال ۱۳۸۴ بحث شبکه ملی اینترنت در کشور مطرح و مهمترین دلیل پیاده سازی این شبکه کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت اعلام شد.
اسفند همان سال بر اساس تصمیم هیات دولت مقرر شد، شبکه ملی در یک دوره سه ساله به بهره برداری برسد و طراحی های کلی شبکه نیز انجام شود.
سال ۱۳۸۵ قرار شد پروژه اینترنت ملی در مرکز تحقیقات مخابرات ایران اجرا شود.
سال ۱۳۸۶ برنامه های عملیاتی این پروژه اجرا شد و بهره برداری اینترنت ملی در سال های ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ در هیات وزیران به تصویب رسید.
سال ١٣٨٩ با توجه به الزام های سند چشم انداز ( ۱۴۰۴ ) موضوع شبکه ملی اینترنت با نام جدید شبکه ملی اطلاعات به صورت جدی تر مطرح و کلیات موضوع در ماده ۴۶ برنامه پنجساله پنجم توسعه گنجانده شد.
هدف از شبکه ملی اطلاعات گسترش خدمات دولت الکترونیک و صنعت فناوری اطلاعات، ارتقای سواد اطلاعاتی و افزایش بهره‎وری در بخش های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی عنوان شده است.

شبکه ملی اطلاعات چیست؟
مرحله نخست پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات که از مهمترین دستاوردهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم به شمار می آید، این مرحله از اسفند ماه ۱۳۸۴ در دستور کار قرار داشت و پس از فراز و نشیب های بسیار به عنوان یکی از تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه پنجم توسعه کشور تعریف شد.
دولت یازدهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به بازتعریف، طراحی و پیاده سازی این زیرساخت کلیدی کشور اقدام کرد تا با تکیه بر آن برای اقتصاد مقاومتی در فضای مجازی بسترسازی کند و تسهیل و مدیریت صحیح گردش اطلاعات در کشور، توسعه کسب و کارها، رشد اقتصادی بیشتر و زمینه چینی برای گسترش دولت الکترونیکی را رقم بزند.
دی ماه ۱۳۹۲ شورای عالی فضای مجازی با تصویب تعریف و بایسته های شبکه ملی اطلاعات، آن را از قالب برنامه توسعه ای خارج کرد و به صورت سازوکاری دائمی درآورد.
مطابق این مصوبه شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، شبکه ای مبتنی بر قرارداد اینترنت به همراه سوئیچ ها و مسیریاب ها و مراکز داده است تا درخواست های دسترسی داخلی برای اخذ اطلاعات موجود در مراکز داده، به هیچ روی از خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکه های اینترنت خصوصی و امن داخلی در آن فراهم آید.
رییس جمهوری بیستم اردیبهشت ۱۳۹۳ در جلسه شورای عالی فضایی مجازی تاکید کرد، اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات و ارایه خدمات و سرویس های مورد نیاز جامعه بر بستر این شبکه موجب استفاده آسان تر مردم از فضای مجازی می شود و مردم می توانند با امنیت خاطر بیشتری از فضای مجازی داخلی استفاده کنند.
همچنین با راه اندازی این شبکه برای فعالیت در فضای مجازی نیازی به انتقال اطلاعات و ارتباطات داخلی به خارج از کشور نیست .
«محمود واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دهم مهرماه ۱۳۹۵ در آئین رونمایی از پروژه های ارتباطی اپراتور دوم تلفن همراه کشور درباره بهره برداری از مرحله نخست شبکه ملی اطلاعات، گفت: بحث راه اندازی این شبکه سال ها پیش مطرح شد، اما سرانجام در دولت یازدهم عملیاتی شد.

ویژگی های شبکه ملی اطلاعات
«محمدجواد آذری جهرمی» مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ایران، ۲۵ تیرماه پارسال به خبرنگار ایرنا گفت: مشخصه های شبکه ملی اطلاعات در قانون آمده و در ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه به چیستی این شبکه پرداخته و شورای عالی فضای مجازی نیز الزام های آن را مشخص ساخته است.
به گفته وی، براساس قانون، شبکه ملی اطلاعات پهن باند است؛ به این معنا که باید با پهنای باند مناسب، برای مردم قیمت متناسبی داشته باشد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برخورداری از امنیت و مدیریت یکپارچه و استفاده حداکثری از فناوری داخلی را از دیگر ویژگی های مطرح شده برای شبکه ملی اطلاعات توصیف کرد.
همزمان با هفته دولت در هفتم شهریورماه ۱۳۹۵ فازنخست شبکه ملی اطلاعات ایران را معاون اول رییس جمهوری رونمایی کرد و فاز دوم نیز به دنبال تلاش برای افزایش زیرساخت ها دهه فجر همان سال مورد بهره برداری قرارگرفت.
همزمان با بهره برداری از دو فاز شبکه ملی اطلاعات، روند شکل گیری کسب و کارهای مبتنی بر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایران با سرعتی که پیش از آن قابل تصور نبود، آغاز و هر چند نوبت یکبار، ظهور کسب و کاری نوین بر این بستر را مشاهده کردیم.
رونق کسب و کارهای الکترونیک با استفاده از توسعه شبکه ملی اطلاعات به مرور فعالان این عرصه را با مشکل روبرو کرد، در حالی که می توانست مانعی بر سرراه توسعه اشتغال براین فناوری باشد.
براین اساس و با بروز مشکلاتی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان نهاد حامی کسب و کارهای الکترونیک با پیشنهاد و تلاش زیادی برای رفع مشکل ها آغاز کرد و با دعوت از فعالان ذیربط و برگزاری نشست های متعدد با آنان و از طرف دیگر با مسئولانی که می توانستند برخی مشکلات را برطرف کنند، سعی درپایدار سازی این کسب و کارها کرد.
تلاش های این وزارتخانه همچنان ادامه یافت و روزانه بر تعداد کسب و کارهای الکترونیک افزوده شد و این ارتباط، حسین بوبرشاد عضو هیات علمی دانشگاه علوم و فنون جدید دانشگاه تهران به خبرنگار ایرنا گفت: زیرساخت های ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور همچنان درحال پیشرفت است و این موضوع به توسعه کسب و کارهای الکترونیک کمک شایانی کرده و می کند.
بوبرشاد افزود:راه اندازی شبکه ملی اطلاعات هرچند، همه خواسته های شورای عالی فضای مجازی را محقق نساخته وبا آن فاصله دارد، اما پهنای باند خوب و بسترهای متعدد اینترنتی را فراهم کرد.
وی مهمترین عامل تهدید کننده توسعه کسب و کارهای الکترونیک را برخورد های غیرکارشناسانه برخی نهاد ها دانست که باید این امر سامان یابد.
این مدرس دانشگاه یکی از عوامل تسریع کننده توسعه کسب و کارهای الکترونیک را حمایت های خوب ذکر کرد و گفت: اختصاص تسهیلات، حمایت های فناورانه و ایجاد زیرساخت های مناسب عواملی است که توسعه این نوع کسب و کارها را فراهم کرده است و هرچه این امور بیشتر شود در آینده می توان انتظارداشت کسب و کارهای بیشتری در کشور ایجاد شود.
بوبرشاد یکی دیگر از عوامل رونق دهنده کسب و کارهای نوپا را کاهش تعرفه اینترنت برای آنان دانست و افزود: گام های خوبی برای کاهش تعرفه برداشته شده، اما می توان فعالیت بیشتری انجام داد و هرچه این تعرفه برای فعالان کسب و کارالکترونیک کاهش پیدا کند، میزان اشتغالزایی براین بستر افزایش خواهد یافت.

ارسال نظر