وزیر ارتباطات: علت بسته شدن سایفون روشن است

رسانه کلیک - وزیر ارتباطات استفاده و فراگیری فیلترشکن‌ ها را تهدید بزرگتری نسبت به حضور یک پیام‌ رسان دانست و گفت: انتقاد می‌ کنند چرا سایفون بسته شد، در حالی که این موضوع آشکار است. پروژه سایفون مورد حمایت مالی مستقیم وزارت خارجه آمریکاست و تمام منابع مالی‌ اش آنجا تامین می‌ شود.

وزیر ارتباطات: علت بسته شدن سایفون روشن است

به گزارش کلیک به نقل از ایسنا؛ محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات عصر امروز در مراسم گزارش فعالیت‌ ها و افتتاح پروژه‌ های اپراتور دوم تلفن همراه با تاکید بر نقش فناوری اطلاعات در اقتصاد فرهنگ عنوان کرد: شبکه‌ های اجتماعی فقط ابعاد امنیتی، سیاسی و خبری ندارند. اگر ما از این فضا حمایت می‌ کنیم، از اتفاقات بعد آن نیست که حمایت می‌ کنیم. ما نگران عقب ماندن در زمینه اتفاقات مثبت آن هستیم. اگر می‌ گوییم باید همراهی مردم را در تصمیمات نهایی داشته باشیم، به این علت است. مدتی قبل می‌ توانستیم بگوییم رتبه شاخص امنیت مجازی را از 90 به 60 رساندیم اما پس از ترویج باج‌ افزارها و بدافزارها نمی‌ دانیم اکنون چه شاخص امنیتی داریم.

وی در ادامه درباره علت بسته شدن فیلترشکن سایفون اظهار داشت: یکی از مدیران فیلترشکن‌ ها جایی نوشته بود که باید از ایران تشکر کنیم که به کسب و کار ما رونق داد؛ به همین دلیل نباید اجازه‌ دهیم که این موضوع گسترش پیدا کند ( گسترش باج افزارها، ثمره استفاده از فیلتر شکن / پیام‌ رسان‌ های داخلی به تدریج جایگاه خود را پیدا می‌ کنند ).

آذری جهرمی با بیان اینکه ما نباید به خاطر وابستگی از یک پیام‌ رسان به پیام‌ رسان دیگری برویم، ادامه داد: باید اعتماد درونی را افزایش دهیم، زیرا مردم بر اساس رفتارهای ما تاثیر می‌ گیرند. دولت از همان ابتدا با مماشات کار می‌ کرد، نه غرب زده و نه چشمش را بر اتفاقات منفی این فضا بسته بود اما اتفاقات مثبت هم در این فضا وجود دارد. مسئولان با اطلاع کامل از نتیجه، تصمیمی که گرفته شد را پیش برده‌ اند اما این موضوع نباید باعث ناامیدی شود؛ زیرا نه توسعه توقف‌ پذیر است و نه این مسیر برگشت‌ پذیر.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به فیلتر شدن شبکه‌ های اجتماعی و پیام‌ رسان‌ هایی از جمله اورکات، فیس بوک و وی چت مانند تلگرام گفت: تا زمانی که تبیین سیاست نکنیم، در برخورد با رسانه‌ های نوین دچار مشکل می‌ شویم. مسئولان هر روز یک اظهارنظر می‌ کنند و مردم نمی‌ دانند تکلیفشان چیست اما باید یک استراتژی واحد در رسانه دیده شود.

وی با بیان اینکه در عصر فناوری، اقتصاد و فرهنگ و سیاست به هم تنیده است، تصریح کرد: ایجاد محدودیت در فضای مجازی طبیعتا در عرصه اقتصادی تاثیر خواهد گذاشت. حالا عده‌ ای می گویند کسب و کاری در این فضا نبوده است. از طرفی تاثیرات عرصه اقتصادی در موضوعات فرهنگی هم موثر خواهد بود. بنابراین این فضا اکنون صرفا یک فضای خبری و رسانه‌ ای نیست.

جهرمی با بیان اینکه دولت و نظام، توسعه فناوری اطلاعات را مصوب کرده و نسبت به آن مصمم هستند، یادآور شد: خرده فرهنگ‌ ها و خرده مشاغل با ظهور تکنولوژی رشد می‌ کند. در حالی که دولت‌ ها برای ایجاد کسب و کاری که ارزش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی داشته باشد و یونیکورن محسوب ‌شوند، تلاش زیادی می‌ کنند؛ ما می‌ بینیم که چند جوان در شرکت اسنپ به این واقعیت می‌ رسند. اتفاقی که در دنیا رخ می‌ دهد این است که گروه‌ های کوچک، کارهای بزرگ می‌ کنند. البته ما به مخالفت همیشگی عادت داریم. اما این مخالفت‌ ها خودتحریمی و محروم کردن خود از آثار این تحولات است.

ارسال نظر