کد خبر:1179035
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

دانشگاهیان هنوز از اینترنت بدون فیلتر محرومند

اینترنت بدون پالایش

رسانه کلیک - اینترنت بدون پالایش یا فیلتر برای دانشگاهیان و رسانه‌ ها وعده‌ ای بود که نزدیک به یک سال از آن می‌ گذرد و اگرچه ظاهرا برخی از خبرنگاران به صورت محدود از آن بهره‌ مند شدند، اما هنوز از بهره‌ مندی دانشگاهیان خبری اعلام نشده است.

به گزارش کلیک به نقل از ایسنا؛ چندی پیش محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اعمال سیاست‌ های مختلف برای گروه‌ های مختلف در راستای پالایش هوشمند خبر داد و رفع فیلتر یوتیوب و بلاگ اسپات برای مراجع دانشگاهی را در همین راستا اعلام کرد.

وی در این باره توضیح داده بود که در حال حاضر حتی کسانی که می‌ خواهند در حوزه پزشکی تحقیقات کنند، هم باید فیلترشکن نصب کنند. به کار بردن یک مکانیزم پالایش برای همه مطلوب نیست. یکی از بحث‌ هایی که در پالایش هوشمند به دنبال آن بودیم و اکنون زیرساخت‌ اش فراهم شده همین موضوع است که برای گروه‌ های مختلف، سیاست‌ های مختلف اعمال شود. با رفع فیلتر این دو سرویس می‌ توانیم مرحله آزمایشی این کار را آغاز کرده تا بتوانیم تحولی جدی در نظام پالایش صورت دهیم.

به گفته وزیر ارتباطات برای مثال خبرنگاران نیاز به سایت‌ های خبری دارند که شاید به دستور مقامات قضایی از دسترس خارج شده باشند و ما آن‌ ها را از دسترسی به این منابع محدود کردیم. اکنون زیرساخت‌ های لازم فراهم شده که شاید گامی برای پیاده‌ سازی نظام پالایش در سال‌ های آینده باشد. طبیعتا نسبت به گروه‌ های اجتماعی کم سن و سال‌ تر مراقبت‌ های بیشتر داشته و به کسانی که نیاز به دسترسی‌ های علمی یا سیاسی دارند، دسترسی بهتری بدهیم.

از سوی دیگر ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی عنوان کرده بود: به دنبال مکاتباتی که برخی خبرگزاری‌ های بزرگ برای داشتن اینترنت بدون پالایش یا فیلتر با ما داشتند و همچنین درخواست برخی روسای دانشگاه‌ های بزرگ کشور، ما هم مکاتبه‌ ای با دادستانی کل کشور در این زمینه داشتیم و البته مذاکرات شفاهی هم پیش از این با ایشان داشتیم و صحبت‌ هایی هم در کمیسیون عالی امنیت که از کمیسیون‌ های شورای عالی فضای مجازی است، در این باره انجام شد و در مجموع به این نتیجه رسیدیم که باید اینترنت مناسب‌ تر و بدون فیلتر در اختیار رسانه‌ ها و دانشگاه‌ های بزرگ قرار بگیرد.

وی البته درباره شرایط رفع فیلتر برای دانشگاهیان نیز اظهار کرده بود: برای دارا بودن دانشگاه‌ ها به اینترنت بدون پالایش به دنبال فرمولی مناسب هستیم.

جهرمی اما پیش از این درباره اینترنت بدون فیلتر عنوان کرده بود: کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، مصوبه‌ ای را تایید کرده است تا خبرنگاران بتوانند به اینترنت بدون فیلتر دسترسی داشته باشند که متولی اجرای آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و آن نهاد باید تصمیم بگیرد (مرجع تشخیص خبرنگارانی که می‌ توانند اینترنت بدون فیلتر دریافت کنند، «وزارت ارشاد» است). ما معتقدیم اینترنتی باید در اختیار رسانه‌ ها قرار گیرد که بتوانند از منابع اطلاعاتی بدون محدودیت استفاده کنند و آمادگی داریم زیرساخت فنی آن را برای همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده کنیم.

همچنین شرکت ارتباطات زیرساخت در راستای رفع محدودیت ارتباطات رسانه‌ ها اعلام کرد به منظور تسهیل در ارتباطات خبرگزاری‌ ها، سایت‌ های خبری، نشریات خبری و روزنامه‌ ها، پیرو هماهنگی‌ های صورت‌ گرفته با مراجع ذیصلاح، پس از دریافت لیست از معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد هماهنگی‌ های لازم برای رفع محدودیت‌ ها توسط مراجع ذیصلاح قانونی به عمل خواهد آمد.

البته ابتدای سال جاری اعلام شد با درخواست معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیگیری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با ارائه اینترنت بدون فیلتر به ۱۰۰ روزنامه‌ نگار، موافقت کرده است و حتی اخباری مبنی بر دریافت اینترنت بدون فیلتر توسط برخی از خبرنگاران منتشر شد، اما در خصوص اینترنت بدون فیلتر و رفع فیلتر یوتیوب و بلاگ‌ اسپات برای دانشگاهیان هنوز خبری نیست (اینترنت بدون فیلتر در اختیار خبرنگاران قرار می گیرید).

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
قیمت اینترنت برخی اوپراتورها افزایش یافت

 این افزایش قیمت ها بین 30 تا 50 درصد در اپراتورهای مختلف متغیر است. این افزایش...

تاریخ معرفی ایسوس ROG Phone 7 مشخص شد

 پیش از این گزارش شده بود که ایسوس درحال کار بر روی سری جدید گوشی‌های هوشمند...

مایکروسافت لغو عرضه‌ Redfall روی پلی‌استیشن 5 را تکذیب کرد

شرکت مایکروسافت (Microsoft) اعتقاد دارد که نه‌ تنها جلوی انتشار هیچ بازی برای پلی...

بیشترین کلمات جستجو شده گوگل در سال ۱۴۰۱ توسط کاربران ایرانی

با پایان سال ۱۴۰۱ باید بیشترین کلمات جستجو شده در گوگل را مرور کنیم. در ادامه...

عربستان سعودی قصد دارد در شرکت فضایی اسپیس‌ایکس سرمایه‌گذاری کند

عربستان سعودی قصد دارد در یک همکاری با اسپیس‌ایکس، به‌عنوان سرمایه‌گذار در...

هوش مصنوعی ChatGPT حالا می‌تواند با کمک افزونه‌ها به اینترنت دسترسی داشته باشد

OpenAI در خبری اعلام کرد که ChatGPT حالا از افزونه‌ها پشتیبانی می‌کند و می‌تواند...

تیک‌های آبی سیستم قدیمی توییتر در روز دروغ اول آوریل حذف می‌شود

 توییتر در خبری اعلام کرده است که از 1 آوریل (12 فروردین) تیک‌هایی آبی قدیمی...

تلسکوپ هابل برای اولین‌بار یک سیاه‌چاله ابَرپرجرم فراری را ثبت کرد

تلسکوپ هابل موفق به ثبت اولین تصویر از یک سیاه‌چاله ابَرپرجرم فراری شد.

به‌روزرسانی واتس‌اپ با دو قابلیت جدید؛ مدیریت گروه‌ها آسان‌تر می‌شود

واتس‌اپ آپدیتی شد و حالا افزون بر امکان مشاهده گروه‌های مشترک خود با دیگر...

گوشی جدید نوکیا معرفی شد

 بر اساس خبرهای جدید، امروز شرکت نوکیا به صورت رسمی از گوشی هوشمند Nokia C12 Pro...