کد خبر:1180300
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

با کمبود گوشی تلفن همراه روبرو هستیم

گوشی تلفن همراه هوشمند

رسانه کلیک - رییس اتحادیه صنف دستگاه های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران گفت: گوشی تلفن همراه هوشمند به دلیل کاهش واردات کم شده که این امر به گرانی ها دامن زده است.

به گزارش کلیک به نقل ایرنا؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور بیست و هفتم تیر ماه از 2 راهکار دولت برای تثبیت بازار تلفن همراه در هفته آینده خبر داد: ترخیص تلفن های همراه از گمرک و عرضه 100 هزار گوشی توقیفی (نحوه تخصیص ارز برای بازار تلفن همراه اعلام شد/ رییس سازمان پدافند غیرعامل نسبت به ادعای خود پاسخگو باشد).

مهدی محبی رییس اتحادیه صنف دستگاه های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران عنوان کرد: به دلیل اعمال کنترل بر واردات گوشی تلفن همراه هوشمند حتی در بخش مسافری، بازار با کمبود روبرو شده است.

طبق بخشنامه گمرک، هر مسافر فقط مجاز به اظهار اطلاعات یک دستگاه تلفن همراه در سامانه مسافری است (اطلاعیه سامانه رجیستری تلفن همراه در مورد متخلفین ثبت گوشی های مسافری).

سامانه طرح ثبت تلفن همراه (همتا) بیست و ششم تیر ماه اعلام کرد مسافران باید 30 روز پس از ورود به کشور اطلاعات صحیح گوشی تلفن همراه خود در سامانه ثبت گوشی مسافری وارد کنند؛ در غیر این صورت، حتی با وجود ورود اطلاعات و پرداخت عوارض گوشی تلفن همراه، مبلغ پرداختی برگشت داده نمی شود و تجهیزات فعال سازی ارسال نمی شود.

با این همه، نزدیک به چهار هزار دستگاه گوشی مسافری فاقد شرایط ابلاغ‌ شده از سوی گمرک (کم‌ اظهاری)، در سامانه همتا شناسایی و خدمات رسانی به برخی از آنها قطع شد (4 هزار گوشی مسافری تا یک ماه دیگر قطع می شود).

رییس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های مخابراتی، تلفن همراه و لوازم جانبی اظهار کرد: تلاش دولت برای شفاف سازی واردات تلفن همراه نیز در کمبود کنونی موثر بوده؛ زیرا ثبت سفارش بشدت کاهش یافته است و در عمل گوشی تلفن همراه هوشمند وارد نمی شود.

محبی بیان کرد: تداوم این روند علاوه بر افزایش قیمت ها موجب می شود فعالان بازار تلفن همراه کسب و کارهای خود را از دست بدهند؛ زیرا اکنون خرید و فروش بشدت کاهش یافته و آنها حتی از پس اجاره بهای مغازه های خود بر نمی آیند.

گفته های این فعال صنفی در حالی عنوان شد که گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد در سه ماه نخست امسال یک میلیون و 141 هزار و 666 دستگاه گوشی تلفن همراه وارد شد که نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر ارزشی 194 درصد رشد داشته است (واردات گوشی تلفن همراه 194 درصد بالا رفت).

تلاش دولت برای افزایش شفافیت اقتصادی به عنوان یکی از بندهای منشور حقوق شهروندی، با انتشار کارنامه شرکت های واردکننده که از ارز دولتی بهره مند شده بودند، شکل ملموس تری به خود گرفته است (فهرست شرکت های واردکننده موبایل با ارز دولتی منتشر شد).

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
قیمت اینترنت برخی اوپراتورها افزایش یافت

 این افزایش قیمت ها بین 30 تا 50 درصد در اپراتورهای مختلف متغیر است. این افزایش...

تاریخ معرفی ایسوس ROG Phone 7 مشخص شد

 پیش از این گزارش شده بود که ایسوس درحال کار بر روی سری جدید گوشی‌های هوشمند...

مایکروسافت لغو عرضه‌ Redfall روی پلی‌استیشن 5 را تکذیب کرد

شرکت مایکروسافت (Microsoft) اعتقاد دارد که نه‌ تنها جلوی انتشار هیچ بازی برای پلی...

بیشترین کلمات جستجو شده گوگل در سال ۱۴۰۱ توسط کاربران ایرانی

با پایان سال ۱۴۰۱ باید بیشترین کلمات جستجو شده در گوگل را مرور کنیم. در ادامه...

عربستان سعودی قصد دارد در شرکت فضایی اسپیس‌ایکس سرمایه‌گذاری کند

عربستان سعودی قصد دارد در یک همکاری با اسپیس‌ایکس، به‌عنوان سرمایه‌گذار در...

هوش مصنوعی ChatGPT حالا می‌تواند با کمک افزونه‌ها به اینترنت دسترسی داشته باشد

OpenAI در خبری اعلام کرد که ChatGPT حالا از افزونه‌ها پشتیبانی می‌کند و می‌تواند...

تیک‌های آبی سیستم قدیمی توییتر در روز دروغ اول آوریل حذف می‌شود

 توییتر در خبری اعلام کرده است که از 1 آوریل (12 فروردین) تیک‌هایی آبی قدیمی...

تلسکوپ هابل برای اولین‌بار یک سیاه‌چاله ابَرپرجرم فراری را ثبت کرد

تلسکوپ هابل موفق به ثبت اولین تصویر از یک سیاه‌چاله ابَرپرجرم فراری شد.

به‌روزرسانی واتس‌اپ با دو قابلیت جدید؛ مدیریت گروه‌ها آسان‌تر می‌شود

واتس‌اپ آپدیتی شد و حالا افزون بر امکان مشاهده گروه‌های مشترک خود با دیگر...

گوشی جدید نوکیا معرفی شد

 بر اساس خبرهای جدید، امروز شرکت نوکیا به صورت رسمی از گوشی هوشمند Nokia C12 Pro...