محدود کردن اسنپ و تپسی؛ زنگ هشدار نابودی کسب و کارهای آنلاین
رسانه کلیک - وزارت کشور در نظر دارد با مصوبهای اسنپ و تپسی را محدود کند تا کسبوکارهای اینترنتی بیش از پیش احساس خطر کنند. این بزرگترین تهدید استارتاپها و کسبوکارهای آنلاین در طول عمر دولت یازدهم و دوازدهم محسوب میشود.
شاید کمتر کسی فکرش را میکرد که در این اوضاع نابسامان اقتصادی و در شرایطی که کشور نیاز به تثبیت شغل و کارآفرینی دارد، وزارت کشور در اقدامی عجولانه و بدون دیدگاه جامع، با ارائه لایحهای به دولت خواستار محدود کردن اسنپ و تپسی در سراسر کشور شود.
از طرفی اعلام این خبر توسط عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی در حالی که این لایحه در کمیسیون زیربنایی به تجمیع نرسیده موضوع را بحث برانگیزتر میکند.
در حالی که دولت در سالهای اخیر به کارآفرینی و ایجاد شغل از طریق کسبوکارهای آنلاین چشم دوخته و از سویی گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان مهمترین عامل پیشران توسعه در دستور کار قرار دارد، اعلام این خبر نه تنها رانندگان و کارکنان اسنپ و تپسی را دچار نگرانی میکند، بلکه تهدیدی بزرگ برای کسب و کارهای آنلاین دیگر بود و فعالان این حوزه خود را لبه تیغ احساس میکنند.
محدود شدن اسنپ و تپسی را میتوان مبارزه مستقیم با تبدیل امور سنتی به کسبوکارهای آنلاین دانست. با اعمال این محدودیت دیجیکالا و بامیلو نیز باید نگرانتر از قبل شوند، زیرا در هفتههای اخیر عدهای معلومالحال با انتشار شایعات و رواج آن تلاش بسیاری برای ناامیدی مردم نسبت به فروشگاههای آنلاین کرده و احتمال دارد با نفوذ خود در دستگاههای دولتی سعی در حذف این نوع از کسبوکارهای اینترنتی شود.
دقیقاً اتفاقی که برای فینتکها افتاد و اگر حمایت وزارت ارتباطات و بخشی از سازمانهای دولتی نبود، شاید هماکنون نامی از استارتاپهای فناوری مالی یا همان فینتکها نبود.
تنگ کردن عرصه بر کسبوکارهای سالم نه تنها باعث پیشرفت اقتصادی کشور و کسبوکارهای دیگر نمیشود، بلکه به سرعت آمار تولید اشتغال را منفیتر از قبل کرده و ضربه مهلکی به پیشرفت جامعه میزند؛ اتفاقی که در دورههای مختلف در برخی از صنایع به ویژه در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات رخ داده است.
تهدید بزرگی که امروز از سمت بخشی از دولت گریبانگیر کسبوکارهای اینترنتی شده است، میتواند به شروعی برای مرگ تدریجی کسبوکارهای آنلاین تبدیل شود.
به نظر میرسد به جای فرهنگ مقابله با توسعه فناوری که سالهای سال در کشورمان رایج بوده و هماکنون نیز وجود دارد، بهتر است فرهنگسازی و آموزش لازم برای استفاده بهینه از فناوریها را در دستور کار قرار دهیم.
خسته شدیم به خدا! هر روز یه مشکل جدید درست میکنید! آقای روحانی دست بردار خب!
بار اولتون نیست که مردمو ناراضی کردید
لطفا بدون سانسور نظرم رو بزنید بعد پاسخ بدین
درمورد وضعیت دیجیکالا و بامیلو متاسفانه از زمانی که این دو سایت شروع به واسطه گری و فروش کالای دیگران کردن خوشون کیفیت خدماتشون پایین اوردن خواستین با مدرک و سند نشون میدین این مورد رو خود من ۲۹ مرداد سه تا گلس موبایل خریدم الان ۴ مرداد هست تازه امروز صبح دیجیکالا زده تحویل پست داده پست هم دو روز حداقل طول بشه بیاره برام تقریبا ۷ روز طول کشید سه تا گلس بیاد برای من ضمنا اگر خواستین بیش از ۵۰۰ کالا دیجیکالا رو بهتون نشون میدم که عین خود محصول با همان کیفیت حداقل در بازار ۲۰ تا ۳۰ درصد ارزان تر هست ضمنا چندیدن مورد مشابه من هست که بازم خواستین با مدرک نشون میدم قرار نیست اگر یک فروشگاه دیگه مثل سابق خدماتش با کیفیت نیست شما بگین یک عده تو جامعه دارن شایعه درست میکنن
وضعیت فعلی اقتصاد ایران بخوبی نشان دهنده ناآگاهی مدیران اقتصادی کشور است. متاسفانه از سال ۱۳۸۵ مدیران نااشنا به علم اقتصاد در بدنه دولت فعالیت داشته اند. با این وجود علی رغم نقش و اهمیت گسترده کسب و کارهای نوین در افزایش تولید و اشتغال و مهمتر از همه حمایت از منافع مصرف کنندگان، مدیران دولتی بدون اشنایی با علم اقتصاد تنها با توجه به نظر شخصی شان که عموما صددرصد متفاوت از نظر علمی است اقدام می نمایند و در نهایت به تبع عملکرد انها روزبروز هم تولید ، هم اشتغال و بدتر از همه منافع عموم مردم بعنوان مصرف کننده بدتر می شود. متاسفانه این افراد حاضر به قبول نظر کارشناسان و خبرگان را ندارند و بسیاری از مشاوران آنها نیز از بین دوستان بله قربان گو انتخاب شده که توان پاسخ منفی به انها را ندارند.
دولتها و حاکمیت ها به هرنوعی در مقابل فروشندگان امنیت و اعتماد خواهند ایستاد زیر تنها بهانه وجود انها همین دو عنصر است که متاسفانه در کشو رما عنصر اعتماد به دولتها با این وضعیت قیمت دلارو سکه در حال رخت بر بستن است.
دولت ما در اوج بحران بیکاری به جای حمایت از کسب و کارهای هوشمندانه دل در گرو حفظ خودروسازن بی کیفیت داده است. بنده منکر مشکلات تاکسیهای خطی نیستم اما نابود کردن امیدو انگیزه کار در جوانان بسیار اجج تر است . قطعا فرزندان همین عزیزان راننده تاکسی در این جامعه باید زندگی کنند آیا خود رانندگان حاضرند فرزندانشان در چنین جامعه ای زندگی بگذرانند؟ پس اجازه دهیم کسب و کارهای منصفانه وصادقانه در کشور پا بگیرد.
والا من خودمم یه راننده ی اسنپم با اینکه قیمت خودرو ۵۰درصد و قطعات سرسام آور رفته بالا ولی اسنپ تازه کرایه ها رو ارزونتر هم کرده که این واقعا برای ما راننده ها فشار مضاعف ایجاد کرده..
درسته میخواد مشتریاش رو راضی نگه داره ولی باید حواسش به راننده ها هم باشه..
همونطور که کرایه رو پایین میاره یا اینکه توی این گرونیا ثابت نگه میداره تا مردم راحت باشن و فشار نیاد بهشون برای رفاه راننده سعی کنه کمیسیون خودش رو هم کم کنه و از خیر سودش بگذره..
مسیری که آژانس ۶۰۰۰تومنه مثلا توی اسنپ ۳۵۰۰ تومنه بخدا..
تازه کمیسیونش رو کم کنه ۳۰۰۰تومن کمتر میمونه واسه راننده..
لاستیک ۱۵۰تومنی شده ۳۰۰تومن ولی کرایه اسنپ از ۵۰۰۰تومن شده ۴۰۰۰تومن..
من که کلا ناراضی م شدید..
ولی مجبورم با مدرک ارشد شیمی تا ۳ شب کار کنم تا خرج زن و بچه در بیاد..
چون مسئولینی بی کفایت و ناکارآمدی داریم کلا..
یا علی
تمام این موارد بر میگرده به بی فکری و نبود اطلاعات کافی در حوزه های کسب وکار اینترنتی اما درمورد دیجی کالا باید بگم به شدت دروغگو و تقلب کارند خود من به شخصه یک ماهه جنسی خریدم اما هنوز نتونستم تحویل بگیرم و چند مورد هم دیدم که اجناس تقلبی به عنوان جنس اصلی میفروشن….
آقای روحانی ! لطفا یک اسنپ و تپسی را بگذارید برای مردم !
دیجی کالا در بعضی موارد دقیقا و علنا داره گرونفروشی می کنه و اگر کسی قیمت بازار یک جنس رو نداشته باشه به راحتی کلاهش برداشته میشه ، اسنپ و تپسی که همه می دونیم دارن خدمت با هزینه منصفانه انجام میدن ولی دیجیکالا بعد از چند سال درست کار کردن مدتی هست که خیلی شیک و زیرپوستی داره کم فروشی و گرونفروشی می کنه ، برای مثال قیمت لوازم صوتی و تصویری اتومبیل دیجیکالا رو با مغازه ها مقایسه کنید ، حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد گرونتر هست. حمایت خوبه ولی نه حمایت الکی و کور کورانه از دلال ها و دزدها
رقابت میان این شرکت ها باعث پایین تر اومدن هر روزه قیمت ها شده و این برای مسافرین خیلی خوبه …ولی برای راننده ای که هزینه زندگیش شامل ( کرایه خانه . خورد و خوراک . لوازم ماشین و اجرت تعمیرات و هرگونه هزینه ای ۲ یا ۳ برابر شده ) طاقت فرسا و زجرآوره ..شرمندگی جلوی زن و بچه و اختلالات روانی دور از ملازمات شهر سالم است . وقتی همه چی تو این مملکت هر روز داره گرونتر میشه اسنپ داره هر روز ارزون تر میکنه و راننده ها هم چاره ای ندارند چون دیگه آژانس هم مشتری نیست . کمر قشر ضعیف راننده بخاطر ظلم اسنپ و تپ سی شکسته در حالی که کمیسیون شرکت ها کم نمیشه .