کد خبر:1177118
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

شاخ‌ های اینستاگرام به پلیس فتا احضار شدند

شاخ‌ های اینستاگرام

رسانه کلیک - رییس پلیس فتا تهران بزرگ با بیان اینکه بیش از 30 درصد پرونده‌ های مربوط به شاخ‌ های اینستاگرام که از سوی فتا ناجا اعلام می‌ شود، مربوط به تهران بزرگ است، گفت: تاکنون یک سوم پرونده‌ های شاخ‌ های اینستاگرام به نتیجه رسیده و مسئول یا مدیر صفحه به فتا احضار شده و اقدامات لازم در مورد آنها انجام شده است.

به گزارش کلیک به نقل از ایلنا؛ سرهنگ تورج کاظمی رییس پلیس فتا تهران بزرگ درباره اقدامات مجرمانه از طریق هک وای فای خانگی عنوان کرد: وقتی مجرمان بخواهند هویت خود را مخفی کنند و برای اینکه پلیس و مرجع قضایی نتواند به مجرم اصلی دست پیدا کند با هک وای‌ فای خانگی به سیستم اینترنت دسترسی پیدا می‌ کنند و از این طریق جرائم خود را مرتکب می‌ شوند.

وی با بیان اینکه نمی‌ توان گفت، چه جرائمی بیشتر از طریق هک وای‌ فای خانگی انجام می‌ شود، اظهار کرد: این افراد با سوء استفاده از اینترنت یا آی‌ پی شهروند عادی اقدامات مجرمانه خود را انجام می‌ دهند، چرا که پلیس بعد از ردیابی برای شناسایی مجرم به یک آی‌ پی یا آدرسی می‌ رسد که مجرم در آن نیست و فرد بی گناه دیگری در آن قرار دارد.

رییس پلیس فتا ادامه داد: نداشتن آگاهی کامل یا عدم آشنایی و تسلط بر سیستم‌ های فضای مجازی از جمله وای فای خانگی یک کاربر باعث می‌ شود، نفوذپذیری به این فضا برای مجرمان حرفه‌ ای ساده شود و در حقیقت هک وای فای خانگی جزو راحت‌ ترین مواردی است که می‌ توان از طریق آن جرمی را مرتکب شد.

سرهنگ کاظمی با بیان اینکه وای فای وقتی به یک کاربر تحویل داده می‌ شود، دارای یک رمز دیفالت و تعریف شده است، افزود: کاربرانی که دانش یارانه‌ ای یا سایبری نداشته باشند، بدون تغییر این رمز اقدام به استفاده از وای‌ فای می‌ کنند و از آنجا که مجرمان از رمزهای دیفالت و پیش‌ فرض که برای سیستم‌ ها تعریف می‌ شود، اطلاع دارند نفوذ به سیستم‌ های وای فای برای مجرمان حرفه‌ ای بسیار راحت است.

وی بیان کرد: اگر کاربران دانش سایبری بهتری داشته و به محض خرید وای‌ فای اقدام به تغییر رمز آن کنند و دسترسی را محدود کنند قاعدتا این سوء استفاده‌ ها کمتر می‌ شود و مقادیر زیادی از تهدیدات نفوذ به وای‌ فای کاهش می‌ یابد. البته این موارد در سال‌ های گذشته بسیار زیاد بود، اما به مرور با افزایش دانش کاربران این اقدامات مجرمانه در حال کاهش است و جلوی افزایش آن گرفته شده‌ است.

رییس پلیس فتا تهران بزرگ در بخش دیگری از صحبت‌ هایش در خصوص جعل شخصیت و سوء استفاده از هویت افراد در فضای مجازی اضافه کرد: در حوزه فضای سایبر تعریف مجرمانه از جعل شخصیت متفاوت است از آنجا که در این فضا بیشتر هویت‌ ها واقعی نیست و بجز کاربران ساده و سالم این حوزه که قشر خاصی هستند و به صورت عادی می‌ خواهند بهره علمی یا اجتماعی از این فضا ببرند، اکثر افرادی که سوء نیت داشته یا به دنبال ارتکاب جرم هستند با هویت‌ های جعلی وارد می‌ شوند و این در حوزه فضای مجازی تعریف خود را دارد و زمانی قابل تعقیب است که شاکی خصوصی داشته باشد یا براساس قوانین جرائم یارانه‌ ای تحت تعقیب قرار گرفته باشد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نتیجه بررسی صفحات شاخ‌ های اینستاگرام به کجا رسید؟ گفت: وقتی صفحات شاخ‌ های اینستاگرام توسط فتا ناجا شناسایی می‌ شوند، مدیران این صفحات در هر کدام از استان‌ ها که باشند به آن استان اعلام می‌ شود، استان نیز طی هماهنگی با مرجع قضایی و اخذ مجوز قضایی اقدامات لازم را انجام می‌ دهد، در مواردی هم که از مسئولیت فتا خارج باشد، حتما با استفاده و همکاری پلیس امنیت اخلاقی موارد اعلام شده بررسی و به شدت با شاخ‌ های اینستاگرام برخورد می‌ شود.

رییس پلیس فتا فاتب ادامه داد: از تعداد صفحات مجازی که فتا ناجا به فتا تهران بزرگ اعلام کرده بود تعداد زیادی از موارد رسیدگی شده و با مدیر صفحه برخوردهای لازم صورت گرفته است. بیش از ۳۰ درصد پرونده‌ هایی که در این زمینه از سوی فتا ناجا اعلام می‌شود، مربوط به تهران بزرگ است و تاکنون یک سوم این پرونده‌ ها به نتیجه رسیده و مسئول یا مدیر صفحه به فتا احضار شده و اقدامات لازم انجام شده است.

سرهنگ کاظمی همچنین در خصوص حملات سایبری تصریح کرد: وقتی اعلام می‌ شود روزانه ۶ الی ۷ میلیون حمله سایبری به کشور می‌ شود، می‌ تواند این حملات به تهران یا بخش‌ های دیگری از کشور باشد. یک سری از حملات سایبری به گزارش و شکایت نمی‌ رسد و در فتا ناجا اقدامات لازم در خصوص آنها انجام می‌ شود و اینگونه نیست که شکایتی در این زمینه در فتا تهران بزرگ به صورت مکتوب اعلام شود، اما در هفته گذشته گزارش مکتوبی در خصوص حمله سایبری نداشتیم.

وی درباره اقدامات پلیس فتا درباره سایت‌ ها و کانال‌ هایی که در رابطه با التهابات هفته گذشته در بازار فعالیت داشتند، یادآور شد: قاعدتا برای متشنج کردن این فضا گروه‌ های معاند و کانال‌ های غیرهمسو صحبت‌ هایی را مطرح می‌ کردند که صحت نداشت یا مواردی اعلام می‌ شد که مربوط به سال‌ های گذشته بود و بیشتر قصد بزرگ‌ نمایی و غیر واقعی جلوه دادن این موضوع را داشتند و از همین‌ رو در این زمینه مانور می‌ دادند، اما در حقیقت مواردی که بارگذاری می‌ شد، غیر واقعی و خارج از واقعیتی بود که اتفاق افتاده بود. البته رسیدگی به این سایت‌ ها در حوزه امنیتی است و پلیس امنیت با هماهنگی اقدامات لازم را انجام می‌ دهد.

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
دوربین جدید سونی ZV-E1 معرفی شد

دوربین سونی ZV-E1 به‌طور خاص برای ثبت ولاگ ساخته شده است و از یک سنسور فول‌فریم...

لامبورگینی رولتو 2024 معرفی شد

اونتادور برای حدود یک دهه پرچمدار محصولات گاو خشمگین ایتالیایی بود و اکنون...

تماس ماهواره ای آیفون ۱۴ به ۶ کشور جدید آمد؛ ایران هم جزو لیست است؟

اپل از ارائه قابلیت تماس ماهواره ای اضطراری آیفون 14 برای 6 کشور دیگر نیز خبر...

مایکروسافت به بینگ چت تبلیغات اضافه می‌کند

مایکروسافت تأیید کرد که در حال افزودن تبلیغات به تجربه چت با نسخه جدید بینگ...

روش جدید دارورسانی به جای تزریق

آیا خوب نیست اگر بتوان دارو را بدون استفاده از سوزن دردناک تزریق کرده و آن...

نامه سرگشاده ماسک و 1000 فعال حوزه فناوری: به‌خاطر بشریت توسعه هوش مصنوعی را 6 ماه متوقف کنید

جمعی از فعالان حوزه فناوری در نامه سرگشاده‌ای از آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی...

حالت مطالعه به نسخه دسکتاپ مرورگر گوگل کروم می‌آید

به‌روزرسانی جدید مرورگر گوگل شامل حالت مطالعه می‌شود که برای افزایش تمرکز و...

سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران کاهش یافت

طبق جدیدترین گزارش Speedtest، رتبه اینترنت ثابت و موبایل در فهرست اسپیدتست...

برای نخستین بار در جهان کامپیوتر کوانتومی IBM به یک کلینیک پزشکی اختصاص داده شد

 شرکت آی‌بی‌ام از اولین رایانه کوانتومی جهان که به تحقیقات مراقبت‌های...

قابلیت چت صوتی گروهی به زودی به واتس‌اپ اضافه خواهد شد

واتس‌اپ به شکل منسجم و متمرکز در حال بهبود است. هر چند خیلی از قابلیت‌های...