موضع سوال‌برانگیز مسئولان کشور نسبت به ادامه فعالیت تلگرام در ایران

رسانه کلیک - در شرایطی که رییس‌ جمهور رسما از مخالفت دولت با فیلتر تماس صوتی تلگرام در گذشته صحبت کرده، نظر واعظی وزیر ارتباطات دولت یازدهم سابقا چیز دیگری بوده است.

موضع سوال‌برانگیز مسئولان کشور نسبت به ادامه فعالیت تلگرام در ایران

به گزارش کلیک به نقل از فارس؛ رییس‌ جمهور در پست اینستاگرامی از مخالفت خود با فیلتر تلگرام صحبت و با اقدام دولت مبنی بر فیلتر تماس صوتی تلگرام مخالفت کرده است؛ اما بررسی اظهارنظرهای مسئولان دولتی در گذشته نشان می‌ دهد وزیر وقت ارتباطات در گذشته با تصمیم مسدود کردن تماس صوتی تلگرام موافق بوده است.

در حالی که حکم قاضی برای فیلتر شدن تلگرام 10 اردیبهشت ماه اعلام و اجرا شد دیشب رییس‌ جمهوری در پست اینستاگرامی اعلام کرد فیلتر تلگرام به دستور دولت نبود و مورد تایید دولت نیست ( فیلترینگ تلگرام مورد تأیید دولت نیست ).

پیش از این نیز دولت در اطلاعیه‌ ای رسمی تلویحا مخالفت خود را با این اقدام ابراز و از اینکه در این باره در شورای عالی امنیت ملی تصمیم‌ گیری نشده انتقاد کرده بود.

این مخالفت‌ ها در حالی بیان می‌ شود که در هفته‌ های اخیر علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران در مجلس در توییتی نوشت: گروهی از کارشناسان ارشد بخش مخابرات در معیت یک عضو کابینه برای ارزیابی بیشتر فنی و مذاکره در خصوص تلگرام به روسیه سفر کرده اند. او گفته بود که پیچیدگی فنی و نرم افزاری تلگرام برخی تصمیمات را با تاخیر روبرو کرده است ( تیمی از کارشناسان ایرانی برای ارزیابی فنی تلگرام به روسیه اعزام شد ).

حسن روحانی در پست انتقادی دیشب خود به تجربه فیلتر کردن تماس صوتی تلگرام در گذشته اشاره کرده و گفته پیش از این نیز نمونه این اتفاق در ایام انتخابات درباره تماس صوتی تلگرام رخ داد.

رییس‌ جمهور در حالی به فیلتر تماس صوتی تلگرام اشاره کرده که بررسی شواهد و اظهارنظرهای گذشته نشان می دهد محمود واعظی وزیر ارتباطات دولت یازدهم و نماینده کابینه در حوزه ICT در زمان مسدود شدن این سرویس با آن مخالف نبود.

واعظی در اظهارنظر صریحی که به سرعت جنجالی هم شد در پاسخ به این سوال که تماس صوتی تلگرام بالاخره کی وصل خواهد شد گفت: اگر می‌ خواهید اپراتورهای تلفن همراه ورشکست شوند تماس صوتی تلگرام را وصل کنید.

این اظهارنظر واعظی با واکنش مخاطبان روبرو شد که پس از آن واعظی توضیحاتی را ارائه کرد؛ اما این توضیحات نافی اظهارات اولیه نبود. همچنان که نمونه ‌های متعددی از این موارد دیده می‌ شود که اخبار یا اظهاراتی از مسئولان منتشر می‌ شود و پس از واکنش مردم آن را اصلاح می‌ کنند، اما در نهایت جهت گفته اولیه اثبات می‌ شود. نمونه اخیر این موضوع درباره اظهارنظر واعظی در ایام نوسان نرخ ارز بود که واعظی گفت برخی مردم عادت کرده اند همه تعطیلات به سفر خارجی می‌ روند و سپس ناچار به ارائه توضیحات درباره اظهار نظر خود شد اما اخیرا ولی‌ الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در اظهارات مشابهی از اینکه میزان سفر خارجی ایرانی‌ ها زیاد است، انتقاد کرده است.

در مثال دیگری در حوزه ICT اگرچه نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برهه حساسی از موافقت تلگرام برای انتقال سرور به ایران خبر داد و به سرعت سخن خود را تکذیب کرد، اما چند روز بعد موسس تلگرام رسما از انتقال سرورهای توزیع شده این پیام رسان به ایران خبر داد و اثبات گفته اولیه جهانگرد نشان داد در اغلب موارد اظهارات این چنینی ریشه در گفت‌ و گوهای قبلی و اخبار اعلام نشده دارد.

بنابراین در حالی که رییس‌ جمهور رسما از مخالفت دولت با فیلتر تماس صوتی تلگرام در گذشته صحبت کرده اما نظر نماینده دولت در آن زمان چیز دیگری بود که در رسانه‌ ها نیز به طور گسترده منعکس شده است.

ارسال نظر