رفع فیلتر یوتیوب و توییتر مستلزم تصمیم 3 قوه

رسانه کلیک - وزیر ارتباطات گفت: رفع فیلتر شبکه های اجتماعی یوتیوب و توییتر مستلزم تصمیم گیری 3 قوه است.

رفع فیلتر یوتیوب و توییتر مستلزم تصمیم 3 قوه

به گزارش کلیک به نقل از مهر؛ محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در نخستین نشست خبری آنلاین خود در خصوص تاخیر در راه اندازی شبکه علمی کشور عنوان کرد: دلیل این تاخیر مدل فعالیت اپراتوری است که قرار بوده این شبکه را راه اندازی کند.

وی اظهار داشت: ما به دلیل این تاخیر به اپراتور مدنظر، اخطار دادیم و اعلام کردیم که اگر نتواند تعهدات خود را محقق کند، در مورد این پروژه مجددا تصمیم گیری می کنیم.

وزیر ارتباطات بیان کرد: منتظر هستیم که این اپراتور به اخطار ما پاسخ دهد و گزارشی نیز از عملکرد این پروژه دریافت کرده ایم. در نهایت اینکه تا خرداد ماه سال ۹۷ پس از ارزیابی فعالیت این اپراتور، تصمیم گیری نهایی را در این باره خواهیم داشت.

رفع فیلتر شبکه های اجتماعی یوتیوب و توییتر مستلزم تصمیم ۳ قوه

وزیر ارتباطات گفت: رفع فیلتر شبکه های اجتماعی یوتیوب و توییتر مستلزم تصمیم گیری ۳ قوه است و در این زمینه شورای عالی فضای مجازی این فرآیند را نهایی می کند ( مسئله رفع فیلترینگ توییتر در شورای عالی فضای مجازی با نگاه مثبتی مطرح شده است ).

جهرمی با بیان اینکه فیلتر کردن و رفع فیلتر سرویس های اینترنتی از جمله یوتیوب و توییتر به صورت مستقیم در مسئولیت وزارت ارتباطات نیست و این وزارتخانه در کمیته فیلترینگ یک رای دارد، افزود: با این حال ما این موضوع را پیگیری می کنیم؛ اما به صورت کلی این فرآیند در مرکز ملی فضای مجازی در حال بحث است و باید از سوی ۳ قوه مجریه، مققنه و قضاییه تصمیم گیری شود.

وی در خصوص رفع فیلتر شبکه های اجتماعی ادامه داد: این فرآیند یک تصمیم بین دستگاهی است و با توجه به نگاه های مثبت و منفی که به این سرویس ها وجود دارد جمع بندی نهایی آن از سوی مرکز ملی فضای مجازی و طرح در شورای عالی فضای مجازی اعلام خواهد شد.

وام ۵ میلیارد تومانی پیام رسان های بومی آماده پرداخت است

وزیر ارتباطات در مورد برخی انتقادات به عدم حمایت وزارت ارتباطات از پیام رسان های بومی عنوان کرد: ارائه تسهیلات ۵ میلیارد تومانی به پیام رسان ها با حداقل تضمین و با سود کم، در پست بانک آماده پرداخت است.

وی با تاکید بر اینکه ارائه وام ۵ میلیارد تومانی به پیام رسان های موبایلی بومی، تکلیف وزارت ارتباطات طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی است، افزود: در این زمینه لیست پیام رسان های مجاز از سوی مرکز ملی فضای مجازی به ما اعلام شده است که این تسهیلات با سود کم و مدت زمان بازپرداخت زیاد و نیز حداقل تضمین، آماده پرداخت از سوی پست بانک است.

جهرمی با اشاره به اینکه مشکلی در پرداخت این تسهیلات وجود ندارد، ادامه داد: این شرکت ها اعلام کردند که نمی توانند ضمانت نامه های لازم را پرداخت کنند و ما ضمانت نامه را به اخذ سفته، تقلیل دادیم. اما با این حال برخی از این شرکت ها عنوان می کنند که ضامن معتبری که این سفته ها را تضمین کند نیز ندارند.

وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: طبق روال بانکی ما ملزم به رعایت قوانین هستیم و ارائه وام، نیازمند اجرای قوانین و مقررات بانکی است که اگر این شرکت ها در تحویل ضمانت نامه مشکلی دارند باید این مشکل را از طریق مراجع قانونی حل کنند. در این صورت ما آماده پرداخت این تسهیلات خواهیم بود.

بانک مرکزی برای ارز مجازی تلگرام تصمیم می گیرد

وزیر ارتباطات در مورد برخی اقداماتی که در راستای اشاعه ارز دیجیتال بر بستر شبکه پیام رسان تلگرام صورت می گیرد، عنوان کرد: بانک مرکزی مسئول تصمیم گیری در مورد قانونی بودن این فعالیت ها است.

وی گفت: همانطور که در خصوص سرویس پیام صوتی تلگرام، مراجع تصمیم بر توقف فعالیت آن شدند و با حکم قضایی این سرویس مسدود شد، در مورد فعالیت ارز دیجیتال از طریق شبکه تلگرام نیز، بانک مرکزی باید تشخیص دهد که این فعالیت مخرب است و آن را به مراجع قانونی اعلام کند.

جهرمی تاکید کرد: اگر بانک مرکزی به این جمع بندی برسد که فعالیت ارز مجازی تلگرام مخرب است، باید آن را به مراجع قانونی اعلام کند تا جلوی آن گرفته شود و ما نیز این حکم قضایی را بدون هرگونه اغماض، اجرایی می کنیم.

وی در مورد آخرین وضعیت راه اندازی ارز دیجیتال ملی نیز یادآور شد: مطابق با فراخوان اعلام شده و همکاری با پژوهشکده پولی بانکی، پیش بینی می کنیم که در ابتدای سال آینده، به یک جمع بندی از نتایج این فراخوان و همفکری با نخبگان این بخش برسیم و یک تصمیم کلان ملی در این باره بگیریم.

ضرورتی برای ایجاد کانال شخصی در تلگرام نمی بینم

جهرمی در پاسخ به این سوال که چرا به عنوان وزیر ارتباطات در شبکه پیام رسان تلگرام کانال شخصی ندارد، گفت: کانال های تلگرام دارای یک ارتباط یک سویه است و امکان برقراری ارتباط دوسویه در آن وجود ندارد.

وی یادآور شد: حضور ما در عرصه رسانه های اجتماعی برای آگاه شدن از نظرات مردم است و نه برای اطلاع رسانی یک سویه. به همین جهت ضرورتی برای استفاده از کانال شخصی در تلگرام ندیدم و عضویت در سایر شبکه های اجتماعی را از این نظر مفیدتر ارزیابی می کنم.

ارسال نظر