امروزه اندازه گیری ضربان قلب و تنفس بیمار معمولا مستلزم استفاده از نوعی حسگر به صورت مستقیم بر روی پوست است, اما فناوری جدید در MIT اختراع یک حسگر بلعیدنی برای نظارت بر ضربان قلب و تنفس از داخل دستگاه گوارش است.
به گزارش کلیک محققان دانشگاه MIT آمریکا می گویند: ما مشاهده کرده ایم که بلعیدن "قرص های دوربین" می تواند فیلمی با کیفیت HD را از داخل بدن انتقال دهد, این محتوی در حال حاضر توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شده است، اما این حسگر جدید با محاسبه ی سرعت ضربان قلب و تنفس و با گوش دادن به ضربان قلب و ریه ها کار خود را به سادگی انجام می دهد.
این محققان می گویند: از طریق خصوصیات موج صوتی ضبط شده از بخش های مختلف دستگاه گوارش، ما فهمیدیم که می تواند هم تعداد ضربان قلب و هم تعداد تنفس را با دقت خوبی اندازه گیری کند. جیووانی تراورسو از دانشگاه MIT می گوید: یکی از سرپرست نویسندگان روزنامه در مقاله ای به بررسی مفهوم این دستگاه می پردازد.
طبق گفته ی محققان اساسا این دستگاه یک میکروفون بسیار کوچک در یک کپسول سیلیکونی است که بیمار به راحتی می تواند آن را ببلعد.
با استفاده از این حسگر می توانیم صداهای قلب و ریه را جمع آوری کنیم," این گفته ی آلبرت سوییستن یکی از اعضای تیم دانشگاه MIT است. "یکی از مزایای این رویکرد این است که ما می توانیم از یک حسگر بر ای بدست آوردن اطلاعات دو بخش استفاده کنیم."
سیلیکون "قرص" همچنین شامل پردازش های الکترونیکی جهت جمع آوری صداهای تولید شده, جدا کردن امواج صوتی به صورت مجزا از قلب و تنفس, هر دو از یکدیگر و از دیگر صداهای ساخته شده توسط بدن می باشد. همچنین سیگنال های رادیویی بی سیم به یک گیرنده ی خارجی که باید در فاصله ی حدودا 3 متری (10 فوت) از بیمار باشد ارسال می گردد.
به طور طبیعی, احتمالا این دستگاه در حدود یک یا دو روز و قبل از بلعیده شدن کپسول بعدی برای ادامه نظارت، در بدن بیمار باقی میماند.
محققان امیدوارند که این حسگر بتواند زخم ها را بهبود بخشد و بیماران با بیماری های شدید را تشخیص دهد و همچنین برای نظارت بر سربازان در میدان و یا بهبود آموزش مورد استفاده قرار گیرد. درآینده آن ها طراحی حسگری مشابه که امکان تشخیص وضعیت قلب را داراست برنامه ریزی کرده اند و شاید در آینده ساختن یک دستگاه که نه تنها بیماری ها را تشخیص می دهد بلکه می تواند مشکلات را نیز درمان کند.
تراورسو افزود: "ما امیدواریم که یک روز قادر به تشخیص مولکول های خاص یا یک پاتوژن شویم و سپس بتوانیم یک آنتی بیوتیک برای آن ارائه کنیم."
نظرها