کد خبر:1149906
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

توسعه نامتوازن گریبانگیر حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور شده است

توسعه نامتوازن حوزه ارتباطات

رسانه کلیک - دبیر شورای عالی فضای مجازی بر ضرورت خروج از توسعه نامتوازن حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور سخن گفت.

به گزارش کلیک به نقل از افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)؛ دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، درباره توسعه نامتوازن حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور گفت: حوزه تلکام فاوا باید ۳۵ درصد از اقتصاد فضای مجازی کشور را تشکیل دهد، اما متاسفانه ۶۰ تا ۶۵ درصد اقتصاد این فضا را تشکیل می‌دهند و در حال حاضر از بازار ۶۰ هزار میلیارد تومانی ICT در کشور ۶۰ درصد متعلق به CT (ارتباطات) است در حالی‌ که باید سهم CT و IT در توسعه اقتصاد دیجیتالی متوازن باشد.

فیروزآبادی با تاکید بر ضریب نفوذ اینترنت در کشور و میزان تحصیل‌ کرده دانشگاهی حوزه آی‌ سی‌ تی گفت: در نتیجه توسعه نامتوازن حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شاهد توسعه بیشتر زیرساخت هستیم که آن را پایپ می‌خوانیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به توسعه اقتصاد دیجیتالی در جهان گفت: به‌ زودی تعداد اشیا متصل به اینترنت در جهان از ۱۲ میلیارد به ۵۰ میلیارد افزایش می‌یابد و شاهد مباحث متعددی از جمله اینترنت اشیا هستیم.

وی با بیان اینکه شبکه‌ های اجتماعی در حقیقت سلول های اقتصادی آینده جهان هستند، ادامه داد: روزی را در آینده می‌بینیم که شبکه‌ های اقتصادی در ایران نیز به تبعیت از روند جهانی رشد کرده‌اند که این شبکه‌ ها روی پلتفرم‌ هایی مانند پیام‌ رسان‌ ها شکل می‌گیرند. در حال حاضر در وضعیت انحصاری پیام‌ رسان در ایران فقط کاربرد رسانه‌ ای آن مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌ است، اما در آینده این پلتفرم‌ها ارائه‌دهنده خدماتی از جمله تجارت الکترونیک در سطح وسیع خواهند بود.

فیروزآبادی اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم خدمات جدی را روی این پلتفرم‌ ها قرار دهیم، باید پلتفرم پایدار باشد و باید در چارچوب قوانین سرزمین ایران قابل‌ اتکا باشد و اگر از چارچوب‌ های ایران تبعیت نکند نمی‌توانیم ثروت و دارایی‌ های خود را روی آن قرار دهیم. ما باید سرنوشت‌ مان را  در یک زمین و  پایه استوار قرار دهیم و زیرساخت یک بخشی از استواری است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی توضیح داد: در دولت یازدهم از متوسط سرعت دسترسی ۶۴ تا ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه به عددی نزدیک به حداقل ۲ مگابیت بر ثانیه رسیده‌ایم.

وی ادامه داد:‌ علاوه‌ بر زیرساخت ازجمله نیازهای دیگر توسعه اقتصاد دیجیتالی شبکه دیجیتالی است که سال گذشته تمامی مدیران عامل اپراتورها را دعوت کردیم و اعلام کردیم که باید توجه داشته‌ باشند از حوزه پایپ بیرون بیایند.

فیروزآبادی یادآور شد: ۵۰ میلیارد شی که در آینده به اینترنت متصل خواهد شد روی پایپ سوار می‌شود و علاوه‌ بر این یک پلتفرم می‌خواهد؛ همچنین بین سیستم‌ عامل‌ های موجود در دنیا که در پانزده سال پیش هفت تا هشت سیستم‌ عامل داشتیم که اروپایی بودند امروز فقط سیستم‌ عامل‌ های آمریکایی ماندند و روی موبایل نیز سیستم‌ عامل‌ های اندروید و IOS قرار دارند که آنها نیز آمریکایی هستند.

دکتر فیروزآبادی تاکید کرد: از سوی دیگر سرویس‌ های ابری نیز در اختیار شرکت‌ های آمریکایی ازجمله آمازون و گوگل هستند و به‌ عبارتی شرکت‌ های آمریکایی صاحب پلتفرم و سرویس‌ های ابری هستند که تا پشت دروازه‌های ما می‌آیند و پلتفرم داخل سیستم (سیستم‌ عامل) نیز آمریکایی است، بنابراین دیگر حاکمیتی نمی‌ماند.

وی گفت: این عدم توازن به این علت بود که نگاه تهاجمی به حوزه توسعه فضای مجازی و توسعه اقتصاد فضای مجازی نداشته‌‌ ایم و این باعث عقب‌ ماندگی در کشور شد که این عقب‌ ماندگی را در حوزه پیام‌ رسان‌ ها به‌ عنوان یک عارضه می‌بینید. شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی برای رفع موانع این حوزه آماده همکاری با فعالان این حوزه است.

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
آیا ممکن است سیاره‌ای کاملاً از ماده تاریک تشکیل شده باشد؟

ستاره‌شناسان می‌گویند احتمالاً سیاره‌هایی فراخورشیدی از جنس ماده تاریک...

برترین نوآوری‌های سال ۲۰۲۲ چه بودند؟

طی چند سال گذشته، شیوع همه‌گیری کرونا و اعمال محدودیت‌ها در زندگی روزمره...

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری روشی برای ذخیره‌سازی داده‌ها و نگهداری از آنها، ارائه نسخه وب...

۶ دلیل برای اینکه در گوشی نباید از کارت حافظه استفاده کنید

طی سال‌های گذشته روز‌به‌روز شمار گوشی های اندرویدی که از کارت حافظه...

کشف یک سیاره فراخورشیدی ۱۳ برابر مشتری

ستاره‌شناسان هنگام بررسی انبوه داده‌های تولید شده توسط کاوشگر TESS ناسا به یک...

دوربین سری گلکسی S23 به‌روزرسانی بسیار بزرگی دریافت کرد

 به‌روزرسانی نرم‌افزاری مارس ۲۰۲۳ برای سری گلکسی S23 سامسونگ، عملکرد دوربین...

بی‌ام‌و به تولید گیربکس دستی ادامه می‌دهد؛ M POWER برای عشاق رانندگی

علی‌رغم گرایش بازار و کاهش فروش خودروها با جعبه‌دنده دستی، «فرانک ون میل»،...

فروش PS5 رکورد تمام کنسول‌های پلی استیشن را شکست

 PS5 نه‌تنها برنده‌ی بزرگ نبرد سخت‌افزارهای فوریه در آمریکا بوده‌ بلکه در...

در پی سوءاستفاده کاربران، امکان دسترسی رایگان به مدل هوش مصنوعی Midjourney متوقف شد

در پی ساخت تصاویر جعلی بحث‌برانگیز، حالا دیگر امکان ساخت رایگان تصاویر با...

دوربین جدید سونی ZV-E1 معرفی شد

دوربین سونی ZV-E1 به‌طور خاص برای ثبت ولاگ ساخته شده است و از یک سنسور فول‌فریم...