شایع ترین سرطان در ایران کدام است؟

دکتر اسماعیل اکبری در طی مصاحبه ای گفت: هرچند تعداد سرطان در کشور ما کمتر از کشورهای غربی است اما سرعت رشد آن متاسفانه زیاد بوده و به تدریج این بیماران در حال افزایش هستند.

شایع ترین سرطان در ایران کدام است؟

به گزارش کلیک، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در طی مصاحبه ای با خبرنگاران از میزان رشد بیماری سرطان و علل و عوامل آن سخن گفت و همچنین در مورد سومین کنگره بین المللی سرطان دستگاه گوارش توضیحاتی دارد.دکتر اسماعیل اکبری شایع ترین سرطان ها را سرطان گوارش دانست که شامل مری، معده، پانکراس ( لوزالمعده) ، روده بزرگ ، روده کوچک و کبد است و گفت: سرطان گوارش در ایران بالاترین تعداد سرطان را به خود اختصاص داده است.

ایشان همچنین با اشاره به اینکه سرطان دستگاه گوارش در مردان شایع تر از زنان است، اظهار کرد که سرطان معده شایع ترین سرطان در مردان و کشنده ترین سرطان در بین مردان و زنان ایرانی است.اکبری در ادامه افزود که سرطان کولون و رکتوم (سرطان روده بزرگ) در زنان و مردان تقریبا مساوی و مقداری در مردان بیشتر است.
وی همچنین با خاطر نشان کردن اینکه هنوز تعداد سرطان در ایران نسبت به کشورهای غربی بسیار پایین تر است و تعداد مبتلایان در ایران حدود یک چهارم تا یک پنجم، سرطان های کشورهای غربی است. ادامه داد: هرچند تعداد سرطان ما کمتر از کشورهای غربی است اما سرعت رشد آن متاسفانه زیاد بوده و به تدریج این بیماران در حال افزایش هستند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با اشاره به اینکه سرطان ها در ایران مانند اغلب مناطق دنیا خودنمایی بیشتری می کنند، اظهار کرد: اگرچه سرطان سومین علت مرگ و میر در کشور است اما در برخی استان ها مرگ و میر ناشی از سرطان ها از حوادث جلو زدنده اند.

دکتر اسماعیل اکبری، سن را مهمترین فاکتور افزایش سرطان اعلام کرد و گفت: حدود ۷۰ درصد رشد سرطان در کشور ما به دلیل افزایش سن است.وی همچنین ادامه داد که بعد از عامل افزایش سن، سایر عوامل خطر مانند استعمال مواد دخانی، چاقی و مصرف غذاهای آماده، موجب افزایش این بیماری در کشور می شوند.
وی همچنین با اشاره به اینکه امید به زندگی در کشور حدود ۷۳ تا ۷۴٫۵ سال در مردان و زنان است، افزود: طبیعتا وارد سن ابتلا به سرطان شدیم و هر سال هم سالمند تر می شویم و به همین نسبت، تعداد مبتلابان سرطان افزایش می یابد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به استقبال مناسب محققان داخلی و خارجی از سومین کنگره بین المللی سرطان دستگاه گوارش اشاره کرد و گفت: بیشترین تعداد مقالات پذیرفته شده از کشورهای خارجی مربوط به آمریکا است و مقالاتی از کشورهایی مانند انگلیس، ایتالیا، آلمان، سوئد، نیوزیلند و هند برای ارائه در کنگره مورد پذیرش قرار گرفته است.
دکتر اکبری اظهار کرد: شناخت سرطان ها اهمیت زیادی دارد و سعی می کنیم هرساله کنگره هایی در این زمینه داشته باشیم که آموزش های لازم به همکاران ارائه شود .ایشان همچنین در توضیح این کنگره اظهار کردند: سومین کنگره بین المللی سرطان های دستگاه گوارش به همین منظور برگزار می شود و سعی می شود آخرین دستاوردهای علمی و تازه ترین یافته های علمی برای کنترل سرطان های دستگاه گوارش به همکاران در رشته های جراحی، آنکولوژی و رادیوتراپی منتقل شود.
لازم به ذکر است که سومین کنگره بین المللی سرطان های دستگاه گوارش از ۳ تا ۵ آذر ماه با حضور صاحب نظران و محققان داخلی و خارجی درسالن همایش دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود و محلی برای بحث و گفتمان در مورد این بیماری مهلک و کشنده است.

ارسال نظر