رویای اپل به حقیقت می پیوندد؟

رسانه کلیک - ظاهرا شرکت اپل قصد دارد تا برای ساخت سری جدید گوشی های خود از مواد بازیافتی استفاده کرده و بدین ترتیب به محیط زیست یاری برساند.

رویای اپل به حقیقت می پیوندد؟

شرکت کوپرتینویی در حال حاضر از رباتی به نام Daisy استفاده می کند تا مواد قابل استفاده آیفون های قدیمی را استخراج کند. با این کار حداقل 14 ماده اصلی به دست می آید که می توان از آن ها برای ساخت مدل های بعدی استفاده کرد. بدین ترتیب وابستگی اپل به کمپانی های دیگر به مراتب کمتر می شود.

ربات مذکور قادر است تا تنها در چهار مرحله و با اعمال باد سرد -176 درجه فارنهایت، باتری آیفون ها را از بدنه جدا کند. البته پیچ ها و ماژول های لمسی نیز در حین کار بیرون کشیده می شوند. دیزی ظرف مدت یک ساعت، اجزای 200 واحد گوشی آیفون را از آن ها استخراج می کند. این اجزا سپس به کمپانی های بازیافتی انتقال داده می شوند تا به مواد سازنده تجزیه شوند.

هر چند که این کار به مذاق هواداران محیط زیست بسیار خوش آمده، با این حال کارشناسان معتقدند که استفاده 100 درصد از مواد بازیافتی در گوشی ها شدنی نیست و بهتر است اپل به دنبال راهی برای تعمیر گوشی های قدیمی باشد.

اپل اعلام کرده که دیزی عمدتا برای استخراج اجزای گوشی های گران قیمت به کار می رود. این شرکت در سال 2018 حدود 9 میلیون گوشی آیفون را از مصرف کنندگان دریافت کرد که 7.8 میلیون از آن ها را مجددا بازسازی کرد و 1.2 میلیون دیگر را برای قطعه قطعه شدن به دست دیزی سپرد. باتری های جدا شده دارای میزان قابل توجهی کبالت هستند که می توان از آن ها برای ساخت باتری های جدید استفاده کرد. البته دیزی اجزای دیگری همچون نمایشگرها، سنسورها، پیچ ها، بردهای منطقی و سیم پیچ هایی که برای شارژ بی سیم استفاده می شوند را نیز از دستگاه جدا می کند. بدین ترتیب قلع و آلومینوم بسیاری به دست می آید که می توان آن ها را برای ساخت گوشی های جدید اپل به کار گرفت.

طبق گفته های یکی از مقامات شرکت، بیش از 100 عنصر در آیفون ها استفاده شده که بازگرداندن آن ها به چرخه تولید می تواند کمک شایانی به محیط زیست کند. اپل مایل است در این راستا، تکنولوژی به کار رفته در ربات خود را به کمپانی های سازنده دیگر نیز به اشتراک بگذارد.

ارسال نظر