چرا افراد کمتری سراغ برنامه نویسی ios می‌روند؟

رسانه کلیک - فرآیند حذف برنامه‌های مربوط به سازمان‌ها و استارتاپ‌های ایرانی توسط شرکت اپل از فروشگاه آپ‌استور، موجب نگرانی بسیاری از توسعه‌دهندگان فعال در زمینه‌ی برنامه نویسی ios شد.

چرا افراد کمتری سراغ برنامه نویسی ios می‌روند؟

طی چند سال گذشته و در پی تحریم‌ها ، بسیاری از کسب و کارهای ایرانی دچار مشکلات عدیده‌ای شده‌اند. یکی از این موارد، فرآیند حذف برنامه‌های مربوط به سازمان‌ها و استارتاپ‌های ایرانی توسط شرکت اپل از فروشگاه آپ‌استور بود. همین امر موجب نگرانی بسیاری از توسعه‌دهندگان فعال در زمینه‌ی برنامه نویسی ios شد. اپلیکیشن‌هایی که ساعت‌ها برای پیاده‌سازی آن‌ها وقت صرف شده بود به یکباره از آپ‌استور ریجکت شدند. این یعنی تمام تلاش و کار انجام شده مساوی است با صفر.

ایمیلی که در اسفند ماه سال ۱۳۹۷ توسط شرکت اپل برای برخی از مدیران عامل شرکت‌های ایرانی ارسال شد، حاوی محتوای متنی زیر بود:

«ما نمی‌توانیم اپلیکیشن شما را در آپ‌استور قرار دهیم. بر اساس قوانین و تحریم‌های ایالات متحده، آپ‌استور نمی‌تواند میزبان اپلیکیشن کشورهای تحت این تحریم باشد. البته این برنامه ممکن است در آینده تغییر کند. اگر این تحریم‌ها برداشته شود، پیغامی حاوی آپلود مجدد اپلیکیشن‌ها برای شما ارسال خواهد شد.»

این اقدام با اعتراضات و واکنش‌های شدید بسیاری از سوی مسئولان، کاربران و مدیران کسب و کارها همراه بوده و هست. در واقع این خبر برای بسیاری از برنامه ‌نویسان که از طریق توسعه‌ی اپلیکشن‌های ios کسب درآمد می‌کردند، شوک بزرگی به حساب می‌آمد. با ادامه پیدا کردن این وضعیت، شرایط برای بسیاری از تجارتهای اینترنتی آنلاین در این زمینه سخت‌تر از قبل شد.

با وجود شرایط فعلی، میزان تقاضا برای استخدام برنامه نویس ios نسبت به اندروید در ایران کمتر است. در واقع یکی از دلایل عمده برای کاهش تمایل به برنامه نویسی ios همین امر می باشد. البته این تمام ماجرا نیست. عوامل دیگری همچون استفاده از سیستم‌عامل‌های مک جهت کدنویسی، هزینه‌های بالای ساخت اکانت و کمبود دستگاه‌های اپل (آی‌پد، آی‌پاد، آیفون و مک)، در این قضیه دخیل هستند.

سهم بالای اندروید در میان کاربران گوشی‌های هوشمند و دلسردی از توسعه‌ی اپلیکیشن‌های ios

بر اساس آمارها در سال ۱۳۹۷ تعداد کاربران اندروید در ایران حدود ۸۹ درصد بوده است. جامعه‌ی ۱۱ درصدی باقیمانده از کاربران گوشی‌های هوشمند را هم مالکان دستگاه‌های اپل تشکیل می‌دهند. البته این موضوع تنها در مورد کشور ما صادق نیست. همین آمار و ارقام، تعداد کاربران گوشی‌های اندرویدی را ۷۶ درصد و استفاده‌کنندگان از گوشی‌های ios را ۲۰ درصد اعلام کرده‌اند. ۱۲ درصد دیگر هم از سیستم‌عامل‌هایی همچون ویندوزفون و بلک‌بری استفاده می‌کنند.

با تکیه بر آمارهای مذکور، می‌توان گفت که شمار برنامه‌های ساخته شده و یا در دست ساخت برای اندروید بیش‌تر از سایر برنامه‌ها در سراسر جهان هستند. بنابراین انتظار می‌رود که میزان درخواست برای استخدام برنامه نویس اندروید ، نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا هر روز بیشتر از قبل باشد. پس علاقمندان به برنامه ‌نویسی ios نمی‌توانند نسبت به یک آینده‌ی شغلی ایده‌آل امیدوار باشند. اما این یک باور غلط است!

همانطور که می‌دانید افزایش گرایش به برنامه‌ نویسی اندروید، باعث اشباع شدن تعداد برنامه ‌نویسان موبایلی در این عرصه شده‌ است. همین امر به مرور زمان می‌تواند به ضرر بسیاری از افراد فعال در این زمینه باشد. چرا که در چنین شرایطی بسیاری از پروژه‌های سنگین اندرویدی با هزینه‌های کمتری برای کارفرمایان انجام می‌شوند. در این صورت برنامه ‌نویسان برای از دست ندادن پروژه‌ها به مبالغ دریافتی پایین برای فروش راضی خواهند شد. اما با توجه به کمبود متخصص برای برنامه‌های ios، درآمد حاصل از یک پروژه برای این سیستم‌عامل برابری می‌کند با درآمد چندین پروژه از اندروید.

آیا با وجود تحریم‌ها، بازار کار آی او اس در ایران جای پیشرفت دارد؟

شنیدن اخبار تحریم‌های برنامه‌های ایرانی در آپ‌استور، این باور را در بسیاری ایجاد کرده که انتشار برنامه در این فروشگاه آنلاین امری محال است. اولا که بسیاری از برنامه‌ نویسان ios با به کار بردن استراتژی‌های صحیح موفق به نشر اپلیکیشن‌های خود در آپ‌استور شده‌اند. ثانیا، اپلیکیشن‌های اندرویدی ایرانی هم در گوگل ‌پلی درآمد زیادی ندارند و بخش اعظم درآمد برنامه‌ نویسان اندرویدی از طریق مارکت‌های داخلی همچون بازار می‌باشد. مارکت‌های داخلی بسیاری نیز توسط توسعه‌دهندگان ایرانی برای کاربران چند ده میلیونی ios ساخته شده‌اند. برنامه‌ نویسان می‌توانند پس از ساخت برنامه‌هایشان، آنها را در این مایکت‌ها قرار دهند و کسب درآمد نمایند.

همانگونه که پیش از این هم گفتیم ۱۱ درصد سهم بازار گوشی ایران متعلق به اپل است. همچنین با توجه به قیمت بالای گوشی‌های آیفون نباید مشکلی برای دارندگان آنها پیش بیاید. از طرفی نمی‌توان قابلیت‌های ویژه‌ی دستگاه‌های اپلی را نادیده گرفت. توسعه‌دهندگان حرفه‌ای همواره به دنبال یافتن راه‌ حلی برای رفع مشکلات موجود در این زمینه هستند. استفاده از ایده‌های ناب برای ساخت اپلیکیشن‌های ios قطعا در آینده‌ای نزدیک موجب پیشرفت‌های بسیاری جهت فعالیت در این حوزه خواهند شد.

ورود به شرکت‌های معتبر برنامه نویسی به عنوان برنامه‌ نویس ios

شرکت‌های بسیاری در حوزه‌ی فناوری ‌اطلاعات وجود دارند که از افراد فعال و متخصص در زمینه‌ی برنامه‌ نویسی ios دعوت به همکاری می‌کنند. علاقمندان پس از کسب مهارت و تخصص در این حوزه می‌توانند این شغل را انتخاب کرده و وارد بازار کار شوند. موقعیت‌های شغلی متعددی مرتبط با برنامه نویسی ios در سامانه کاریابی چراغ برای متقاضیان در این زمینه وجود دارد. داوطلبان پس از آپلود رزومه‌ی کاری خود در این سامانه، قادر به برقراری ارتباط با شرکت‌های مطرح و معتبر خواهند بود.

ارسال نظر