با سریع ترین جت های جنگنده تاریخ آشنا شوید (قسمت دوم)

رسانه کلیک - در این مطلب به معرفی 10 مورد از سریع ترین جت های جنگنده تاریخ، حداکثر سرعت و حداکثر مسافت پرواز هر یک از آن ها می پردازیم.

با سریع ترین جت های جنگنده تاریخ آشنا شوید (قسمت دوم)

دیروز در مطلبی به معرفی 10 مورد از سریع ترین جت های جنگنده تاریخ پرداختیم ( با سریع ترین جت های جنگنده تاریخ آشنا شوید ). با این وجود، کماکان جت های جنگنده بسیاری وجود دارند که از موارد ذکر شده بسیار سریع تر هستند. در ادامه همراه کلیک باشید تا با سایر موارد فهرست سریع ترین جت های جنگنده تاریخ آشنا شوید.

11- Sukhoi Su-27

جت جنگنده روسی Sukhoi Su-27 برترین جت ناتو در زمینه برتری هوایی به شمار می رود. طبق برنامه ریزی های انجام شده، این جت با نسل بعدی Sukhoi PAK FA T-50 جایگزین خواهد شد؛ با این وجود Sukhoi Su-27 از نظر سرعت، مانورپذیری جنگی و آویونیک ها، کماکان جایگاه برتر خود را حفظ خواهد کرد.

این جت به قدری پیشرفته است که چینی ها نیز نمونه خود به نام Shenyang J-11 را با تقلید از آن تولید کرده اند. Sukhoi Su-27 با سرعتی معادل 2494 کیلومتر بر ساعت، بدون تردید یکی از سریع ترین جت های جنگنده تاریخ به شمار می رود.

  • حداکثر سرعت: 2494 کیلومتر بر ساعت
  • حداکثر مسافت پرواز: 3529 کیلومتر به کمک سوخت داخلی

12- F-15 Eagle

جت F-15 Eagle که به "اسطوره آسمان" نیز شهرت دارد، از اواخر دهه 70 میلادی مورد استفاده کشورهای مختلفی قرار گرفته است. این جت دو موتوره، بمب افکن و نسل سوم یکی از سریع ترین جت های جنگنده تاریخ نیز به شمار می رود. این جت در ارتفاعات بالا می تواند به سرعت بی نظیر 2.5 ماخ دست پیدا کرده و در عین حال برد جنگی اثرگذار 1966 کیلومتر را نیز حفظ کند.

F-15 Eagle در سال های 2008 و 2009 مورد به‌روزرسانی هایی قرار گرفت و امروزه نیز مورد استفاده کشورهای متعددی قرار می گیرد. این جت چندمنظوره تا به حال در جنگ های هوایی شکست نخورده است.

  • حداکثر سرعت: 2655 کیلومتر بر ساعت
  • حداکثر مسافت پرواز: 1966 کیلومتر به کمک سوخت داخلی یا 5552 کیلومتر به کمک مخازن خارجی

13- Mikoyan MiG-31 Foxhound

MiG-31 Foxhound زمانی که در سال 1977 پرواز کرد، توانست رکورد ارتفاع پیموده شده توسط جت ها را با پیمودن 37648 متر از آن خود کند. این جت همچنین با پیمودن 35 هزار متر در 4 دقیقه و 11 ثانیه و 78 صدم ثانیه، رکورد زمانی این پیمایش را نیز از آن خود کرد. در واقع این جت به عنوان نسل جدیدی از جت های جنگنده دارای قابلیت های بسیاری برای شوروی بود.

MiG-31 می توانست بسیار سریع اوج بگیرد، مدت طولانی در حالت پرواز باقی بماند و موشک های هدفمند با برد بالا را حمل کند. این جت کماکان در خدمت کشور روسیه بوده و پیش بینی می شود تا سال 2030 نیز به این کشور خدمت کند.

  • حداکثر سرعت: 2993 کیلومتر بر ساعت
  • حداکثر مسافت پرواز: 1448 کیلومتر به کمک سوخت داخلی

14- Mikoyan Ye-152

زمانی که طی جنگ سرد برتری خاصی بین سرعت جنگنده ها وجود نداشت، شوروی دو جنگنده آزمایشی تک موتوره را توسعه بخشید. هدف از ساخت این جت ها نیز آن بود که متوجه شوند همین جت ها تا چه میزان می توانند پوش پرواز خود را ارتقا دهند. Ye-152 گزینه خوب شوروی برای مقابله با جت هایی همچون F-100 و F-101 به نظر می رسید؛ اما این جت توانست قابلیت های بسیاری را نیز ارائه کند.

این جت با سرعتی بیش از 2.8 ماخ توانسته در فهرست سریع ترین جت های جنگنده تاریخ جای بگیرد؛ با این حال به علت تک موتوره بودن، این جت تنها توانست در سال 1959 رکوردهای سرعت تازه ای را از آن خود کند. اتحاد جماهیر شوروی نیز با تولید Ye-152A که دو موتوره بود، نمونه اولیه را ارتقا بخشید. با این حال این جت آزمایشی در سال 1965، پس از سقوط از رده خارج شد.

  • حداکثر سرعت: 3030 کیلومتر بر ساعت
  • حداکثر مسافت پرواز: 1469 کیلومتر به کمک سوخت داخلی

15- North American XB-70 Valkyrie

XB-70 Valkyrie یکی دیگر از سریع ترین جت های جنگنده بوده که قابلیت های بسیاری را نیز برای کشور آمریکا به ارمغان آورده است. این جت در اصل یک بمب افکن شش موتوره بوده و سرعت آن در ارتفاع 21 هزار و 300 متری حدود 3 ماخ است. از نظر ظاهری نیز این جت طراحی منحصر به‌فرد و جالبی داشته که ساختار بال های آن از نظر تئوری به بهبود عملکرد آن نیز منجر می شود.

علاوه بر این موارد، داده‌ های تست‌ های پرواز XB-70 در برنامه حمل و نقل زبرصوت آمریکا (SST) و از طریق جاسوسی اتحاد جماهیر شوروی در برنامه توپولوف - 144 مورد استفاده قرار گرفت.

با وجود همه این ها، طی آزمایش های این جت دو تلفات اتفاق افتاد که موجب ایجاد پیچیدگی هایی در برنامه های آن شد. با این حال این جت کماکان یکی از ارزشمندترین هواپیماهای تحقیقاتی و یکی از سریع ترین جت های جنگنده تاریخ محسوب می شود.

  • حداکثر سرعت: 3299 کیلومتر بر ساعت
  • حداکثر مسافت پرواز: 5994 کیلومتر به کمک سوخت داخلی

16- The MiG-25 Foxbat

درست در زمانی که F-4 Phantom II با آن بال های شگفت انگیز تولید شده بود، اتحادیه جماهیر شوروی در فکر تولید جت ویژه و برتر خود یعنی The MiG-25 Foxbat بود. این جت سرعت و مانورپذیری بسیار بالایی داشت و نوعی جت مافوق صوت و رهگیر محسوب می شد. زمانی که این جت در سال 1964 به پرواز درآمد، متحدان ناتو حتی نمی دانستند چگونه جتی آن ها را مورد حمله قرار داده است!

MiG-25 نمونه بسیار خوبی از مهندسی عالی در عین قیمت منطقی بود؛ بنابراین با وجود توسعه بسیاری از این جت ها تا سری MiG-31، هنوز هم تعدادی از جت های MiG-25 مورد استفاده قرار می گیرند.

  • حداکثر سرعت: 3492 کیلومتر بر ساعت
  • حداکثر مسافت پرواز: 1730 کیلومتر به کمک سوخت داخلی

17- The Lockheed YF-12

YF-12 در اصل هواپیمای آزمایشی لاکهید مارتین بود که توانست روی طراحی هواپیمای شناسایی بسیار موفق SR-71 Blackbird نیز تاثیر بسزایی بگذارد. YF-12 که اوایل دهه 1960 طراحی شد، موفق به شکستن تمام رکوردهای پیشین سرعت شد و توانست در فهرست سریع ترین جت های جنگنده تاریخ جای بگیرد.

این جت قابلیت انجام عملیات در ارتفاعات بالا و با سرعت شگفت انگیزی معادل 3.35 ماخ را داشت. این جت فراصوت بی نظیر، به علت داشتن قابلیت های منحصر به فردش به‌سفینه های فضایی نیز تشبیه می شد.

  • حداکثر سرعت: 3661 کیلومتر بر ساعت
  • حداکثر مسافت پرواز: 4828 کیلومتر

18- SR-71 Blackbird

شرکت لاکهید مارتین با تولید SR-71 Blackbird که نوعی هواپیمای شناسایی دوربرد بود، توانست حیرت همگان را برانگیزد. این جت که در اصل نمونه توسعه یافته Lockheed YF-12 بود، توانست رکوردهای سرعت تازه ای را از آن خود کند. این جت شگفت انگیز قابلیت پرواز با سرعت 4023 کیلومتر بر ساعت و پرواز در ارتفاعات 26 هزار متری را داشت.

این جت شناسایی زبرصوت که جایزه های متعددی را برای موفقیت در طراحی، عملکرد و تنوع در تولید به ارمغان آورده است، دفعات نادری شناسایی شده و هرگز مورد اصابت دشمن قرار نگرفته است. در مجموع 32 فروند از این هواپیما ساخته شد که 12 فروند آن بر اثر سوانح مختلف از دست رفتند.

  • حداکثر سرعت: 4023 کیلومتر بر ساعت
  • حداکثر مسافت پرواز: 5370 کیلومتر

19- Boeing X-51 Scramjet

یکی از مزایای استفاده از تکنولوژی مدرن در ساخت هواپیماهای نظامی، قابلیت بدون سرنشین بودن آن هاست که موجب به خطر نیفتادن جان خلبانان در پروازهای آزمایشی می شود. این موضوع یکی از قابلیت های Boeing X-51 Scramjet متعلق به کشور آمریکا است.

این هواپیما شباهت هایی به North American X-15 نیز دارد؛ با این حال X-51 به علت بدون سرنشین بودن، از X-15 کوچکتر است. این هواپیما که اکنون در مراحل آزمایشی قرار دارد و احتمالا در سال 2030 به خدمت گرفته خواهد شد، با سرعتی حدود 6400 کیلومتر بر ساعت یکی از سریع ترین جت های جنگنده تاریخ به شمار می رود.

  • حداکثر سرعت: 6400 کیلومتر بر ساعت
  • حداکثر مسافت پرواز: 740 کیلومتر

20- The X-43

ناسا با ساخت هواپیمای بدون سرنشین X-43 بسیاری از رکوردهای ثبت شده توسط هواپیماهای نظامی را تغییر داد. این هواپیمای نظامی توانست در یکی از پروازهای خود، سرعت باورنکردنی 9.6 ماخ را تجربه کند. یکی از علل محقق شدن چنین سرعتی توسط این جت، استفاده از یک موتور تقویت کننده بوده است.

اگرچه تولید و توسعه اسکرم جت ها از دهه 1950 آغاز شده است؛ با این وجود X-43 و تکنولوژی استفاده شده در طراحی و ساخت چیزی فراتر از سایر اسکرم جت ها بوده و هزینه بسیاری نیز برای تولید آن صرف شده است. تاکنون سه نمونه از X-43 ساخته شده که نمونه اولیه در اقیانوس آرام سقوط کرد ولی دو نمونه دیگر با موفقیت پرواز کردند.

  • حداکثر سرعت: 10618 کیلومتر بر ساعت
ارسال نظر