چگونه استعلام ممنوع الخروجی بگیریم؟

رسانه کلیک - ممنوع الخروج بودن ممکن است موجب ایجاد مشکلات بسیاری در برنامه ریزی سفرهای خارجی گردد. در این مطلب به معرفی علل مختلف ممنوع الخروج بودن و نحوه گرفتن استعلام ممنوع الخروجی می پردازیم.

چگونه استعلام ممنوع الخروجی بگیریم؟

ممنوع الخروج بودن یکی از مواردی است که در اثر پیش آمدن، ممکن است برنامه های سفرتان را دچار اختلال کرده و خسارت های مالی بسیاری را به شما وارد کند؛ بنابراین یکی از مهم ‌ترین مواردی که پیش از شروع برنامه ‌ریزی برای سفر خارجی باید به آن توجه داشته باشید، استعلام ممنوع الخروجی است. در ادامه این مطلب همراه کلیک باشید تا با برخی دلایل ممنوع الخروج شدن و نحوه گرفتن استعلام ممنوع الخروجی آشنا شوید.

دلایل ممنوع الخروجی

در ادامه 5 دسته از افراد را معرفی می کنیم که اگر جزو آن ها نیستید، به احتمال بسیار زیاد ممنوع الخروج نخواهید بود. با این حال بهتر است حتی در صورتی که در این دسته ها قرار ندارید، باز هم استعلام ممنوع الخروجی گرفته و با خیالی آسوده تر سفر کنید.

چه افرادی ممنوع الخروج می شوند؟

افرادی که به طور حتم ممنوع الخروج هستند عبارتند از:

1- بدهکاران مالیاتی

2- افراد بدهکار با حکم قطعی دادگاه

3- افراد یا مجرمانی که در کشورهای خارجی به علل تکدی، ولگردی، سرقت، کلاهبرداری و غیره دارای سوء شهرت هستند

4- افرادی که اجازه خروج از کشور آن ها بر عهده شخص دیگری همچون پدر و همسر است

5- افرادی که به تشخیص مقامات قضایی به دلیل مصلحت کشور ممنوع الخروج شده اند

زمان و مدت ممنوع الخروجی هر شخص چقدر است؟

به موجب ماده 133 قانون آیین دادرسی کیفری، با توجه به اهمیت و دلایل جرم فرد، دادگاه این امکان را دارد که قرار عدم خروج متهم از کشور را صادر کند و ضمنا مدت اعتبار این قرار 6 ماه یک بار در نظر گرفته شده است؛ اما بر طبق صلاحدید دادگاه این اعتبار می ‌تواند هر 6 ماه یک بار مجددا تمدید شود.

در ضمن توجه داشته باشید که این قرار پس از ابلاغ ظرف 20 روز در دادگاه تجدید نظر استان مورد نظرتان قابل اعتراض بوده و این در حالی است که در صورت فسخ قرار توسط مرجع صادر کننده یا نقض آن توسط مرجع تجدید نظر یا صدور قرار منع پیگرد یا موقوفی تعقیب یا برائت متهم، دادگاه بدوی مکلف است موضوع را بلافاصله به مراجع ذیربط اطلاع رسانی کند تا نسبت به رفع ممنوع الخروجی فرد اقدام گردد.

معرفی روش های استعلام ممنوع الخروجی کیفری و قضایی و مالیاتی

استعلام ممنوع الخروجی کیفری و قضایی و مالیاتی

در گذشته روش های عمدتا دشواری برای استعلام ممنوع خروجی اشخاص وجود داشت؛ از جمله تماس های تلفنی و مراجعه به اداره گذرنامه و اقدام حضوری. با این وجود، اکنون روش های اینترنتی و ساده تری نیز برای انجام این کار وجود دارند.

استعلام تلفنی ممنوع الخروجی

در گذشته امکان استعلام تلفنی ممنونع الخروجی وجود داشت؛ با این حال به علت مشکلات ایجاد شده، اداره گذرنامه از انجام آن جلوگیری کرد. در حال حاضر بهترین راه برای استعلام ممنوع الخروجی کیفری ، استعلام ممنوع الخروجی قضایی ، استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی و استعلام ممنوع الخروجی قوه قضاییه استفاده سرویس استعلام ممنوع الخروجی به صورت آنلاین است. در ادامه این روش را آموزش می دهیم.

سامانه استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی به صورت آنلاین

استعلام ممنوع الخروجی را می توانید به صورت آنلاین و با کد ملی انجام دهید. در همین راستا باید وارد سایت exitban.ssaa.ir شوید و سپس اطلاعات خود مانند کد ملی را وارد کنید.

سامانه استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی

در حال حاضر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سامانه‌ ای برای استعلام آنلاین ممنوع الخروجی مسافران راه اندازی کرده که افراد با وارد کردن اطلاعات خود در سایت exitban.ssaa.ir می ‌توانند از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطلع شده و با خیالی راحت به برنامه ریزی سفرشان بپردازند.

مراحل رفع ممنوع الخروجی به چه صورت است؟

ممنوع الخروجی به دلایل مختلفی صورت می گیرد که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم. حال در ادامه مراحل رفع ممنوع الخروجی را مورد بررسی قرار می دهیم.

یکی از دلایل ممنوع الخروجی، مهریه است. در این مورد حکم اعسار می تواند باعث رفع ممنوع الخروجی شود. از نظر حقوقی منظور از اعسار، ناتوانی در پرداخت است که مهریه نیز شامل آن می شود. در صورتی که دادگاه حکم اعسار را برای فردی صادر کند، امکان رفع ممنوع الخروجی آن وجود دارد. علاوه بر این موضوع، تقسیط مهریه نیز می تواند در رفع ممنوع الخروجی موثر باشد.

بدهکاران مالیاتی نیز می توانند با انجام مراحلی زیر ممنوع الخروجی خود را رفع کنند:

  • پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی و یا معادل میزان بدهی، تضمین بانکی، وجه نقد و یا وثیقه ملکی در اختیار دادگاه قرار دهد.
  • رای شورای عالی مالیاتی مبنی بر نقض آرای هیات های حل اختلاف مالیاتی و نیز صدور حکم ورشکستگی

در این میان بدهکاران مالیاتی برای موارد زیر می توانند از رفع یکبار ممنوع الخروجی استفاده کنند:

  • تشرف به خانه خدا یا زیارت عتبات
  • انجام امور درمانی
  • پیگیری مسائل تجاری با قصد تسویه بدهی
  • موارد دیگر با تشخیص سازمان امور مالیاتی
ارسال نظر