تشخیص نوع و طعم مایعات به کمک پروژه e-Tongue!

رسانه کلیک - دانشمندان اخیرا موفق به ساخت یک زبان مصنوعی شدند که قادر است نوع و مزه مایعات مختلف را شناسایی کند. برای آشنایی بیشتر با پروژه e-Tongue در ادامه با ما همراه باشید.

تشخیص نوع و طعم مایعات به کمک پروژه e-Tongue!

شرکت IBM چندی پیش موفق شد تا به کمک فناوری واتسون ، یک مغز مصنوعی را شبیه سازی کند. این شرکت این بار به سراغ بخش های دیگر بدن رفته و در حال طراحی و ساخت یک زبان مصنوعی است. e-Tongue یک دستگاه قابل حمل و مجهز به هوش مصنوعی است که حسگرهای ویژه و متعددی دارد. این حسگرها قادر هستند تا پس از چشیدن مایعات، طعم و نوع آن ها را تشخیص دهند. پاتریک راچ که یکی از محققین فعال در پروژه e-Tongue است، در این باره می گوید:

ما انسان ها به خوبی می توانیم مایعات مختلف را شناسایی کنیم. ما قادر هستیم تا صرف نظر از میزان دقیق مواد تشکیل دهنده، طعم یک مایع را بارها و بارها تشخیص دهیم. پروژه e-Tongue نیز در همین راستا آغاز شده است.

این زبان متشکل از حسگرهای متعددی است که از طعم مایعات مختلف نمونه برداری می کند و با استفاده از فناوری تطبیق الگو و یادگیری ماشین، ترکیب مایعات را بررسی کرده و آن ها را با مایعات مختلف از پیش شناسایی شده در مجموعه داده خود تطبیق می دهد.

کاربرد پروژه e-Tongue

پروژه e-Tongue در واقع اثرات شیمیایی را به اثرات دیجیتالی تبدیل می کند. یکی از کاربردهای مهم پروژه e-Tongue در حرفه آشپزی است. به عنوان مثال، این زبان می تواند از طعم مایعات مختلف نمونه برداری کرده و آن ها را به پایگاه داده خود اضافه کند. البته کاربرد e-Tongue تنها در زمینه آشپزی خلاصه نمی شود. این زبان همچنین می تواند از مایعات زیستی نظیر اوره، نمونه برداری کرده و در زمینه پزشکی و تشخیص های طبی نیز به کار گرفته شود.

e-Tongue در یازدهمین کنفرانس جهانی لوزان، به خوبی توانسته برندهای مختلف آب معدنی های محلی را به طور پیوسته و دقیق تشخیص دهد.

ارسال نظر