اینتل به شکست خود در برابر AMD اعتراف کرد!

رسانه کلیک – شرکت اینتل بالاخره به شکست خود در برابر AMD اعتراف کرد. یکی از مقامات اینتل در کنفرانس Citi، ضمن اقرار به این موضوع، از برنامه های آتی شرکت جهت ماندن در عرصه رقابت خبر داد.

اینتل به شکست خود در برابر AMD اعتراف کرد!

مدتی است که اتفاق های جالبی در بازار پردازنده های x86 رخ می دهد. به عنوان مثال، شرکت بزرگ اینتل برای نخستین بار اعتراف کرده که بخشی از سهم بازار خود را به AMD باخته است. جیسون گریب، معاون و مدیر اصلی گروه تکنولوژی و پلتفرم های ابری، طی مصاحبه ای در کنفرانس جهانی Citi به شکست اینتل در برابر AMD اقرار کرده است. وی افزوده که این شرکت آمریکایی به منظور نگه داشتن عمده سهم خود در بازار باید با چالش های متعددی دست و پنجه نرم کند.

اولین مرحله برای حل یک مشکل، اعتراف به وجود آن است و به نظر می رسد که کمپانی اینتل بالاخره شجاعت اقرار به باخت سهم خود به AMD را پیدا کرده است. شرکت AMD با معرفی معماری Zen، بازگشت خوبی به بازار پردازنده های x86 داشته و یک رقابت مالی بی سابقه را در بازار CPU به وجود آورده است. علیرغم تهاجم غیر منتظره AMD، شرکت اینتل به اشتباهات خود اعتراف کرده و قول داده که آن ها را به زودی تصحیح و برطرف می کند.

جیسون گریب در گفتگویی راجع به سهم بازار اینتل گفت:

ما خواهان حضور قطعی خود در بازار فروش CPU هستیم. بنابراین به تمام بخش های بازار علاقه نشان داده و بی تفاوت از کنار آن ها عبور نمی کنیم. ما خواهان ادامه رقابت در تمام بخش ها هستیم. البته با توجه به رویکردی که در 6 تا 12 ماه اخیر برای حل مسائل مرتبط با زنجیره تامین بازار کامپیوترهای شخصی در نظر گرفته ایم، مجبور بودیم تا از بخشی از سهم بازار رده پایین موبایل و قسمتی از سهم بازار دسکتاپ، چشم پوشی کنیم. اما با بهبود وضعیت تامین، روش تهاجمی خود را مجددا آغاز خواهیم کرد.

اینتل یا AMD

با اینکه جیسون به طور مستقیم به باخت سهام بازار به AMD اشاره ای نکرد، اما این موضوع به روشنی در صحبت های وی درباره بخش های موبایل و دسکتاپ به چشم می خورد. البته دلیل این شکست، بسیار ساده است. محصولات Zen کارایی بسیار بالایی را با قیمت پایین ارائه می دهند و این واقعیت در مورد محصولات موبایل نیز صدق می کند. به علاوه، AMD با ترکیب پردازنده های Zen در لپ تاپ های Vega HP، به فروش بسیار بالایی دست یافت. در ضمن، کمپانی اینتل در بخش زنجیره تامین نیز با مشکل مواجه بود و عدم هماهنگی در تامین محصولات 14 نانومتری و 10 نانومتری باعث وخیم تر شدن اوضاع آن ها شد. جیسون گریب در مصاحبه دیگری در پیرامون رقابت با شرکت انویدیا در بازار هوش مصنوعی گفت:

استراتژی ما برای هوش مصنوعی بسیار ساده است. ما با ارایه پردازنده Xeon وارد رقابت می شویم که یک محصول هسته ای به حساب می آید. ما قصد داریم تا ASIC های اختصاصی را برای آموزش و استنتاج به وجود آوریم که مستقیما با محصولات دیگر رقابت می کنند. در نهایت در یکی دو سال آینده، وارد تجارت GPU خواهیم شد و محصولاتی را تولید می کنیم که تمامی الزامات هوش مصنوعی را برآورده می سازند. ما در حوزه هوش مصنوعی نیز از یک رویکرد تهاجمی و سخت گیرانه استفاده خواهیم کرد. ما معتقد هستیم که در سال های آینده، بیش از 70 درصد از کارهای مختلف، وابسته به هوش مصنوعی خواهند بود. استراتژی ما این است که هوش مصنوعی را در تمام محصولات سیلیکونی خود پیاده سازی کنیم. بنابراین سعی داریم تا با پیروی از روش تهاجمی خود، سهم بازار را پس بگیریم.

واضح است که بازار استنتاج و هوش مصنوعی در سال های آینده، به یکی از بزرگ ترین بازارهای جهان تبدیل خواهد شد. بنابراین سه غول سیلیکونی اینتل، AMD و انویدیا در تلاش هستند تا استراتژی های خود را با تمرکز روی این حوزه و آماده سازی برای بازار آتی دنبال کنند. با معرفی و عرضه Xe در سال آینده، شرکت اینتل مجددا به بازار GPU و GPU باز می گردد. این محصول در کنار تولیدات دیگری مثل Xeon ،ASIC و FPGA مجموعه کاملی را جهت رقابت با انویدیا به وجود می آورد.

در پایان باید بگوییم که ظاهرا اینتل بالاخره رقابت را جدی گرفته است. مهم تر اینکه برنده نهایی در صورت درگیری هر سه رقیب در جنگ قیمت، خریداران خواهند بود.

ارسال نظر