سرنوشت ارتباطات ثابت و فناوری‌ های جدید در کشور به هم گره خورده است

رسانه کلیک - معاون بررسی‌ های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عنوان کرد: بدون توسعه ارتباطات ثابت در راستای دسترسی به فناوری‌ های جدید مانند اینترنت اشیا و 5G موفق نخواهیم شد.

سرنوشت ارتباطات ثابت و فناوری‌ های جدید در کشور به هم گره خورده است

به گزارش کلیک به نقل از ایسنا؛ نسترن محسنی معاون بررسی‌ های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عنوان کرد: در زمان شروع نظم‌ دهی به همه فعالیت‌ های حوزه ارتباطات ثابت سیمی در قالب دو پروانه شبکه محور و خدمت‌ محور در قالب صدور پروانه‌ های FCP و SERVCO، دارندگان پروانه‌ های تلفن همراه به واسطه پروانه ارتقای دریافتی از رگولاتوری، بسیار چابک و با سرمایه‌ گذاری وسیع به توسعه و ارتقای گسترده شبکه‌ های خود از 2G به 3G و 4G پرداختند و اقبال مردم به استفاده از دیتای موبایل افزایش یافت.

وی ادامه داد: رویکرد در پیش گرفته شده به سمت ارتباطات موبایل، باتوجه به محدودیت موجود در ارتباطات موبایل و بطور خاص محدودیت منابع محدود در اختیار و فرکانس، نمی‌ تواند در سال‌ های آتی پاسخگوی تمام و کمال نیاز کشور و خواست مردم باشد و باید هرچه سریع‌ تر و با تمام قوا برای بخش ثابت به‌ عنوان یکی از اصلی‌ ترین مولفه‌ های حوزه ارتباطات گام برداشت.

محسنی با اشاره به اینکه این موارد بدون درنظرگیری فناوری‌ های نسل جدیدتر مانند IoT و 5G است، افزود: اگر این فناوری‌ ها را نیز اضافه کنیم، بدون توسعه ارتباطات ثابت توفیقی در دسترسی به فناوری‌ های جدید نخواهیم داشت.

وی اظهار داشت: بر همین اساس در این مقطع زمانی باید توسعه و ارتقای فناوری‌ های حوزه ثابت و به طور خاص حوزه ثابت مبتنی بر کابل مورد توجه قرار گیرد و از ابزارهای ممکن برای ارتقای آن بهره گرفت.

معاون رگولاتوری با اشاره به اینکه در نمونه‌ های موفق دنیا نسبت مصرف داده بر بستر ارتباطات ثابت به مصرف داده بر بستر ارتباطات بی سیم و موبایل، نسبت چند 10 برابری است، اضافه کرد: چنانچه وضعیت بسترهای ارتباطی ثابت کابلی کشور بهبود یابند، ضمن اثربخشی بر توسعه محتوای داخلی، منجر به تعادل و بالانس بهره‌ برداری از شبکه‌ های موبایل و ثابت خواهد شد.

به گفته محسنی، افزایش محتوا در گذر زمان، اجتناب‌ ناپذیر و ظرفیت‌ ها در شبکه موبایل محدود است و از سوی دیگر جایگاه محتواهای حجیم نظیر ویدئو، ارتباطات ثابت است.

معاون بررسی‌ های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصریح کرد: راه تسریع در دستیابی به شبکه ثابت مبتنی بر فناوری‌ های روز، استفاده از تمامی بسترهای ممکن برای توانمدسازی و تقویت حوزه ارتباطات ثابت کابلی است. برای این موضوع، راه‌ های متفاوت امتحان شده‌ ای در دنیا وجود دارد که هر کشوری بسته به شرایط و اهداف خود، یک یا دو راهکار را مد نظر قرار داده و به تقویت حوزه ارتباطات ثابت کمک کرده است.

به گفته او از جمله این راهکارها می‌ توان به یارانه‌ دهی مستقیم و غیرمستقیم، استفاده از زیرساخت‌ های نهادهای عمومی نظیر فیبر و داکت شهرداری یا فیبر و دکل‌ های شبکه‌ های توزیع، استفاده حداکثری از ظرفیت بالفعل اپراتور غالب از طریق جداسازی ساختاری بخش‌ های خرده‌ فروشی از عمده‌ فروشی این اپراتورها و ایجاد یک شرکت از فعالان حوزه ارتباطات ثابت و Netco مشترک اشاره کرد.

ارسال نظر