بزرگترین جنگل های جهان کدامند؟

رسانه کلیک - در این مطلب به معرفی 10 مورد از بزرگترین جنگل های جهان که هر یک ویژگی های شگفت انگیز و منحصر به‌فرد خود را دارند، می پردازیم.

بزرگترین جنگل های جهان کدامند؟

جنگل ها بدون تردید یکی از مهم ترین عوامل بقای انسان محسوب می شوند. علاقه انسان به نزدیک بودن به طبیعت تنها احساسی شاعرانه نیست؛ بلکه اثرات این موضوع بر سلامت انسان بارها توسط علم نیز ثابت شده است.

در ادامه همراه کلیک باشید تا با 10 مورد از بزرگترین جنگل های جهان آشنا شوید. لازم به ذکر است؛ موارد موجود در این فهرست همگی جنگل هایی پیوسته بوده و جنگل هایی که در محدوده وسیعی از زمین و در تکه های کوچکی پخش شده اند، جایی در این فهرست ندارند.

10- جنگل ابر Mindo-Nambillo، آمریکای جنوبی

جنگل ابر Mindo-Nambillo اولین مورد در فهرست بزرگترین جنگل های جهان بوده که از یک جنگل استوایی، خنک تر و مرطوب تر است. این جنگل در اکوادور قرار داشته و 192 کیلومتر مربع مساحت دارد. این جنگل ابر همچنین در همسایگی جنگل های آمازون قرار گرفته است. Mindo-Nambillo از نظر تنوع زیستی نیز بسیار غنی بوده و بیش از 1600 گونه از پرندگان، قورباغه ها و سایر حیوانات را در خود جای داده است.

9- پارک ملی کینابالو، آسیا

پارک ملی کینابالو اولین پارک ملی مالزی و اولین محل این کشور است که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این پارک ملی حدود 754 کیلومتر مربع مساحت دارد؛ این به معنای آن است که این پارک ملی از کشور سنگاپور وسیع تر است.

این پارک ملی، کوه کینابالو را که کم قدمت ترین کوه غیر آتشفشانی جهان محسوب می شود، احاطه کرده است. در این پارک ملی بیش از 4500 گونه درخت وجود دارد؛ به همین علت پارک ملی کینابالو یکی از مهم ترین مکان های بیولوژیکی جهان به شمار می رود. این پارک جنگلی بین گردشگران نیز طرفداران زیادی دارد.

8- جنگل دینتری، استرالیا

جنگل دیتری یکی دیگر از موارد فهرست بزرگترین جنگل های جهان بوده که در مرز شمال شرقی کوئینزلند استرالیا واقع شده است. این جنگل 1200 کیلومتر مربع مساحت داشته و در امتداد ساحل رود دینتری کشیده شده است. این جنگل گونه های مختلفی از خفاش ها، پروانه ها، پرندگان و حشرات را در خود جای داده است. نام این جنگل از نام زمین شناس و عکاس مشهور، ریچارد دینتری گرفته شده است.

7- جنگل استوایی خیشوانگبانا، آسیا

جنگل استوایی خیشوانگبانا در استان یونان در جنوب کشور چین واقع شده است. این جنگل یکی از حفاظت شده ترین جنگل های استوایی تمام جهان محسوب می شود. این جنگل با مساحتی حدود 2402 کیلومتر مربع، یکی از بزرگترین جنگل های جهان به شمار رفته و به زیرشاخه های مختلفی تقسیم می شود. در خیشوانگبانا گونه های نادری از گیاهان نیز یافت می شود. از دیدگاه علمی، این جنگل نوعی بانک ژنتیکی به شمار رفته و به همین سبب اهمیت بسیاری دارد.

6- سونداربانس، آسیا

جنگل سونداربانس با مساحتی حدود 10 هزار کیلومتر مربع، تقریبا تمام سطح کشور بنگلادش را اشغال کرده و تقریبا 40 درصد آن نیز به کشور هند کشیده شده است. این جنگل یکی از سایت های میراث جهانی یونسکو نیز به شمار می رود. سونداربانس در هند به عنوان یک پارک ملی و محل نگهداری ببرها شناخته می شود؛ در حالی که در بنگلادش صرفا جنگلی حفاظت شده محسوب می شود. این جنگل محل زندگی ببرهای مشهور سفید بنگال است.

5- تونگاس، آمریکای شمالی

تونگاس یکی از جنگل های بارانی معتدل در جنوب شرق آلاسکا است. این جنگل با مساحت 68062 کیلومتر مربع، بزرگترین جنگل ایالات متحده و یکی از بزرگترین جنگل های جهان محسوب می شود. مساحت این جنگل از کشور سری لانکا بیشتر است.

این جنگل که گونه های گیاهی مختلفی را در خود جای داده، در مجموع به 19 منطقه تقسیم شده است. این جنگل به علت دور از دسترس بودن، شماری از نادرترین گونه های گیاهی جهان را نیز در خود جای داده و یکی از افتخارات طبیعی ایالات متحده به شمار می رود.

4- جنگل بارانی والدیویان، آمریکای جنوبی

جنگل بارانی والدیویان با مساحتی بیش از 248,100 کیلومتر مربع، چهارمین جنگل بزرگ جهان محسوب می شود. جالب است بدانید مساحت این جنگل از کشور انگلستان و ایرلند شمالی روی هم نیز بیشتر است. این جنگل محدوده وسیعی در سواحل غربی آمریکای جنوبی را در بر گرفته و تا کشور شیلی و بخش هایی از آرژانتین نیز کشیده شده است. این جنگل معتدل بارانی که نام خود را از شهر والدیویا گرفته، غالبا پوشیده از سرخس ها و بامبو است.

3- جنگل بارانی کنگو، آفریقا

جنگل بارانی کنگو که در قاره آفریقا قرار گرفته، مساحتی حدود 2,023,428 کیلومتر مربع داشته و مساحت آن از آلاسکا و عربستان سعودی نیز بیشتر است. این جنگل یکی از بزرگترین جنگل های جهان و دومین جنگل استوایی جهان محسوب می شود.

در جنگل بارانی کنگو حدود 10 هزار گونه شناخته شده از گیاهان وجود دارد؛ با این وجود مجموعا 29 درصد از گیاهان این جنگل بومی و منحصر به‌فرد همان منطقه هستند. در این محدوده حدود هزار گونه پرنده، بیش از 500 گونه ماهی و حدود 500 گونه پستاندار نیز شناسایی شده است. این جنگل یکی از مهم ترین تعدیل کننده های اکولوژیک جهان محسوب می شود.

2- جنگل های آمازون، آمریکای جنوبی

جنگل های آمازون که بی تردید مشهورترین جنگل های جهان محسوب می شوند، دومین مورد در فهرست بزرگترین جنگل های جهان هستند. جنگل های آمازون بسیار گسترده بوده و در کشورهایی همچون پرو، برزیل کلمبیا، بولیوی، اکوادور، سورینام، گویانا و ونزوئلا کشیده شده اند. این جنگل وسعتی حدود 7 میلیون کیلومتر مربع داشته که بسیار وسیع است.

آمازون بزرگترین مجموعه از تنوع گونه های زیستی جهان محسوب می شود؛ حتی گفته می شود یکی از هر 10 موجود زنده بدون تردید در آمازون یافت می شود. وجود هزاران گونه از پستانداران، پرندگان، حیوانات و حشرات به لحاظ علمی در این جنگل به ثبت رسیده است.

جنگل های آمازون چندین گیگاتن کربن دی اکسید را جذب می کنند؛ به همین علت نیز یکی از مهم ترین عوامل شرایط اقلیمی کره زمین محسوب می شوند.

1- تایگا؛ آسیا، اروپا، آمریکای شمالی

تایگا در واقع یک جنگل نیست و بیشتر یک زیست بوم محسوب می شود. تایگا سیستمی بیولوژیک و اکولوژیک در قالب یک جنگل است. در جنگل های تایگا کاج های اروپایی، صنوبرها و کاج های مختلفی به چشم می خورد. این جنگل قسمت عمده ای از شمال روسیه و آمریکای شمالی را در بر گرفته است. مساحت این جنگل تنها در روسیه حدود 12 میلیون کیلومتر مربع بوده که از مساحت کشورهای چین و هند روی هم نیز بیشتر است!

ارسال نظر