5 شهر آلوده ایران که نفس کشیدن در آن ها دشوار است!

رسانه کلیک – در این مطلب به معرفی 5 مورد از آلوده ترین شهرهای ایران که با معیارهای مختلفی از جمله پاکیرگی معابر و شمار ذرات معلق در هوا برگزیده شده اند، می پردازیم.

5 شهر آلوده ایران که نفس کشیدن در آن ها دشوار است!

ایران به سبب پهناور بودن، شهرهای کاملا متفاوتی را از نظر آب و هوا و آلودگی در خود جای داده است. همچنین پیشرفته بودن برخی کلان شهرها از جمله تهران ، موجب آلودگی بسیار زیاد آن ها نسبت به سایر شهرهای کوچک تر شده است. پیش از این طی مطلبی به معرفی 5 شهر تمیز ایران پرداختیم. اکنون در ادامه همراه کلیک باشید تا با 5 مورد از آلوده ترین شهرهای ایران آشنا شوید.

1- تهران

تهران ، بزرگترین کلان شهر ایران و دومین کلان شهر پرجمعیت خاورمیانه به سبب اینکه پایتخت ایران است، تمرکز بسیاری را به خود جذب کرده و همین تمرکز موجب جمعیت بالا و آلودگی آن شده است. هوای تهران در بسیاری از روزهای سال به ویژه در فصل زمستان، آلوده و در مقاطع بحرانی قرار می گیرد.

آمارها نشان می‌ دهد که در روزهای تشدید آلودگی هوای تهران، شمار بیماران تنفسی تا 60 درصد افزایش می‌یابد. بیشترین عامل مرتبط با تشدید بیماری‌ های سیستم قلبی، عروقی و ریوی، افزایش آلاینده‌ های دی‌ اکسید گوگرد، ذرات معلق و مونوکسید کربن است، به‌ طوری‌ که آلودگی هوا در تهران به‌ طور متوسط موجب کاهش 5 سال از عمر تهرانی‌ ها شده‌ است.

2- قم

قم یکی دیگر از کلان شهرهای ایران بوده که در 140 کیلومتری جنوب تهران واقع شده است. قم نیز اخیرا به سبب جذب جمعیت، تبدیل به یکی از آلوده ترین شهرهای ایران شده است. بسیاری از مسئولین معتقدند که منشا اصلی آلودگی هوا در شهر قم، کارگاه‌ ها و صنایع اطراف این شهر هستند و واحدهای سنگ بری، ریخته گری، آجرپزی و نیروگاه حرارتی در اطراف شهر قم آلودگی بسیاری تولید می کنند.

برخی معتقدند وضعیت آلودگی هوا در قم بهتر از دیگر کلان‌ شهرها است، اما موضوع آلودگی هوا در این شهر به تدریج در حال پیچیده تر شدن است. اگرچه این شهر یک شهر صنعتی نیست، اما صنایع کانی غیرفلزی در شهر قم در افزایش ذرات گرد و غبار تاثیر دارند.

3- اهواز

اهواز یکی از کلان شهرهای جنوبی ایران است. این شهر سومین شهر بزرگ ایران نیز محسوب می شود. موضوع آلودگی هوا در اهواز، به ویژه به سبب موضوع ریزگردها، اخیرا اهمیت بسیاری پیدا کرده است. میزان آلودگی هوا در این شهر روز‌به‌‌روز افزایش یافته و شدیدتر می‌ شود. مهم‌ترین علت آلودگی هوای اهواز، گردوغبار و حمل‌ و نقل درون‌ شهری بوده و دیگر عامل آلودگی‌ ها، گسترش افسارگسیخته بافت شهری و رسیدن آن به کارخانه‌ هایی مانند ایران کربن و فولاد خوزستان است.

بحران ریزگردها سبب شده اهواز از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از آلوده ترین شهرهای جهان نیز شناخته شود که بسیاری از ساکنان آن دچار مشکلات تنفسی هستند.

4- زابل

زابل یکی از شهرهای سیستان و بلوچستان است که در گذشته نیمروز خوانده می شد. این شهر نیز به سبب موقعیت جغرافیایی که دارد، یکی از آلوده ترین شهرهای ایران به شمار می رود. میزان غلظت ذرات معلق در هوای این شهر تاکنون بارها به چهار هزار و 580 میکروگرم بر متر مکعب معادل 31 برابر حد مجاز رسیده و کیفیت هوا چندین برابر شرایط بحرانی بوده است. باد شدید و گرد و خاک در شهر زابل دید افقی در این شهر را به شدت کاهش می دهد و وضعیت سلامتی مردم را نیز با شرایط حادی رو‌به‌رو می کند.

5- اندیمشک

اندیمشک یکی از شهرهای شمال استان خوزستان است که در فصل تابستان، دمای آن به 52 درجه نیز می رسد. اندیمشک نیز به سبب موقعیت جغرافیایی در بسیاری از روزهای سال با مشکل ریزگردها روبروست؛ به حدی که در برخی منابع آلودگی هوا و میزان ذرات معلق موجود در هوای این شهر، بیشتر از میزان شهر تهران گزارش شده است.

ارسال نظر