برنامه‌ریزی‌های لازم برای انجام ایمپلنت و ارزیابی میزان موفقیت آن

رسانه کلیک - برنامه‌ریزی دقیق برای انجام ایمپلنت مستلزم این است که دندانپزشک یک معاینه دقیق و کامل از دهان انجام داده و وضعیت سلامت لثه‌ها و استخوان فک را ارزیابی کند.

برنامه‌ریزی‌های لازم برای انجام ایمپلنت و ارزیابی میزان موفقیت آن

عکسبرداری رادیولوژی از دهان و دندان‌ها می‌تواند به دندانپزشک و ایمپلنتولوژیست در ارزیابی هر چه دقیق‌تر وضعیت سلامت دهان و دندان کمک کند. بدین ترتیب دندانپزشک می‌تواند میزان موفقیت جراحی ایمپلنت را بررسی کند.

علاوه براین در روند برنامه‌ریزی و آماده شدن برای انجام جراحی ایمپلنت، بیمار باید سابقه پزشکی خود و داروهایی که مصرف می‌کند را به صورت کامل با دندانپزشک در میان بگذارد.

اگر تمامی این معاینات، بررسی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به درستی و با دقت انجام نشود، ممکن است ایمپلنتولوژیست فرد را به اشتباه کاندید مناسبی برای انجام جراحی قلمداد کند و همین امر باعث جایگذاری نامناسب ایمپلنت فلزی و بروز مشکلات از قبیل رشد باکتری و بروز عفونت یا آبسه در محل جراحی شود.

ضرورت معاینات دقیق پیش از انجام جراحی ایمپلنت در مواردی بیشتر نمود پیدا می‌کند که جراح پی به وجود مشکلاتی می‌برد که می‌تواند با ایمپلنت ایجاد تداخل کند. برای مثال ممکن است برای تضمین موفقیت جراحی، ابتدا نیاز به لیفت سینوس وجود داشته باشد.

به دلیل اهمیت معاینات و بررسی‌های اولیه و تاثیر بسزای آن در موفقیت جراحی ایمپلنت، انتخاب دندانپزشک بسیار مهم است و به این منظور می‌توانید از میان دوستان و خانواده از کسانی که قبلا ایمپلنت انجام داده‌اند، برای معرفی ایمپلنتولوژیست کمک بگیرید.

مشکلات اولیه ایمپلنت دندانی

برخی مشکلات ممکن است مدت اندکی پس از انجام ایمپلنت رخ بدهد و این در حالی است که بسیاری از مشکلات معمولا چندین سال بعد از انجام جراحی بروز می‌کنند. اغلب مشکلات زودهنگام ظرف سه تا چهار ماه پس از تکمیل روند ایمپلنت اتفاق می‌افتد.

البته به خاطر داشته باشید که پس از جراحی درد و احساس ناراحتی طبیعی است که اغلب با مصرف داروهای مسکن معمولی برطرف می‌شود. اگر درد در محل جراحی پس از پنج تا هفت روز از بین نرفت و بهتر نشد حتما مسئله را با دندانپزشک خود مطرح کنید. معمولا درمان کامل بین سه تا شش ماه به طول خواهد انجامید.

با وجود اینکه بروز درد و تورم پس از انجام جراحی امری طبیعی است اما باید مراقب بروز علائم زیر باشید و در صورت لزوم باید بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید.

بروز عفونت در محل قرار دادن ایمپلنت

بروز عفونت پس از تمام جراحی‌ها محتمل است. عواملی که جزو ریسک فاکتورهای عفونت هستند عبارتند از ابتلا به بیماری خودایمنی، سیگار کشیدن و عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان.

حرکت جزئی پایه فلزی ایمپلنت

حرکت و جابجایی جزئی پایه ایمپلنت معمولا بلافاصله پس از قرار دادن دندان مصنوعی روی پایه اتفاق می‌افتد. دلیل این مشکل این است که استخوان فک از استقامت خوبی برای نگه داشتن پایه برخوردار نبوده است.

غالبا دندان مصنوعی هنگامی روی پایه فلزی قرار می‌گیرد که پایه کاملا درون استخوان فک جا افتاده و جوش خورده و ثابت شده باشد. اما گاهی ایمپلنتولوژیست تصمیم می‌گیرد که بلافاصله پس از قرار دادن پایه در استخوان فک، دندان مصنوعی را هم روی آن قرار می‌دهد.

با این روش تعداد جلسات ویزیت ایمپلنتولوژیست کمتر می‌شود اما در عین حال باعث ورود فشار بیش از حد به محل جراحی شده و احتمال بروز مشکلات ایمپلنت را افزایش می‌دهد.

عدم توجه به دستور و توصیه دندانپزشک

فعالیت‌ها و عادات روزانه نیز تاثیر زیادی در موفقیت ایمپلنت دارد. رعایت تمامی توصیه‌ها و دستورات ایملنتولوژیست پس از جراحی اهمیت فراوانی دارد و از بروز مشکلات زیادی جلوگیری می‌کند. معمولا دندانپزشک به شما توصیه می‌کند که تا وقتی که محل جراحی خوب شود، غذاهای نرم مصرف کنید، بهداشت دهان و دندان خود را کاملا رعایت کرده و از خوردن غذاهای سخت نظیر آب‌نبات اجتناب کنید.

مشکلات ایمپلنت چند ماه پس از انجام جراحی

ممکن است بلافاصله پس از ایمپلنت، جراحی به نظر موفقیت‌آمیز بوده باشد اما بعد از گذشت یکسال بعد مشکلات خود را نشان دهند. برخی از مشکلاتی که احتمال وقوع آن در طولانی مدت وجود دارند شامل موارد زیر می‌شوند:

  • آسیب به اعصاب و بافت: این مشکل اغلب زمانی رخ می‌دهد که ایمپلنت در فاصله بسیار اندکی از رگ عصبی قرار گرفته است. علائم بروز مشکل اعصاب عبارتند از بی حسی و احساس گزگز در زبان، لب‌ها، لثه یا صورت.
  • ورود جسم خارجی به محل ایمپلنت که از مشکلات نادر است اما با این وجود احتمال آن وجود دارد. در این حالت بدن ایمپلنت را رد کرده و علائم آن عبارتند از درد شدید در محل جراحی ، تورم. در صورت بروز این مشکل باید سریع به ایمپلنتولوژیست خود مراجعه کنید.

ایرانگان بانک اطلاعات مشاغل و کسب و کارها

این مقاله توسط واحد محتوای سایت ایرانگان تولید شده و هرگونه کپی‌برداری از آن با ذکر منبع بلامانع است.

در مجله ایرانگان از مطالب علمی، آموزشی و تحقیقاتی بهرمند شوید و در سایت نیازمندی‌های ایرانگان همواره می‌توانید متخصصان مورد نیاز خود را در مشاغل مختلف آموزشی، خدماتی، پزشکی و صنعتی بیابید.

ارسال نظر