طعنه دوباره مایکروسافت به سونی؛ کشمکش قابلیت میان پلتفرمی تمامی ندارد!

رسانه کلیک - در حال حاضر به دلیل استقبال گرم شرکت نینتندو از قابلیت میان پلتفرمی یا همان Cross-Play، این موضوع به یکی از داغ ترین بحث های بازیکنان تبدیل شده و کشمکش های جنجالی دو شرکت مایکروسافت و سونی بار دیگر خبرساز شده است.

طعنه دوباره مایکروسافت به سونی؛ کشمکش قابلیت میان پلتفرمی تمامی ندارد!

چند سالی است که شرکت مایکروسافت با انتشار بیانیه ها و درخواست های متعدد، رقیب دیرینه خود یعنی شرکت ژاپنی سونی را به فراهم سازی قابلیت میان پلتفرمی یا به اصطلاح «کراس پلی» (Cross-Play) تشویق و ترغیب می کند.

ردموندی ها همواره در مراسم ها و رویدادهای مختلف از این قابلیت حمایت کرده اند و در نظر دارند که با فراهم سازی چنین قابلیتی در تمامی پلتفرم ها و کنسول ها، به محدودیت بازیکنان و کاربران خاتمه دهد و به لطف این ویژگی، دارندگان کنسول های ایکس باکس وان بتوانند با کاربران کنسول پلی استیشن 4 در یک جهان مشترک به صورت آنلاین و چند نفره به تجربه بازی های ویدیویی بپردازند.

اختلاف بر سر قابلیت میان پلتفرمی تمامی ندارد؛ سونی کنسول پلی استیشن 4 و شبکه پلی استیشن نتورک را بهترین محل برای تجربه بازی های ویدیویی می داند.

با این حال، شرکت ژاپنی سونی هر بار با ارائه دلایل غیرمنطقی و غیرقابل قبول، زیر بار درخواست مایکروسافت نمی رود و از فراهم سازی قابلیت میان پلتفرمی خودداری می کند. در حالی که این موضوع کم کم به فراموشی سپرده می شد، شرکت بزرگ نینتندو از این ویژگی میان کنسول ها استقبال کرد و با شرکت مایکروسافت وارد همکاری شد و از طرفی، از شرکت سونی نیز رسما درخواست کرد که امکان تجربه همزمان بازی های ویدیویی توسط کاربران و دارندگان دو کنسول پلی استیشن 4 و نینتندو سوییچ را فراهم کند.

این درخواست نینتندو بار دیگر موضوع قابلیت میان پلتفرمی را به داغ ترین بحث های این روزهای بازیکنان و گیمرها تبدیل کرده است و متاسفانه هنوز آینده این ویژگی در هاله ای از ابهام قرار دارد. پس از همکاری نینتندو و مایکروسافت در زمینه این ویژگی، شرکت سونی فورا دست به کار شد و با انتشار یک بیانیه، کنسول پلی استیشن 4 و شبکه پلی استیشن نتورک را بهترین محل برای تجربه بازی های ویدیویی دانست.

از آنجا که شرکت سونی به صراحت کنسول پلی استیشن 4 را برتر و بهتر از سایر کنسول ها خطاب کرده، کشمکش جنجالی و تمام نشدنی ردموندی ها بار دیگر به دوران اوج خود بازگشته و این بار مایکروسافت در پاسخ به بیانیه سونی، به این شرکت طعنه زده است.

مایکروسافت: سونی به حرف ها و خواسته های کاربران و بازیکنان خود گوش نمی دهد!

در همین رابطه، چندی پیش آقای مایک ایبارا (Mike Ybarra)، یکی از مدیران ارشد بخش مهندسی ایکس باکس شرکت مایکروسافت، در حساب کاربری شخصی خود در شبکه اجتماعی توییتر رسما به صحبت های اخیر مدیران شرکت سونی واکنش نشان داد و ادعا کرد که سونی همچنان به حرف های کاربران و بازیکنان خود گوش نمی دهد.

مایک ایبارا در صفحه رسمی شبکه اجتماعی توییتر خود نوشت:

سونی همچنان به صدای کاربران و بازیکنان خود گوش نمی دهد. تمامی بازی های ویدیویی باید از قابلیت میان پلتفرمی پشتیبانی کنند و سیستم پیشرفت انعطاف پذیر و همچنین گزینه های مختلف و گوناگونی را برای بازیکنان و گیمرها به همراه آورند.

در ادامه، مایک ایبارا بار دیگر به شکست کنسول ایکس باکس وان در برابر کنسول پلی استیشن 4 اعتراف کرد. وی خاطرنشان کرد که کنسول نسل هشتم شرکت سونی به نام پلی استیشن 4 از حیث فروش، ایکس باکس وان را از دور رقابت ها خارج کرده و اختلاف فاحشی در میزان فروش این دو دستگاه مشاهده می شود. با این وجود، ردموندی ها در نظر دارند که فضای بخش بازی های ویدیویی خود را در دو پلتفرم ایکس باکس وان و پی سی گسترش دهند و هم اکنون در این زمینه فعالیت می کنند.

فارغ از این موارد، مایک ایبارا مدعی شد که شرکت سونی به خاطر عدم همکاری در زمینه قابلیت میان پلتفرمی و همچنین عدم پشتیبانی کنسول پلی استیشن 4 از این ویژگی، به جامعه کاربران و بازیکنان خود ضربه می زند.

وی در این باره می گوید:

ما در بخش ویندوز و ایکس باکس مشغول فعالیت هستیم؛ جامعه بازیکنان گسترده ای که قصد دارند با یکدیگر به تجربه بازی های ویدیویی بپردازند. صنعت بازی های ویدیویی بسیار متنوع است و اگر شما تنها به دنبال شاد کردن بخش و گروهی از بازیکنان باشید، قطعا در سایر مراحل به عقب بازمی گردید.

با توجه به اظهارات آقای مایک ایبارا، به نظر می رسد که شرکت مایکروسافت در تلاش است که کل صنعت بازی های ویدیویی اعم از کنسول ها و بازیکنان را به یکدیگر متصل کند. اما متاسفانه شرکت سونی در این زمینه گام برنمی دارد و بر اساس صحبت های آقای مایک ایبارا، این شرکت تنها به کاربران و گیمرهای کنسول های پلی استیشن خدمت می کند و هیچ توجهی به کاربران سایر پلتفرم ها ندارد.

با همه این ها، شرکت سونی کماکان از فراهم سازی قابلیت میان پلتفرمی امتناع می کند و با وجود اینکه این شرکت دلایل مختلفی را برای این اقدام خود ارائه می کند، اما قطعا این دلایل برای بازیکنان و حتی نینتندو و ردموندی ها منطقی نیستند و هنوز دلیل اصلی این اختلاف مشخص نیست.

قابلیت میان پلتفرمی

بهتر است بدانید؛ چند روز پیش بود که آقای شوهی یوشیدا، رئیس ارشد بخش پلی استیشن شرکت سونی، در گفت و گو با وب سایت مشهور The Independent اعلام کرد که کنسول پلی استیشن 4 بهترین تجربه ممکن از عناوین ویدیویی را برای بازیکنان و گیمرها به ارمغان می آورد.

زمانی که صحبت ها بر سر قابلیت میان پلتفرمی بازی پرطرفدار «فورت نایت» (Fortnite) قوت گرفته بود، شوهی یوشیدا رسما ادعا کرد که تجربه این بازی بر روی کنسول پلی استیشن 4 بهتر از تجربه آن بر روی کنسول ها و پلتفرم های دیگر است و روش تفکر سونی نیز همواره این بوده که شبکه پلی استیشن نتورک و کنسول پلی استیشن 4 بهترین محل برای اجرا و تجربه بازی ها است.

قابلیت میان پلتفرمی موضوع جدید و بحث امروز و دیروز نیست و مایکروسافت چندی سالی است که در خصوص این ویژگی تلاش می کند و در عوض، با پاسخ های منفی و گاها تحقیر آمیز شرکت سونی مواجه می شود. ذکر این نکته مهم است که سونی در گذشته یکی از دلایل عدم همکاری با مایکروسافت و نینتندو را مشکلات و آسیب های اجتماعی کاربران خود دانست.

عدم امکان کنترل رفتار بازیکنان در قابلیت میان پلتفرمی، یکی دیگر از دلایل و توجیهات شرکت سونی برای فرار از این ویژگی است.

این شرکت ژاپنی ادعا کرد ضمن آنکه فراهم سازی قابلیت میان پلتفرمی نیازمند تغییرات اساسی و زیرساختی در دو شبکه ایکس باکس لایو و پلی استیشن نتورک است، در صورت وجود این ویژگی امکان کنترل رفتارهای بازیکنان نیز به مراتب سخت و دشوار می شود. سونی در این باره اعلام کرد در قبال کاربران و بازیکنانی که کنسول های پلی استیشن و شبکه پلی استیشن نتورک را برای تجربه عناوین ویدیویی انتخاب کرده اند، مسئول است و تامین امنیت و شرایط اجتماعی مناسب از جمله وظیفه های اصلی آن ها به شمار می رود.

حال در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با قابلیت میان پلتفرمی چیست؟ به نظر شما، آیا بالاخره شرکت سونی تن به این همکاری می دهد و روزی فرا می رسد که کاربران و دارندگان تمامی پلتفرم ها در جهانی مشترک به صورت همزمان به تجربه بازی های ویدیویی بپردازند؟ آیا شما هم با سیاست سونی مخالف هستید؟ دیدگاه ها و نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه کلیک در میان بگذارید.

ارسال نظر