امید به زندگی در کشور اسپانیا به اوج می رسد!

رسانه کلیک - سازمان جهانی سنجش و محاسبه سلامت و امید به زندگی، اعلام کرده کشور اسپانیا برای اولین بار در طول تاریخ، امید به زندگی بیشتری را از ژاپن به ثبت خواهد رساند.

امید به زندگی در کشور اسپانیا به اوج می رسد!

با استناد به CNN که داده های منتشر شده در نشریه لنست را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده، متوسط امید به زندگی مردم اسپانیا تا سال 2040 به 85.8 خواهد رسید که بیشترین امید به زندگی در جهان محسوب می شود. پیش از این، کشور ژاپن بیشترین امید به زندگی را دارا بود اما این شاخص در ژاپن تا سال 2040 به 85.7 که از میزان آن در اسپانیا کمتر است، خواهد رسید. کشورهای سنگاپور و سوئیس نیز با داشتن متوسط 85.4 و 85.2 سال امید به زندگی در رتبه های سوم و چهارم این فهرست قرار می گیرند.

نکته جالب این است که با این که در کشورهایی مانند اسپانیا امید به زندگی در حال افزایش است، این شاخص در آمریکا در حال افول جدی است. آمریکا تا سال 2040 از رتبه 43ام فهرست به رتبه 64ام سقوط کرده و متوسط امید به زندگی در آن 79.8 سال خواهد بود. این به معنی آن است که افراد ساکن در آمریکا تا سال 2040 تنها 1.1 سال بیش از متوسط جهانی عمر خواهند کرد؛ در حالی که سایر کشورها در حال انجام اقداماتی برای افزایش این شاخص هستند و در هر کشور تا سال 2040 امید به زندگی به طور متوسط 4.4 سال افزایش پیدا خواهد کرد.

کایلی فورمن (Kyle Foreman) مدیر بخش داده های علمی در سازمان جهانی سنجش و محاسبه سلامت و امید به زندگی و سرپرست اصلی این پژوهش، طی مصاحبه ای با CNN گفت:

آینده سلامت جهانی به هیچ عنوان از پیش تعیین شده نیست و وقوع هرگونه اتفاق در این مسیر محتمل است. این که در این مسیر شاهد تلاش و یا رکود کشورها باشیم بستگی به قدرت یا ضعف در عملکرد اداره کنندگان مسائل اصلی مربوط به سلامت در آن کشورها دارد.

یکی دیگر از نکات قابل توجه این است که مراقبت های بهداشتی هر کشور در رتبه کسب شده توسط آن در رده بندی جهانی امید به زندگی تاثیر بسزایی دارد. به گزارش CNN، اسپانیا یکی از کشورهایی است که در آن مراقبت های بهداشتی با کمک های مالی دولت همراه هستند؛ به همین خاطر این کشور در فهرست بهترین کشورها به لحاظ خدمات سلامت و درمانی، رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.

علاوه بر این، محققان اشاره کردند که بیشترین عواملی که سلامت و طول عمر افراد را مورد تهدید قرار می دهند، عواملی هستند که در کنترل خود افراد قرار دارند؛ مانند چاقی و عادت هایی مانند سیگار کشیدن و مصرف الکل در صورت وجود بیماری هایی مانند فشار خون یا دیابت.

دکتر کریستوفر موری (Christopher Murray)، مدیر بخش سنجش و محاسبه سلامت و امید به زندگی از دانشگاه واشنگتن، طی مصاحبه ای با گاردین گفت:

اگرچه اسپانیا می تواند جایگاه جهانی خود در ارتباط با مصرف سیگار را ارتقا دهد، اما متوسط امید به زندگی فعلی در این کشور نشان دهنده این است که در رابطه با سایر عواملی که سلامت افراد را مورد تهدید قرار می دهند عملکرد بسیار خوبی داشته است.

در مقابل، لسوتو یکی از کشورهای واقع در آفریقای جنوبی، تا سال 2040 کمترین متوسط امید به زندگی یعنی تنها 57.3 سال را به خود اختصاص خواهد داد. جمهوری آفریقای مرکزی، زیمباوه و و سومالی نیز امید به زندگی بسیار کمی داشته و تا سال 2040 ساکنان آن ها به طور متوسط به ترتیب 58.4، 61.3 و 63.6 سال عمر خواهند کرد.

موری در ادامه افزود:

اگرچه در آینده فاصله بین شرایط بهتر و بدتر کاهش پیدا می کند اما نابرابری ها بیشتر و بیشتر خواهند شد؛ زیرا در تعداد زیادی از کشورهای جهان مردم کماکان درآمد اندک و تحصیلات بی کیفیتی داشته و جان خود را پیش از موعد از دست خواهند داد. با این وجود دولت های مختلف باید به مردم کشورشان در راستای مقابله با ریسک ها و خطرات بزرگی مانند کشیدن سیگار و رژیم های غلط غذایی کمک بیشتری کنند.

ارسال نظر