ایستگاه فضایی تیانگونگ ۲ پس از گذشت سه سال از مدار خارج شد

رسانه کلیک - درست یک سال پس از سقوط تیانگونگ ۱ به آب های اقیانوس آرام، ایستگاه فضایی تیانگونگ ۲ نیز به زمین بازگشت.

ایستگاه فضایی تیانگونگ ۲ پس از گذشت سه سال از مدار خارج شد

حدود یک سال پس از سقوط اولین ایستگاه فضایی در اقیانوس آرام، چین تصمیم گرفت تا دومین ایستگاه فضایی خود به نام تیانگونگ ۲ را نیز از مدار خارج کند. تیانگونگ ۲ روز دوشنبه وارد جو زمین شد و به طور عمدی در اقیانوس آرام سقوط کرد تا هیچ خطری به وجود نیاید.

چین در سپتامبر سال ۲۰۱۶، ایستگاه فضایی تیانگونگ ۲ را به هوا پرتاب کرد و پس از آن، دو فضانورد چینی به نام های هایپنگ و چن دونگ را به درون آن فرستاد. این دو فضانورد وظیفه داشتند تا در طی یک ماموریت ۳۰ روزه، آزمایش های متعددی را انجام دهند. چین در آوریل ۲۰۱۷ میلادی یک فضاپیمای بدون سرنشین را با هدف سوخت رسانی به تیانگونگ ۲، به فضا ارسال کرد. ماموریت دوم و آخر این ایستگاه موقت، آزمایش یک فضاپیمای جدید و انجام نمایش های رباتیک بود.

با اینکه تیانگونگ ۲ دیگر در مدار نیست، اما دانشمندان چینی به اطلاعات مفید و با ارزشی در مدار دست یافته اند. وجود ایستگاه های فضایی تیانگونگ ۱ و تیانگونگ ۲ ثابت می کند که علاوه بر امکان نگهداری تجهیزات سنگین فلزی در فضا، می توان حامل های با سرنشین و بدون سرنشین را روی آن ها سوار کرد. این نتایج، در تمام برنامه های هوا-فضایی از اهمیت بسیاری برخودار هستند. چین، سومین ایستگاه فضایی خود، تیانگونگ ۳ را نیز پیشنهاد کرد، که البته هرگز ساخته و پرتاب نشد.

از مدار خارج کردن تیانگونگ ۲ به این معنی نیست که کاوش های محققین چینی درباره مدار به اتمام رسیده است. این کشور در حال برنامه ریزی جهت ساخت ایستگاه فضایی دیگری در مدار است که احتمالا در سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب خواهد شد.

ارسال نظر