تحقق رویای گردشگری فضایی توسط ویرجین گلکتیک

رسانه کلیک - شرکت ویرجین گلکتیک یکی از ۲۹ زیرمجموعه گروه بزرگ ویرجین است که در حوزه گردشگری فضایی فعالیت می کند. این شرکت با ارسال موفقیت آمیز سفینه خود به فضا توانست یکی از موانع سفر به خارج از کره زمین را از پیش رو بردارد.

تحقق رویای گردشگری فضایی توسط ویرجین گلکتیک

چندی پیش سفینه فضایی ویرجین گلکتیک برای اولین بار توانست بیش از ۸۰ کیلومتر از سطح زمین فاصله گرفته و با موفقیت، مسافت ۸۲ کیلومتری را طی کند.

طبق گفته های ریچارد برانسون، مالک اصلی شرکت ویرجین، آزمایش های بیشتری در حال انجام است که اگر همه آن‌ها به درستی پیش بروند، او اولین نفری خواهد بود که با این سفینه به فضا سفر می کند. برانسون اضافه کرد:

من باور دارم که از نیمه دوم سال جدید، قادر خواهیم بود افراد بیشتری را به صورت منظم و پی در پی به فضا بفرستیم.

در ابتدای آزمایش، جت ویژه حامل سفینه ویرجین خود را به ارتفاع 13.1 متری رساند. سپس موتور سفینه شروع به‌کار کرد و فضاپیما با سرعت ۳۵۸۰.۹۲ کیلومتر بر ثانیه (تقریبا سه برابر سرعت صوت) از دید تماشاچیان خارج شد. مارک استاکی و ریک استارکو خلبانان این سفینه بودند که از جانب اداره هوانوردی فدرال، نشان Commercial Astronaut Wings دریافت کردند.

فضاپیمای گردشگری ویرجین گلکتیک

ایده گردشگری فضایی توسط شرکت ویرجین گلکتیک، اولین بار در سال ۲۰۰۴ و پس از پرتاب های موفق فضاپیمای اسپیس شیپ یک مطرح شد. اسپیس شیپ یک، نخستین سفینه غیر دولتی بود که در آن زمان توانست سه پرتاب موفق آمیز را در کارنامه خود به ثبت برساند.

چارلز برانسون پس از کسب مجوز تکنولوژی ساخت این فضاپیما، آزمایش های بسیاری را در جنوب نیومکزیکو انجام داد که متاسفانه برخی از آن‌ها با تلفات جانی ناگواری همراه بودند. مرگ دو تکنسین و یک کمک خلبان باعث شد تا بهبود و آماده سازی این فضاپیما با سرعت کمتری صورت بگیرد.

بالاخره پس از تغییرات و بهینه سازی های بسیار، این شرکت موفق به ساخت فضاپیمای اسپیس شیپ دو شد که در حال حاضر نیز آزمایش های پرتابی متعددی روی آن انجام می شود.

جف بزوس، بنیان گذار شرکت فضاپیمایی بلو اوریجین و ایلان ماسک، موسس گروه فناوری اسپیس ایکس، از رقیبان چارلز برانسون هستند که برای تحقق گردشگری فضایی از هیچ کوششی دریغ نمی کنند.

تاکنون بیش از ۶۰۰ نفر مبلغ ۲۵۰ هزار دلار به ویرجیل گلکتیک پرداخت کرده اند تا بتوانند در سفری خاطره انگیز به فضا، به تماشای کره زمین و دیگر سیارات بنشینند. سفینه ویرجین گلکتیک علاوه بر کاربردهای متعدد در صنعت گردشگری فضایی، مصارف تحقیقاتی نیز دارد.

ارسال نظر