با 10 روش سریع برای افزایش سرعت مک آشنا شوید

رسانه کلیک - دلایل مختلفی برای عملکرد آهسته مک وجود دارد که اکثر آن ها به راحتی شناسایی و حل می شوند. در این مطلب به بررسی 10 روش ممکن برای افزایش سرعت مک می پردازیم.    

با 10 روش سریع برای افزایش سرعت مک آشنا شوید

لپ تاپ های مک نیز می توانند سرعت کندی پیدا کنند. اگر سرعت اجرای مک کمتر از حد معمول بود، می توان با استفاده از ترفندهای متعدد، مشکل را شناسایی و حل کرد. همانند یک کامپیوتر شخصی با سیستم عامل ویندوز، دلایلی مختلفی برای کند شدن مک وجود دارد.

از برنامه هایی که وعده بهینه سازی و افزایش سرعت مک را می دهند، دوری کنید. برخی برنامه های پاک کننده یا به اصطلاح کلینینگ نظیر نسخه مک CCleaner می توانند فایل های موقتی را حذف کرده و فضای خالی بیشتری را فراهم آورند، اما باعث سریع تر شدن عملکرد مک نمی شوند. در نظر داشته باشید که یکی از راه های افزایش سرعت برای هر کامپیوتر، ارتقا از هارد متحرک به هارد ثابت است.

پروسه های منبع خور را پیدا کنید

ابتدا از بخش Activity Monitor (چیزی شبیه به Task Manager روی ویندوز) برای مشاهده پروسه های در حال اجرا استفاده کرده و هر کدام با بیشترین منابع مصرفی را پیدا کنید. دکمه Command و Space را به طور همزمان فشار دهید تا جستجوگر Spotlight ظاهر شود. سپس عبارت Activity Monitor را نوشته و کلید Enter را فشار دهید.

سپس به روی گزینه %CPU کلیک کرده تا میزان مصرف CPU توسط پروسه های مختلف به را به صورت مرتب سازی شده مشاهده کنید. بدین ترتیب می توانید برنامه ها و پروسه های در حال اجرایی که بیشترین CPU را مصرف می کنند، شناسایی کنید. در بعضی موارد، تنها یک برنامه وجود دارد که 99 درصد از CPU را به خود اختصاص داده است. این برنامه باید متوقف شود. برای توقف اجباری یک پروسه، ابتدای روی آن کلیک کرده و دکمه X در نوار ابزار را فشار دهید. مراقبت باشید تا مبادا به اشتباه یک برنامه مهم را حذف کنید. البته برنامه های منبع خور را می توان به شیوه نرمال و معمولی نیز متوقف کرده و آن ها را بست.

با این حال اگر این روش مؤثر نبود، روی منوی View کلیک کرده و گزینه All Process را انتخاب کنید تا تمام فرایند های در حال اجرا روی مک نشان داده شوند. همچنین می توانید بخش Memory را چک کنید - پروسه ای که میزان عظیمی از حافظه را اشغال کند، می تواند منجر به کاهش سرعت عملکرد مک شود. در ضمن، بهتر است سری به بخش Disk نیز بزنید - پروسه ای که مصرف سنگینی از دیسک داشته باشد نیز قادر به کاهش سرعت مک است.

1- برنامه ها را ببندید

جالب است بدانید که سیستم عامل Mac OS X معمولا برنامه ها را در قسمت Dock (معادل منوی وظیفه در ویندوز) رها می کند. حتی با فشردن دکمه X باز هم برنامه روی ویندوز در حالت اجرا باقی می ماند. البته این موضوع در بسیاری از موارد مشکل ساز نمی شود. با این حال می توانید به منظور افزایش سرعت مک ، چنین برنامه های در حال اجرا در پسزمینه را ببندید.

برای این کار به قسمت Dock رفته و برنامه هایی که به وسیله نقطه علامت گذاری شده اند، پیدا کنید. سپس به روی آیکن آن ها کلیک سمت راست کرده و گزینه Quit را انتخاب کنید تا برنامه بسته شود.

2- برنامه های استارت آپ اضافی را حذف کنید

تعداد بیش از حد برنامه های استارت آپ ممکن است دلیلی بر سرعت کندی مک باشد. برای مدیریت برنامه های استارت آپ، ابتدا روی آیکن منوی Apple کلیک کرده و گزینه System Preferences را انتخاب کنید. سپس روی آیکن Users & groups کلیک کرده، حساب کاربری فعلی خود را مشخص و گزینه Login Items را انتخاب کنید. در نهایت برنامه هایی که لازم نیست به محض راه اندازی سیستم عامل به اجرا درآیند، را حذف کنید.

اگر مایل هستید تا برنامه خاصی به محض روشن شدن کامپیوتربه اجرا درآید، یا به وسیله تکنیک کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) و یا با زدن دکمه + در قسمت پایین، آن را به لیست برنامه های استارت آپ اضافه کنید.

3- بخش Launch Agents را پاکسازی کنید.

یکی از ویژگی های پنهانی در CleanMyMac 3 قابلیت پاکسازی Launch Agents است. در این بخش، برنامه های کمک کننده کوچکی وجود دارند که به طور مخفیانه در پسزمینه اجرا شده و بدون اطلاع کاربر، نرم افزارهای مختلف را به طور خودکار راه اندازی می کنند. اگر برنامه ها و پروسه های بسیاری بدون اطلاع شما در حال اجرا هستند، ممکن است بخش Launch Agents با مشکل مواجه شده باشد.

برای رفع اشکال احتمالی، تنها کافیست CleanMyMac 3 را دانلود و اجرا کنید. به بخش Extensions و سپس Launch Agents رفته و اضافات را پاک کنید.

4- شفافیت و انیمیشن ها را کاهش دهید

شفافیت و انیمیشن ها می توانند فشار زیادی به سخت افزار گرافیکی (البته در مک های قدیمی) اعمال کنند. کاهش شفافیت و انیمیشن ها تا حدی موجب افزایش سرعت مک می شود.

برای این کار، به پنجره System Preferences رفته و به روی آیکن Accessibility کلیک کنید. سپس گزینه Reduce transparency را انتخاب کرده تا میزان شفافیت کاهش یابد. در سیستم عامل X Yosemite این گزینه می تواند به طور قابل ملاحظه ای منجر به سرعت بخشی به مک های قدیمی تر شود.

به علاوه، بهتر است روی آیکن موارد دلخواه Dock کلیک کرده و به جای Genie effect گزینه Scale effect را انتخاب کنید. بدین ترتیب، سرعت انیمیشن کوچک سازی پنجره ها تا حدی افزایش می یابد.

5- مرورگر وب را سبک کنید

مرورگر وب نیز می تواند منجر به کاهش سرعت مک شود. برای حل این مشکل، افزونه های مرورگر را تا جای ممکن کاهش داده و به منظور صرفه جویی در CPU و حافظه، تعداد تب ها را کاهش دهید.

از طرف دیگر، به نظر می رسد که مرورگر Safari عملکرد بهتری نسبت به کروم دارد، خصوصا از لحاظ مصرف باتری. اگر به افزونه های کروم احتیاج ندارید، بهتر است از مرورگر مخصوص سیستم عامل مک X، یعنی Safari استفاده کنید.

6- گزینه FileVault Disk Encryption را غیر فعال کنید

قابلیت FileVault Disk Encryption در سیستم عامل مک X Yosemite به طور پیشفرض فعال است. این قابلیت در امنیت فایل های مک و عدم دستیابی به داده ها در صورت سرقت دستگاه کمک می کند. به علاوه با فعال بودن این گزینه، امکان تغییر کلمه عبور برای افراد غیر مجاز وجود ندارد و در ضمن نمی توان بدون اجازه کاربر اصلی وارد سیستم شد.

با این حال در برخی مک ها، قابلیت FileVault Disk Encryption باعث کندی راه اندازی یا ورود به سیستم می شود. در این صورت، می توانید به پنجره System Preferences رفته، گزینه Security & Privacy را انتخاب کرده، به روی FileVault کلیک کرده و در نهایت قابلیت FileVault Disk Encryption را غیرفعال کنید.

البته توصیه می شود تا برای حفظ امنیت داده های خود، قابلیت کدگذاری دیسک FileVault را به صورت فعال باقی نگه دارید، مگر اینکه سرعت راه اندازی یا ورود به مک بسیار پایین باشد.

7- سرعت Finder را زیاد کنید

زمانی که پنجره Finder را برای مشاهده فایل های خود باز می کنید، نمای All My Files به صورت پیشفرض ظاهر می شود. البته در صورت وجود تعداد فایل های زیاد روی مک، لود شدن نمای All My Files به زمان زیادی احتیاج دارد. به همین خاطر هر زمان که پنجره Finder جدیدی باز شود، سرعت Finder کاهش می یابد.

برای اجتناب از این مشکل، می توان روی منوی Finder کلیک کرده و گزینه Preferences را انتخاب کنید. سپس پوشه دلخواه را در قسمت New Finder windows show مشخص کنید. مثلا با انتخاب پوشه Downloads، تمام پنجره های Finder به طور خودکار برای این پوشه باز می شوند. بدین ترتیب Finder دیگر نمای All My Files را لود نمی کند.

8- فضای دیسک را خالی کنید

خالی کردن فضای دیسک برای هر کامپیوتری می تواند منجر به افزایش سرعت عملکرد سیستم شود، مخصوصا اگر فضای دیسک کمی قابل دسترس باشد. برای بررسی این مورد، روی منوی Apple کلیک کرده و گزینه About This Mac را انتخاب کنید. به بخش Storage رفته تا از میزان فضای دیسک مطلع شوید. در صورت کم بودن فضای خالی، بهتر است حافظه داخلی Mac را تا حد ممکن خالی کنید.

9- بازنشانی SMC برای حل تمام مشکلات

این ترفند مفید می تواند بسیاری از مشکلات سیستمی روی مک را حل کند. ریست کردن یا همان بازنشانی کنترلگر مدیریت سیستم (SMC) می تواند مسائل مختلف، از کارایی کُند و سرعت پایین گرفته تا مشکلات مربوط به استارت آپ و سخت افزار وای فای را رفع کند. توجه داشته باشید که بازنشانی SMC موجب پاک شدن داده ها نمی شود، بلکه بیشتر شبیه به یک ریبوت سطح پایین روی مک عمل می کند.

10- نصب مجدد Mac OS X

اگر هیچ یک از ترفندهای بالا کارساز نبود، بهتر است سیستم عامل مک را مجددا نصب کنید. نصب مجدد سیستم عامل برای همه دستگاه ها جواب می دهد و حتی ایده خوبی برای حل مشکلات مربوط به آیفون و آیپد است.

با فرض داشتن نسخه پشتیبان از داده های مهم، می توانید سیستم عامل مک را مجددا روی دستگاه نصب کنید. برای انجام این کار کافیست تا سیستم را به یک حالت ریکاوری خاص منتقل کرده و عملیات نصب را آغاز کنید. مک به طور خودکار، تمام موارد لازم را دانلود و نصب می کند. با این حال توجه داشته باشید که پیش از نصب مجدد، حتما نسخه پشتیبان را از فایل های مهم خود تهیه کنید.

ارسال نظر