حالت نورسنجی در دوربین های حرفه ای چگونه عمل می کند؟

دوربین های DSLR و یا به زبان ساده تر حرفه ای، دوربین‌هایی هستند که برای عکاسی با آن ها کاربر باید از قواعدی پیروی کند و باید اطلاعاتی در رابطه با این دوربین ها داشته باشد تا بتواند عکس خوبی بگیرد، در این مطلب به بررسی نورسنج دوربین های حرفه ای می پردازیم.

حالت نورسنجی در دوربین های حرفه ای چگونه عمل می کند؟

کلیک -دوربین های حرفه ای دارای تنظیماتی هستند که شاید هر فردی علاقه داشته باشد این تنظیمات را یاد بگیرد و با دوربین حرفه ای خود یک عکس خوب بگیرد. سه جز اصلی دوربین های حرفه ای ایزو، دیافراگم و سرعت شاتر هستند که اگر هر فردی با این سه مؤلفه به خوبی آشنایی داشته باید و هر کدام را به خوبی بشناسد می تواند بهترین عکس ها را بگیرد؛ اما یادگیری و تسلط کامل بر روی این سه مؤلفه کار آسانی نیست و در واقع می توان گفت که اگر کسی به خوبی بتواند با این مؤلفه ها بازی کند به راحتی می تواند به یک عکاس حرفه ای تبدیل شود و البته دید هنری و دید فنی از اصول اولیه حرفه عکاسی است. بهتر است اگر عکاسی به عنوان شغل ما نیست به آن به عنوان یک تفریح نگاه کنیم و از عکاسی کردن لذت ببریم. یکی از راه هایی که باعث می شود ما از عکاسی لذت ببریم این است که از حالت نورسنجی اتوماتیک استفاده کنیم تا دوربین براساس سنسور های هوشمند بگویید که چه نوری و چه ایزو و سرعت شاتری برای عکاسی در این محیط مناسب است. اما باید دید که نورسنج های دوربین در تمام شرایط به درستی نورسنجی می کنند، در این مطلب به بررسی عکس های مختلف و عکاسی در فضاهای متفاوت می پردازیم.

حالت اتوماتیک دوربین این موضوع را برای شما روشن می کند که شما در هر صحنه به چه میزان نور نیاز دارید. البته در نورسنجی به وسیله نورسنج دوربین بسیاری از موارد باعث می شود در برخی از شرایط نورسنج به شما اطلاعات درستی ندهد و شما باید بدانید که هنگام استفاده از نورسنج چگونه عمل کنید. در واقع نورسنج کاری را انجام می دهد که یک عکاس حرفه ای با سرعت شاتر، دیافراگم و ایزو انجام می دهد.

یکی از نکات بسیار مهمی که در نورسنج دوربین های دیجیتال وجود دارد این است که نورسنج دوربین چه میزان نوری را می تواند از سطح اشیا دریافت کند و پس از دریافت نور این نور به چه صورت در دوربین پردازش می شود. نورسنج های دوربین های مختلف کارکرد های متفاوتی دارند ولی در کل نورسنج دوربین ها توانایی دریافت نور از محیط را از ۱۲ تا ۱۸ درصد دارند و در واقع یک خاکستری میانه در معیار سنجش و نورسنجی قرار دارد.

حالت نورسنجی در دوربین های حرفه ای چگونه عمل می کند؟

این موضوع و این تحلیل به این معنا است که اگر شما بخواهید از یک گربه سیاه در برف عکاسی کنید و بخواهید از نورسنج استفاده کنید بدون شک با مشکل مواجه می شوید و نورسنج دوربین شما اطلاعات درستی به شما نمی دهد. این به معنای خراب بودن عملکرد نورسنج دوربین نیست، به این معنا است که دوربین شما می توانید تن خاکستری میانه را معیار خود قرار دهد و براساس خاکستری میانه نورهای وجود در صحنه را بررسی می کند و بر این اساس عددی پیشنهادی برای دیافراگم ایزو و سرعت شاتر به شما ارائه می دهد. در تاریکی مطلق و در سفیدی مطلق دوربین شما و سیستم نورسنجی نمی تواند اطلاعات خوبی به شما بدهد تا شما عکسی دقیق از صحنه بیندازید.

این توضیحات داده شد تا شما بدانید که در چه شرایطی می توانید از نورسنج دوربین خود استفاده کنید و استفاده از آن نتیجه خوبی برای شما به ارمغان بیاورد. در صحنه هایی که کنتراست های رنگی بسیار شدیدی وجود دارد بی شک استفاده از نورسنج دوربین نمی تواند فکر خوبی باشد، پس در همین قدم ابتدا این نکته را به خاطر داشته باشید که در انتخاب موضوعات عکاسی خود در حین استفاده از نورسنج بسیار محتاط باشید. نورسنج اتوماتیک در هر دوربینی متفاوت است و براساس مارک و برند دوربین نوع نورسنج ها نیز متفاوت است.

نورسنجی براساس ارزش های تصویری

حالت نورسنجی در دوربین های حرفه ای چگونه عمل می کند؟

در بسیاری از دوربین ها حالت نورسنجی به صورت خودکار بر روی دوربین قرار دارد و در بسیاری از دوربین ها نیز نام های متفاوتی دارد که هر برندی براساس تنظیمات خود آن را نام گذاری کرده است. سیستم نورسنج اتوماتیک در بسیاری از دوربین ها متفاوت است که از انواع آن می توان به Multi،Matrix،Zone،Pattern،Honeycomb نام برد. اگر بخواهیم به زبان ساده تر از این حالات سخن بگوییم باید به این نکته اشاره کنیم که در واقع این کلمات برای پیدا کردن تنظیمات نورسنجی اتوماتیک است که شما براساس دوربین خود می توانید به دنبال یکی از این کلمات در دوربین خود باشید.

پس از پیدا کردن منو نورسنجی می توانید از آن استفاده کنید و براساس نیاز خود تنظیمات مورد نظر خود را انتخاب کنید. اولین چیزی که باید در مورد نورسنج بدانید این نکته است که نورسنجی از اشیا به فاکتورهایی بستگی دارد. این فاکتور ها متفاوت هستند و شامل گروه های اصلی می شوند. اول کار شما باید بدانید که می خواهید کدام سوژه مورد نورسنجی قرار بگیرد. اگر می خواهید از یک گل در پس زمینه ساختمان عکاسی کنید و گل سوژه اصلی شما است، شما باید بر روی گل فوکوس کنید و گل را مورد نورسنجی قرار دهید. فاصله شما از سوژه نیز بر روی نور دریافتی بسیار مؤثر است و در واقع این فاکتور ها منابع نوری هستند که فاکتور های مشخصی را به نورسنج دوربین ارائه می دهند و به عکاس این اجازه را می دهند تا براساس نورهای دریافتی، نورسنجی کند.

حالت نورسنجی در دوربین های حرفه ای چگونه عمل می کند؟

عکاسی با نور سنج اتوماتیک همیشه مؤثر نیست و نورسنج دوربین از دقت صد در صد برخوردار نیست و بسیار امکان خطا و اشتباه وجود دارد ولی در کل می توان برای عکاسی در یک روز بهاری و یک پیک نیک به نورسنج دوربین اعتماد کرد.

نورسنجی براساس مرکز تصویر

حالت نورسنجی در دوربین های حرفه ای چگونه عمل می کند؟

یکی از مواردی که در نورسنجی مورد توجه است این موضوع است که شما در کادر خود یک مرکز توجه دارید و تنها شما هستید که می دانید این مرکز توجه در کجای کادر قرار دارد. پس برای نورسنجی درست تر بهتر است تا موضوع اصلی مورد نظر خود را در کادر مورد توجه قرار دهید و برای نورسنجی بر روی آن فوکوس کنید. اگر به منظره یاب دوربین خود نگاه کنید در مرکز در میان خطوط یک دایره را مشاهده می کنید.

حالت نورسنجی در دوربین های حرفه ای چگونه عمل می کند؟

معمولاً در عکاسی از موضوعاتی که شما سوژه اصلی را در وسط کادر قرار داده اید باید به این موضوع توجه کنید که نورسنجی را بر روی سوژه اصلی انجام دهید و به این موضوع دقت کنید که در نقاط دیگر نورسنجی نکنید.

نورسنجی موضعی، نقطه ای

در نورسنجی نقطه ای شما باید به این نکته توجه داشته باشید که این نوع نورسنجی از انواع دیگر سخت تر است و موضوع مورد نورسنجی شما تنها یک نقطه است. برای این نوع نورسنجی شما باید بدانید موضوع اصلی چیست و برای هر نوع از عکاسی مناسب نیست. اگر سوژه اصلی شما یک لامپ است نورسنجی نقطه ای یکی از بهترین روش های نورسنجی است ولی اگر مورد نورسنجی شما سطح آسمان است بدون شک این نوع و روش از نورسنجی مناسب نیست. برای این نوع نورسنجی کافی است تا کمی بیشتر حواس خود را جمع کنید و نقطه مرکزی مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس بر روی آن تمرکز کنید.

حالت نورسنجی در دوربین های حرفه ای چگونه عمل می کند؟

نورسنجی نقطه ای در عکاسی از منابع نور روش بسیار مناسبی است و شما برای عکاسی از ماه و یا هر منبع نور روشنی می توانید از نورسنجی نقطه ای استفاده کنید.

نتیجه گیری

حالت نورسنجی در دوربین های حرفه ای چگونه عمل می کند؟

در این مطلب هدف اصلی این بوده که خواننده با انواع نورسنجی آشنا شود. انواع نورسنجی به صورت کامل در این مطلب توضیح داده شده است و بی شک عکاسی یک کار عملی است و فرد تحت آموزش تا دوربین را در دست نگیرد این موضوعات برای او مبهم بوده است. پیشنهاد می شود که برای درک بهتر این راه ها و روش های ذکر شده دوربین خود را در دست بگیرید و هر مرحله را به ترتیب طی کنید.

البته باید به این نکته نیز اشاره کرد، اگر می خواهید برای زمان طولانی با عکاسی سرگرم باشید بهتراست با تمام حالت های اتوماتیک خداحافظی کنید و همه چیز را از پایه بیاموزید و خود نورسنج دوربین خود باشید.

ارسال نظر