۶ روش به منظور افزایش سرعت عملکرد دستگاههای اندرویدی
کلیک - اگر نیازمند گوشی یا تبلت جدید اندروید هستید اما قدرت مالی برای خرید آن را ندارید، میتوانید از روشهایی که در ادامه مطلب به آنها اشاره خواهیم کرد به مظنور افزایش سرعت عملکرد دستگاه اندرویدی خود استفاده کنید.
قبل از آغاز، بیان این نکته که علت کاهش سرعت هر دستگاه با دستگاه دیگر متفاوت است، ضروری محسوب میشود. در این مطلب ما روشهایی را به منظور افزایش سرعت عملکرد سیستم عامل اندروید در دستگاههای هوشمند شرح میدهیم که شما میتوانید از آنها استفاده کنید.
۱-حذف اپلیکشنهای غیرکاربردی یا ناکارآمد
یکی از دلایل اصلی کاهش سرعت سیستمعامل اندروید گوشی و یا تبلتها مربوط به بالا بودن تعداد اپلیکشنهایی است که دانلود شدهاند اما مورد استفاده قرار نمیگیرند. برای شروع تمام اپلیکشنهای نصب شده را مورد بررسی قرار میدهیم و از بین آنها اپلیکشنهایی که استفاده نمیشوند را حذف میکنیم تا فضای ذخیرهسازی اطلاعات بیشتری در دستگاه ایجاد کنیم. توجه داشته باشیم که فقط آیکون این اپلیکشنها را از روی صفحه نمایش پاک نکنیم بلکه آنها را به صورت کامل حذف نماییم. با انجام این عمل و ایجاد فضای ذخیرهسازی اطلاعات بیشتر سرعت دستگاه نیز افزایش مییابد.
۲-خلاص شدن از شر فایلهای رسانهای
در قدم بعدی باید فایلهای رسانهای موجود برروی دستگاه اندرویدی را مورد بررسی قرار دهیم. دقیقا همانند اپلیکشنها، فایلهای رسانهای از جمله موسیقی، عکسها و فیلمها نیز فضای زیادی را اشغال میکنند. مخصوصا اگر فرمت فیلمبرداری در گوشی شما به طور مداوم بر روی حالت ۴K تنظیم شده باشد.
۳-حذف ویجتها
ویجتها از بهترین ویژگیهای سیستمعامل اندروید هستند اما نسبت به آیکونها میانبر اپلیکیشنها، فضا و حجم اطلاعاتی بیشتری را اشغال میکنند. اگر به صورت همزمان از چند هوماسکرین (Home Screen) استفاده میکنید، هوماسکرینی که کمتر مورد استفاده قرار میگیرد را حذف کنید. داشتن هوماسکرین کمتر، بار وارد بر سیستمعامل اندروید دستگاه شما را کاهش داده و به افزایش سرعت آن کمک میکند.
۴-پاکسازی رم با استفاده از اپلیکیشنهای مدیریتی (App Manager)
سیستمعامل اندروید به صورت خودجوش اپلیکشنهایی که فضای اضافه غیرضروری در رم اشغال میکنند را غیرفعال میکند، اما خود کاربر نیز میتواند در غیر فعالسازی این نوع اپلیکشنها تاثیرگذار باشد. روش کار به اینصورت است که شما به سادگی میتوانید با مراجعه به بخش Recent Apps (بخشی که در آن لیست مربوط به اپلیکیشنهای اخیر اجرایی دستگاه نمایش داده میشود)، آن دسته از اپلیکشنهاییکه در پس زمینه دستگاه فعال هستند را غیرفعال کنید. بدین منظور کافیست که ضمن مراجعه به قسمت Recent Apps، بر روی پنجره اپلیکیشن مد نظر رفته و با کشیدن انگشت خود بر روی نمایشگر نسبت به غیرفعالسازی آن اقدام کنید.
بهعلاوه، با مراجعه به قسمت تنظیمات گوشی میتوانید برنامههایی را که فضای رم شما را اشغال کرده اند مشاهده کنید. روش کار به اینصورت است که وارد قسمت Setting شده گزینه apps را انتخاب کرده وارد قسمت Running میشوید. بنابراین میتوانید دنبال گزینههایی همچون application manager و یا smart manager باشید. اشغال فضای حافظه و یا کش توسط اپلیکشنها ضرروتا امری نادرست و آسیبرسان محسوب نمیشود، بلکه اینکار منجر به عدم نیاز به بارگذاری مجدد تمامی اطلاعات هر اپلیکیشن در اجراهای بعدی دستگاه میشود. با متوقفسازی یک اپلیکشن و یا کاهش بار وارد بر روی رم دستگاه در اغلب موارد میتوانید به افزایش سرعت سیستمعامل اندروید دستگاه خود کمک کنید. برنامه های کاربردی بسیاری برای انجام این عمل موجود و قابل دانلود هستند.
۵-راهاندازی مجدد یا اصطلاحا ریستارت کردن
خاموش و روشن کردن مجدد دستگاه یا همان راهاندازی مجدد، راهحلی کلاسیک و قدیمی و در عینحال کاربردی در اکثر دستگاههای هوشمند است. این عمل ممکن است برای بازه زمانی بسیار کوتاهی به افزایش سرعت دستگاه شما کمک کند، اما خیلی زود متوجه نیاز برای انجام عملی موثرتری خواهید شد.
۶-فکتوریریست
اگر تمام روشهای ذکر شده در بالا موثر نبوند، پیشنهاد ما به شما فکتوریریست یا به اصطلاح دیگر بازگرداندن دستگاه به تنظیمات کارخانهای است. این روش مطمئنا نمیتواند ایدهآلترین روش ممکن باشد، اما هنگامی که از دلیل اصلی کند شدن دستگاه خود آگاه نیستید بهترین کار انجام فکتوریریست و ایجاد یک شروع مجدد است. بعد از انجام این عمل نیاز به دانلود مجدد اپلیکیشنهای مورد نظرتان خواهید داشت و حتما به خاطر داشته باشید که قبل از بازگرداندن دستگاه به تنظیمات کارخانهای از تمام اطلاعاتی که نمیخواهید برای همیشه از بین بروند مانند عکسها و ... نسخه پشتیبان یا بکاپ تهیه کنید.
منبع: pcadvisor
نظرها