۷ مشکل اساسی در تلفن‌های هوشمند و نحوه رفع آن ها

یکی از ابزارهای ضروری زندگی امروزی، تلفن همراه است. این وسیله نیز مانند سایر وسایل زندگی احتمال خراب شدن و از کار افتادن دارد. از طرفی چون بر تعداد کاربران آن روز به روز افزوده می‌شود، به نظر می‌رسد، داشتن اطلاعات در خصوص تعمیر و دلایل خراب شدن آن برای کاربران لازم و ضروری باشد.

۷ مشکل اساسی در تلفن‌های هوشمند و نحوه رفع آن ها

در چند سال اخیر در سراسر جهان استفاده از تلفن‌های همراه گسترش یافته است. هرچند نسبت به قبل پیشرفت‌های زیادی در این زمینه صورت گرفته است، اما متاسفانه طول عمر دستگاه‌های تلفن همراه بر خلاف تکنولوژی آن زیاد نشده است و کارآیی آن‌ها بی عیب و نقص نیست. این ابزار کاربردی نیز مانند هر ابزار و وسیله دیگر خراب می‌شود و به همین دلیل به نظر می‌رسد همه کاربران باید بدانند که در صورت بروز مشکل برای تلفن همراهشان چه‌کاری انجام دهند.

حتی اگر دستگاه تلفن همراه همیشه به خوبی و بدون هیچ مشکلی کار کند، وقتی عملکرد آن دچار مشکل شد، کاربر باید بداند لازم است چه اقدامی برای رفع آن مشکل انجام دهد.. کاربر باید بداند آیا مشکل ایجاد شده برای تلفن همراه وی مشکلی اساسی است و یا قابل تعمیر و رفع شدن است. حتی باید بداند هزینه تعمیر تلفن همراه چقدر است تا در صورت نیاز از تعمیر کردن تلفن همراهش صرف‌نظر کند و به فکر یک تلفن همراه دیگر باشد. در این مقاله سعی شده است که روش‌هایی برای برطرف کردن برخی از خرابی‌ها و عیوب تلفن همراه ارائه شود. البته در صورتی که تلفن همراه کاربر داری گارانتی و خدمات پس از فروش است توصیه می‌شود قبل از اقدام به هر کاری، به مرکز خدمات تلفن همراه خود مراجعه کند.

۱_۳-min

یکی از خطراتی که ممکن است همه تلفن‌های همراه با آن مواجه شوند، شکسته شدن صفحه نمایش تلفن است. این اتفاق می‌تواند به دلیل افتادن گوشی و یا ضربه خوردن آن ایجاد شود. یکی از کارهایی که اغلب کاربران انجام می‌دهند تعویض شیشه صفحه نمایش است البته اگر پانل LCD آسیب ندیده‌باشد. تعویض شیشه صفحه نمایش کار تخصصی خاصی نیست و می‌تواند توسط یک تعمیرکار کار بلد به راحتی انجام شود. برای تعویض شیشه صفحه نمایش نیاز به مراجعه به تعمیرگاه تخصصی نیست.

برای جلوگیری از شکسته شدن صفحه نمایش، بهتر است از محافظ صفحه نمایش استفاده کنید.

۲_۰-min

اما اگر شکستن شیشه صفحه نمایش منجر به شکستن پانل LCD شد، چه باید کرد؟ شکستن LCD باعث می‌شود که قابیلت Touch صفحه نمایش از کاربیفتد و از طرفی تصاویر صفحه نمایش درهم نشان داده شود. البته بسته به میزان آسیب دیدن LCD، ممکن است برای کاربر مشکلات متفاوتی ایجاد شود. در این حالت مشکل کمی پیچیده‌تر خواهد شد و کابر باید به تعمیرگاه تخصصی برای تعمیر تلفن همراه خود مراجعه کند. بهتر است از قطعات اصلی به جای قطعات آسیب دیده LCD استفاده شود. برای جلوگیری از شکستن و خراب شدن LCD بهتر است از محافظ صفحه نمایش استفاده شود. چون محافظ صفحه نمایش باعث جلوگیری از آسیب‌دیدن و شکستن صفحه نمایش تلفن همراه می‌شود و محافظت از صفحه نمایش یعنی محافظت از LCD.

۳_۱-min

از دیگر قسمت‌ها و قابلیت‌های تلفن همراه که ممکن است دچار آسیب و مشکل شود می‌توان به WiFi و Bluetooth اشاره کرد. البته این مشکل در تلفن‌های همراه به ندرت رخ می‌دهد. از نظر بسیاری از متخصصان این مشکل زمانی رخ می‌دهد که MotherBoard دستگاه دچار مشکل شده باشد. متاسفانه رفع این مشکل آسان نیست و خیلی از مواقع رفع این مشکل نا ممکن است. تعمیر MotherBoard معمولا کار هر تعمیرگاهی نیست و گاهی لازم است که تلفن همراه برای رفع مشکل به نمایندگی فرستاده شود. بهتر است حتما نسبت به صحت کار تعمیرگاهی که برای تعمیر تلفن همراه به آن مراجعه می‌شود، اطمینان حاصل شود. حل مشکل MotherBoad می‌تواند در عرض یک‌ساعت انجام شود و یا در عرض یک هفته و شاید هم بیشتر. گرمای بیش از حد یکی از مواردی است که باعث ایجاد مشکل و خراب شدن MotherBoard تلفن همراه می‌شود. نور خورشید نیز یکی دیگر از مواردی است که باعث بروز مشکل برای MotherBoard تلفن همراه می‌شود. هزینه تعمیر MotherBoard بسته به میزان کاری است که برای تعمیر آن انجام می‌شود.

۴_۱-min

بروز مشکل در عملکرد باتری نیز از آن دسته مشکلاتی است که کاربران بسیاری با آن مواجه هستند. در طول گذر زمان، باتری‌هایی که قابلیت شارژ‌شدن دارند مثل باتری‌های تلفن همراه مقداری از ظرفیت خود را از دست می‌دهند. اما چطور می‌توان فهمید که باتری تلفن همراه حجمی از ظرفیت خود را از دست داده‌است؟ به عقیده کارشناسان اگر در حدود ۱۰ درصد از شارژ باتری برای دیدن یک کلیپ ویدیویی ۲ دقیقه‌ای کم شود، در این‌صورت باتری دچار مشکل کاهش ظرفیت شده است. گرمای بیش از حد و نفوذ آب به باتری ازجمله مواردی است که باعث آسیب دیدن باتری می‌شود. خوشبختانه تعمیر باتری تلفن همراه کار سخت و دشواری نیست و حتی می‌توان باتری دستگاه را نیز تعویض کرد. یکی از روش‌ها برای حفاظت و افزایش طول عمر باتری‌های NiMH این است که تا زمانی که شارژ این نوع باتری‌ها تمام نشده، مجددا شارژ نشوند. برای باتری‌های نوع LiPo بهتر است این بارتی‌ها قبل از خالی شدن و تمام شدن کامل شارژ، دوباره شارژ شوند.

img_5224-min

گاهی اوقات گوشی تلفن همراه خیس می‌شود و آب به داخل گوشی نفوذ می‌کند. مسلما هیچ دستگاه الکترونیکی باوجود آب در قطعات آن به خوبی کار نمی‌کند حتی دستگاه‌های الکترونیکی ضد آب هم در صورت نفوذ آب به قطعات آن‌ها دچار مشکل در عملکرد خواهند شد. تلفن‌های همراه نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در صورت نفوذ آب به داخل آن‌ها، دچار مشکل خواهند شد. اما اگر آب به داخل تلفن همراه نفوذ کرد اولین و بهترین کار قبل از مراجعه به تعمیرگاه و تعمیرکار، خاموش کردن دستگاه است و قرار دادن آن در کیسه برنج و یا کیسه ژل سیلیکنی است. هرچه دستگاه بیشتر در کیسه برنج یا ژل سیلیکنی بماند، شانس خروج آب آن به طور کامل بیشتر است. گاهی اوقات نفوذ آب به تلفن همراه آسیب جدی به دستگاه وارد می‌کند مخصوصا وقتی آب به MotherBoard نفوذ کند. در این صورت گوشی تلفن همراه باید تعویض شود. بنابراین بهتر است از تلفن همراه در مقابل نفوذ آب و خیس شدن مراقبت شود.

۶_-ifixit.com_-min

یکی دیگر از مشکلاتی که برای تلفن‌های همراه ممکن است پیش آید، خراب شدن دکمه Home تلفن همراه است. اگر دکمه Home دچار مشکل شود، بسیاری از قابلیت‌ها و عملکردهای تلفن همراه غیر قابل دسترس می‌شود و این مشکل برای کاربر تقریبا شبیه فاجعه می‌شود. البته خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی، شرکت‌های سازنده تلفن همراه سعی می‌کنند این دکمه را به گونه‌ای طراحی کنند که کمتر دچار آسیب شود اما اگر مشکلی برای این قطعه رخ داد، می‌توان آن‌را تعویض کرد. تعویض این دکمه تقریبا کار آسانی است و بیشتر تعمیرکارها می‌توانند این‌کار را انجام دهند. البته اگر مدل تلفن همراه کمی قدیمی‌تر باشد شانس کمتری برای پیدا شدن دکمه و تعمیر آن وجود دارد.

۷

پورت شارژ و پورت ورودی هدست نیز ازجمله قسمت‌هایی هستند که دچار آسیب می‌شوند. گاهی بروز این مشکلات به دلیل نفوذ ذرات گردوغبار و یا کثیفی است. برای تمیز کردن این قطعه می‌توان از روغن‌ها و اسپری‌های مخصوص برای تمیز کردن پورت شارژ یا هدست استفاده کرد. اما اگر باوجود تمیز کردن پورت بازهم مشکل برطرف نشد، باید پورت تعویض شود. تعمیر این قطعه و جایگزینی آن کمی زمان‌بر است و بستگی به این دارد که تعمیرکار چقدر در این زمینه حرفه‌ای و کار بلد باشد. برای جلوگیری از خراب شدن این قطعه بهتر است گوشی را در جیب و یا جاهایی که احتمال نفوذ گردوخاک و غیره است قرار نداد.

ارسال نظر