کامپیوتر خود را بهتر بشناسیم!

کمی که با خود بیندیشیم، متوجه می شویم که در دنیای امروز، آشنایی با کامپیوتر مزیت های زیادی دارد. به گزارش کلیک، در جامعه مدرن امروزه و دنیای با تکنولوژی بالا، متخصص بودن در زمینه کامپیوتر، به ویژه برای شغل هایی مانند مدیر شبکه، می تواند یکی از پردرآمد شغل های ممکن باشد. شما با دانش هر میزان دانش از دنیای کامپیوتر، می توانید مفید ترین مهارت در دنیای امروز ( یعنی استتفاده از کامپیوتر) را توسعه دهید و مطمئن باشید در زمان نه چندان دور قادر خواهید بود که از آن برای کسب درآمد استفاده کنید.

کامپیوتر خود را بهتر بشناسیم!

به گزارش کلیک، در جامعه مدرن امروزه و دنیای با تکنولوژی بالا، متخصص بودن در زمینه کامپیوتر، به ویژه برای شغل هایی مانند مدیر شبکه، می تواند یکی از پردرآمد شغل های ممکن باشد. شما با دانش هر میزان دانش از دنیای کامپیوتر، می توانید مفید ترین مهارت در دنیای امروز ( یعنی استتفاده از کامپیوتر) را توسعه دهید و مطمئن باشید در زمان نه چندان دور قادر خواهید بود که از آن برای کسب درآمد استفاده کنید.

باهم گام های زیر را مرور می کنیم.

1- با سخت افزار کامپیوتر آشنا شوید.

سخت افزار اجزای اصلی کامپیوتر می باشد که شکل و ماهیت آن را شکل می دهد و مانند رسانه ای عمل می کند که برای اتصال و مبادله اطلاعات یک کامپیوتر با کامپیوتر دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. سخت افزار رایانه در واقع همان قسمتها یا اجزای فیزیکی رایانه مانند نمایشگر، موشواره، صفحه کلید، دیسک سخت و واحد سیستم (کارت های گرافیک، کارت های صدا، حافظه اصلی، مادربورد و تراشه های دیگر و ...) می باشد که قابل لمس اند.

1

2- با نرم افزار کامپیوتر آشنا شوید.

نرم افزار قسمتی است که موجب می شود کامپیوتر فعالیت کند و شامل برنامه های کاربردی، پروتکل ها و سیستم عامل می باشد. ارتباط میان نرم افزار و سخت افزار توسط سیستم عامل انجام می شود. این تنها قسمتی از کار سیستم عامل می باشد.
سیستم عامل خود یک برنامه نرم افزاری است با این تفاوت که چون تمام منابع و امکانات سخت افزاری را در اختیار دارد دارای ویژگی های منحصر به فرد می باشد لذا در دسته نرم افزارها قرار می گیرد. به بیان دیگر سیستم عامل یک برنامه جامع است که اجازه در اختیار قراردادن منابع و امکانات سخت افزاری را برای نرم ا فزارها صادر می کند و این سیستم عامل است که مسئول صحت عملکرد سیستم و منابع آن است.

2

3- با مشخصات (مشخصات فنی) کامپیوتر خود آشنا شوید.

برخی از برنامه ها به منظور یادگیری مشخصات خاص یک کامپیوتر، مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده از یک ترفند خاص، می توانید خیلی سریع و راحت به اطلاعاتی همچون اطلاعات گرافیک، صدا، موس، کیبورد و دیگر اجزاء سیستم دسترسی پیدا کنید. برای این کار وارد منوی Start شوید و در کادر Run عبارت dxdiag را تایپ کرده و اینتر کنید، پس از اینکه ok را زدید از شما برای ورود به آن بخش سوال خواهد شد و پس از کلیک بر روی Yes، اطلاعات کامل و مشخصات فنی کامپیوتر شما نظیر گرافیک، صدا، موس، کیبورد و دیگر اجزای سیستم برای شما نمایش داده خواهد شد.

3

4- استفاده از خط دستور کامپیوتر خود را یاد بگیرید و در هنگام نیاز از آن استفاده کنید.

یادگیری خط دستور کامپیوتر ( MS DOS فوری/ خط دستور در ویندوز، ترمینال و یا کنسول در لینوکس) حداقل کاری است که برای افزایش بهره وری سیستم خود می توانید انجام دهید. در محیط ویندوز، DOS فوری چندان کارآمد نیست اما ایده ای خوب است برای اینکه بدانید که چگونه در محیط ویندوز از آن استفاده کنید. اگرچه در لینوکس، یونیکس، مک و BSD و یا سیستم عامل های دیگر مانند یونیکس، توانایی استفاده از خط فرمان در آنها، امری ضروری است به طوری که شما می توانید از طریق اسکریپت های بی قاعده این ویژگی را بررسی کنید.

4

5- سعی کنید تایپ کردن بدون نگاه کردن به صفحه کلید را یاد بگیرید.

یاد گرفتن تایپ 10 انگشتی به اندازه سایر مهارت های کامپیوتر اهمیت چندانی ندارد، اما در مواقعی به کار شما سرعت عمل می بخشد و می تواند به دلیل صرفه جویی در زمان مفید واقع شود. در این روش شیوه استقرار انگشت ها مهم است، انگشتان سبابه خود را بر روی دکمه Space بگذارید و بقیه انگشتان را به ترتیب روی دکمه های کنار دکمه های F و J بگذارید. با مستقر شدن دستان در این حالت، موقعیت تمامی دیگر کلیدها، نسبت به این 8 کلید ردیف وسط، قابل دسترس می باشد. این 8 کلید خانه، پرکاربردترین حروف صفحه کلید به شمار می روند.

6- در مورد مطالب عمومی و پایه کامپیوتر سوال کنید.

اگر کسی در هر زمینه ای از کامپیوتر آگاهی دارد، سعی کنید با سوال پرسیدن مهارت خود را بالا ببرید. معمولا برای مبتدی ها توصیه می شود که مبانی مبتدی ویندوز و ICDL را از افرادی که در این زمینه تخصص دارند بپرسند.

5

7- یک زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید.

این کار یکی از مهم ترین اصول مربوط به دنیای کامپیوتر است. زبان های مختلف برنامه نویسی را با هم اشتباه نگیرید، هر یک از این زبان ها تفاوت های زیادی و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. زبان های تفسیر شده مانند BASIC چندان برای برنامه نویسی واقعی مناسب نیستند اما اگر می خواهید یک بازی رایانه ای ساده بسازید می توانید از آن استفاده کنید. HTML و CSS برای کد نویسی صفحات وب هستند، و در برنامه نویسی کامپیوتر برای شما چندان مفید نخواهند بود. توصیه می شود که یک زبان برنامه نویسی کار آمد را یاد بگیرید که برای شما مهارت و توانایی یادگرفتن زبان برنامه نویسی را برای یک ادمین و برنامه نویس تازه کار فراهم می کند. اگرچه شما هر زبانی را که دوست دارید می توانید فرا گیرید.

7

8- تعمیرات بنیادی و ساده کامپیوتر را فراگیرید.

گاهی اوقات اگر کامپیوتر شما دچار یک مشکل سخت افزاری کوچک شود خود شما می توانید آن را برطرف کنید. شما می توانید روش های پیشرفته ای را یاد بگیرید اما فراگیری تعمیرات حرفه ای احتیاج به یک یا چند دوره کلاس های آموزشی مداوم دارد. در صورت باز کردن کیس میتوانید داخل آن را نیز تمیز کنید و گرد و خاک و غبار داخل آن را برطرف کنید.

8

9- سعی کنید به عنوان تمرین، مشکلات کامپیوتر بقیه را پیدا کنید.

با تعامل با کامپیوتر دیگران ممکن است شما و طرف مقابل چیزاهایی را فراگیرید که قبلا با آن آشنایی نداشتید. با این حال به عنوان یک کاربر کامپیوتر مبتدی، شما با مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری بیشتری آشنا خواهید شد.

9

10 - سعی کنید به عنوان تمرین مشکلات کامپیوتر بقیه را برطرف کنید.

با انجام این کار نه تنها برای خود اسم و رسمی به جا می گذارید، بلکه برای یادگیری هر چه بیشتر سخت افزاری و نرم افزاری دنیای کامپیوتر تمرین خوبی است و شما می توانید با شرایط و مشکلاتی آشنا شوید که قبلا با آن مواجه نشدید.

10

11- نحوه نصب و ارتقای درایورهای انواع سخت افزارهای مختلف را یاد بگیرید.

یادگیری این کار هنگامی که شما تصمیم به نصب مجدد سیستم عامل خود دارید، مفید خواهد بود. زمانی که یه درایور را (مانند کارت های گرافیک، کارت های صدا و غیره) به روز نگه می دارید می توانید بهترین عملکرد را از آن سخت افزارتان کسب نمائید.

11

12- آشنایی با بد افزارها

بد افزارها (ویروس های کامپیوتری، تروجان، نرم افزارهای جاسوسی و دیگر بدافزارهای مخرب) را قبل از اجرای اسکن آنتی ویروس/ ضد نرم افزارهای جاسوسی روزانه بشناسید.

12

13- از فایروال بازدارنده استفاده کنید.

استفاده از فایروال برای مردم عادی دشوار است، زیرا که آنها نمی دانند که چگونه از آن استفاده کنند. بنابراین شما باید نحوه استفاده از آن را یاد بگیرید. فراموش نکیند که امنیت در شبکه جز اساسی ترین اصول کار با اینترنت است.

13

14- استفاده از یک سیستم عامل منبع باز (Open Source) را تجربه کنید.

اکثر کاربران حرفه ای کامپیوتر از یک سیستم عامل منبع باز (Open Source) مانند لینوکس و یا BSD استفاده می کنند، زیرا که (معمولا) رایگان است و کارهایی نظیر برنامه نویسی، اجرای سرورها و امکان استفاده از یک خط فرمان اینترفیس (CLI) را برای آنها راحت تر می کند.

14

15- استفاده از میانبرها

جالب است بدانید که استفاده از میانبرها بسیار در زمان شما صرفه جویی میکند. برای این کار بر روی فایل ها و آیکون های مورد نظر خود، راست کلیک کرده و بر روی گزینه Send to desktop کلیک کنید.

15

16- از عملکرد داخلی اینترنت و نحوه استفاده از آن مطمئن شوید.

وارد منوی Start شوید و در کادر Run عبارت system configuration را تایپ کرده و اینتر کنید، توصیه میشود که در این قسمت از منوی تنظیمات گزینه اول یعنی Normal startup فعال باشد.

16

17- به یاد داشته باشید که همیشه کارها را ساده نگه دارید.

ایده های طاقت فرسا و یا بیش از حد پیچیده را کنار بگذارید. در عوض، بر روی یادگیری دانش و مهارت هایی تمرکز کنید که در آینده ممکن است منجر به انجام رساندن یک ایده بزرگ شود.

17

18- دانش خود را در زمینه کامپیوتر گسترش دهید.

همه کاربران کامپیوتر چندان هوشمند و مستعد نیستند که هر روز در مورد کامپیوتر چیزی جدید یاد بگیرند. تنها کاربران حرفه ای کامپیوتر همیشه به دنبال یادگیری هر چه بیشتر در دنیای کامپیوتر هستند و اگر چیزی را یاد نگیرند یا نفهمند در مورد آن سوال و یا تحقیق می کنند. برای یادگیری بعضی از مطالب به عنوان مثال یادگیری برنامه نویسی اندروید در اینترنت وبگردی و تحقیق کنید. برای یادگیری زبان برنامه نویسی، در ویکی پدیا مقالات متعددی را بخوانید و در سایت های مختلف انجمن کامپیوتر عضو شوید و از آنها راهنمایی بخواهید. اگر شما در جایی سوالی یا مشکلی دارید، مشکلات خود را بر روی کاغذ نوشته و در اینترنت به دنبال جواب آن بگردید. هر روشی را که برای یادگیری کامپیوتر در پیش گرفته اید، فراموش نکنید که تنها راه موفقیت در این راه استمرار است.

18

19- ریاضیات برای کاربران کامپیوتر مفید خواهد بود.

یک و یا صفر، یک بیت از داده های یک رقمی دودویی است. هشت بیت برابر با یک بایت می باشد. یاد بگیرد که در مقادیری نظیر کیلوبایت (KB)، مگابایت (MB)، گیگابایت (GB) و غیره، چند بایت وجود دارد. چیزهایی که اکثر مردم در مورد گیگابایت و مگابایت صحبت می کنند، می تواند نا معتبر و غلط باشد. در مورد موضوع ذخیره سازی داده های تحقیقاتی انجام دهید، هنگامی که شما کمی بیشتر در مورد این موضوع مطالعه کردید، مبحث دودویی (باینری) را راحت تر درک خواهید کرد. از این به بعد روش مبنای هشت و شانزده شانزدهی را یاد بگیرید و با نحوه تبدیل یک پایه به پایه دیگر آشنا شوید.

19

منبع: wikihow

ارسال نظر