چگونه یک لپ تاپ خوب بخریم؟

به دنبال خرید یک لپ تاپ جدید هستید؟ شاید تصور کنید که تهیه لپ تاپ، کار دشواری نباشد و با مراجعه به مراکز فروش، می توانید سیستم مورد نظر خود را تهیه کنید. کلیک - این ذهنیت درست نیست و برای تهیه یک لپ تاپ مناسب، باید اطلاعات کافی داشته باشید یا از یک متخصص کمک بگیرید. در این مطلب، قصد داریم به صورت کاملا تخصصی به بررسی نحوه خرید لپ تاپ بپردازیم.

چگونه یک لپ تاپ خوب بخریم؟

کلیک - این ذهنیت درست نیست و برای تهیه یک لپ تاپ مناسب، باید اطلاعات کافی داشته باشید یا از یک متخصص کمک بگیرید. در این مطلب، قصد داریم به صورت کاملا تخصصی به بررسی نحوه خرید لپ تاپ بپردازیم.

قسمت 1 از 5 : نیاز های خود را تعیین کنید

1 مرحله اول: در مورد استفاده های اصلی خود برای تهیه یک لپ تاپ فکر کنید

هدف شما از تهیه سیستم جدید چیست؟ مردم به دلایل زیادی از لپ تاپ ها استفاده می کنند و نیاز های آن ها متفاوت است. یک لپ تاپ معمولی، نیاز های شما را برای انجام کار های روزمره از جمله وبگردی، تایپ، ارسال فکس و سایر کار های مشابه بر طرف می کند. مسلما کاربران حرفه ای به سیستم های قدرتمند تری نیاز خواهند داشت. ممکن است سیستم های معمولی، قادر به بر طرف کردن نیاز های متخصصان کامپیوتر نباشند و به طور معمول انجام کار هایی از جمله تولید نرم افزار، بازی و انیمیشن، از عهده آن ها بر نمی آید. گیمر ها نیز برای انجام بازی های رایانه ای به یک سیستم قدرتمند نیاز دارند تا لپ تاپ آن ها قادر به پردازش بازی های رایانه ای باشد.

  • اداره / مدرسه - یک لپ تاپ معمولی هم می تواند نیاز های این دسته از کاربران را بر طرف کند و به طور معمول آن ها از سیستم خود برای وبگردی، کار با نرم افزار هایی مانند آفیس، تایپ، ارسال فکس و ایمیل، و سایر کارهای مشابه استفاده می کنند.
  • بازی - بازی های رایانه ای به شدت پیشرفت کرده اند و مسلما یک سیستم معمولی، از عهده اجرای آن ها بر نمی آید بنابراین با وجود یک سیستم قدرتمند، از بازی های خود، نهایت لذت را ببرید!
  • وبگردی - جست و جو در صفحات وب، توسط هر سیستمی ممکن است و برای آن، لازم نیست هزینه ای زیادی را پرداخت نمایید!
  • تولید محصول - توسعه دهندگان و برنامه نویسان، به یک سیستم حرفه ای برای انجام کار های خود نیاز دارند. ممکن است لپ تاپی با سخت افزار نه چندان قدرتمند، تعدادی از نیاز های آن ها را بر طرف کند، اما احتمال دارد آن ها را در مواقعی به شدت به درد سر بیندازد!

2 مرحله دوم: جوانب مثبت لپ تاپ را در نظر بگیرید

دلایل زیادی وجود دارند تا به جای خرید سیستم رومیزی (PC) ، یک لپ تاپ تهیه کنید:

  • لپ تاپ قابل حمل است و این دلیل اصلی برای خرید آن است. امکان جابه جایی لپ تاپ ها به هر نقطه ای وجود دارد و نسبت به رایانه های رومیزی فوق العاده سبک تر و کم حجم تر هستند.
  • کارایی لپ تاپ ها کاملا مانند رایانه های رومیزی است و تمامی برنامه های کامپیوتر ها در لپ تاپ ها اجرا می شوند، همین عامل می تواند یکی دیگر از مزیت های لپ تاپ ها باشد.
  • لپ تاپ ها، فضای کمتری را اشغال می کنند ولی یک کامپیوتر رومیزی، با وجود کیس، مانیتور، اسپیکر و غیره ، می تواند فضای زیادی از منزل یا محل کارتان را اشغال کند.

3 مرحله سوم: جوانب منفی لپ تاپ را در نظر بگیرید

با وجود اینکه لپ تاپ ها مزایای زیادی دارند اما دلایل زیادی وجود دارند که ممکن است از خرید آن ها منصرف شده و به جای آن یک رایانه رومیزی تهیه کنید:

  • لپ تاپ، به وسیله باطری محدود شده است. تنها در مدت زمان خاصی می توانید با آن کار کنید و در نهایت لازم است که سیستم خود را به شارژ متصل کنید.
  • امکان گم شدن یا به سرقت رفتن لپ تاپ بسیار زیاد است. با توجه به اینکه دائما سیستم خود را از جایی به جای دیگر منتقل می کنید، ممکن است آن را گم کنید، همچنین سرقت آن نسبت به رایانه های رومیزی فوق العاده راحت تر است. بنابراین در صورتی که تصمیم به راه اندازی یک شرکت دارید، انتخاب رایانه رومیزی به جای لپ تاپ، انتخاب مناسب تری خواهد بود.
  • لپ تاپ مانند کامپیوتر رومیزی، نمی تواند ارتقا پیدا کند که همین موضوع باعث می شود، سریع تر از رایانه رومیزی منسوخ شود. معمولا می توانید هارد دیسک و حافظه (RAM) خود را ارتقا دهید اما قادر به ارتقای پردازنده (CPU) و کارت گرافیک (Video Card) نخواهید بود.
  • در صورتی که از لپ تاپ خود زیاد استفاده کنید، به سرعت گرم می شود.
  • تمامی قطعات لپ تاپ از قبل اسمبل شده اند. یکی از مزایای کامپیوتر های رومیزی این است که می توانید قطعات آن را خودتان جمع آوری و اسمبل کنید که می تواند هزینه آن را به شدت کاهش دهد.

4 مرحله چهارم: بودجه خود را تنظیم کنید

پیش از تهیه سیستم مورد نظر، بهتر است بودجه خود را بررسی کنید که توانایی تهیه چه سیستمی را دارید. سیستم های مختلفی از جمله کروم بوک، نوت بوک و لپ تاپ استاندارد که جایگزین رایانه رومیزی است وجود دارند. هر یک از موارد مذکور، قیمت های متفاوتی خواهند داشت. به این نکته توجه داشته باشید که لپ تاپ های اپل، قیمت بالاتری نسبت به سایر لپ تاپ ها دارند.

قسمت 2 از 5 : سیستم عامل مورد نظر خود را انتخاب کنید

5 مرحله اول: سیستم عامل خود را انتخاب کنید

سیستم عامل، رابط کاربری و ساختار لپ تاپ شما را تشکیل می دهد. سیستم عامل های بسیار زیادی وجود دارند که محبوب ترین آن ها ویندوز، مکینتاش ،لینوکس و کروم می باشد. تصمیم بگیرید که کدام یک از آن ها را بر روی سیستم خود نصب کنید. توجه داشته باشید که مکینتاش، تنها بر روی سیستم های اپل نصب می شود.

  • Windows - محصولی از شرکت مایکروسافت بوده و رایج ترین سیستم عامل است. ویندوز، با اکثر نرم افزار ها سازگار است.
  • Mac OS X - مکینتاش، برای سخت افزار اپل طراحی شده و تنها بر روی این سیستم عامل اجرا می شود.
  • Linux - لینوکس، یک سیستم عامل متن باز و رایگان است که کد های منبع آن در اختیار توسعه دهندگان قرار گرفته، توزیع های بسیار متنوعی از لینوکس وجود دارند که از جمله آن ها می توان به اوبانتو، دبیان، مینت، سوس و فدورا اشاره کرد.
  • ChromeOS - این سیستم عامل، مبتنی بر کروم گوگل است و سرعت آن فوق العاده بالاست، دلیل آن، این است که کروم، صرفا برنامه های تحت وب را پشتیبانی می کند. لازم به ذکر است که این سیستم عامل، بر اساس یکی از نسخه های لینوکس ساخته شده است.

6 مرحله دوم: برنامه هایی که استفاده می کنید را در نظر بگیرید

بسیاری از برنامه ها، تنها بر روی یک سیستم عامل اجرا می شوند، بنابراین پیش از نصب سیستم عامل مورد نظر خود، برنامه هایی که قصد دارید با آن ها کار کنید، را در نظر بگیرید تا دچار مشکل نشوید.

7 مرحله سوم: جوانب مثبت و منفی ویندوز را در نظر بگیرید

ویندوز، یکی از قدرتمند ترین سیستم عامل هاست که به طور گسترده در حال استفاده است. به طور کلی، ویندوز سیستم عامل فوق العاده سازگاری است که نرم افزار های بسیار زیادی را اجرا می کند، البته کمبود هایی نیز دارد. در فهرست زیر، می توانید مزایا و معایب آن را مشاهده کنید.

  • ویندوز، رایج ترین و محبوب ترین سیستم عامل است. نرم افزارهای آفیس، از جمله ورد، پاور پوینت، اکسل و اکسس نیز به وسیله شرکت مایکروسافت توسعه داده شده است.
  • این سیستم عامل، در بیشتر کامپیوتر ها کار می کند و معمولا بر روی ارزان ترین تا گران ترین رایانه ها، نصب شده است.
  • ویندوز، بیش از سیستم عامل های دیگر، مستعد دریافت ویروس است، البته این بدان معنا نیست که امن نیست، بلکه نسبت به سایر سیستم عامل ها، مراقبت بیشتری نیاز دارد.

8 مرحله چهارم: جوانب مثبت و منفی مکینتاش را در نظر بگیرید

مکینتاش، محصولی از شرکت اپل بوده و رقیب ویندوز شرکت مایکروسافت است.

  • در صورتی که کاربر اپل هستید، یک کامپیوتر مک، به صورت یکپارچه تمام دستگاه های iOS خود را در اختیار دارد و مدیریت برنامه ها و رسانه ها بومی می باشد.
  • امنیت این سیستم عامل، بسیار بالاست و کمتر در معرض ویروس ها قرار دارد. عده ای می گویند مکینتاش هرگز ویروسی نمی شود که این عقیده صحیح نیست. به طور کلی معماری آن به گونه ای است که بد افزار های کمتری می توانند در آن نفوذ کنند.
  • با وجود اینکه نرم افزار های مک، بسیار زیاد هستند و هر روز بر این تعداد افزوده می شود، هنوز هم تعداد زیادی از برنامه های کلیدی با این سیستم عامل سازگار نیستند و البته بزرگترین نقطه ضعف آن، انتخاب بازی در مقایسه با ویندوز است. بیشتر بازی هایی که بر روی ویندوز نصب می شوند، قابلیت اجرا در مکینتاش را ندارد و این موضوع یکی از معایب اصلی آن محسوب می شود.
  • مکینتاش، بهترین سیستم عامل برای ویرایش فایل های رسانه ای است. نرم افزار های ویرایش ویدئو و تصویر آن بی نظیر هستند و اغلب اهالی موسیقی، از این سیستم عامل برای ضبط و تولید آثارشان استفاده می کنند.
  • قیمت سخت افزار مک در مقایسه با ویندوز، فوق العاده بالاتر است که این موضوع، می تواند یکی از دلایل کمتر بودن کاربران مک نسبت به ویندوز باشد.

9 مرحله پنجم: جوانب مثبت و منفی لینوکس را در نظر بگیرید

لینوکس، سیستم عاملی رایگان و متن باز است که توسعه دهندگان، می توانند به کد های منبع آن دسترسی داشته باشند. آن ها می توانند کد ها را ویرایش کنند و حتی یک سیستم عامل به نام خود منتشر کنند! با توجه به متن باز (Open Source) بودن لینوکس، توزیع های متعددی برای آن ارائه شده است و تعداد آن ها بسیار زیاد است.

  • این سیستم عامل رایگان است و برنامه هایی که برای آن طراحی می شوند معمولا رایگان و متن باز هستند. به طور کلی می توان گفت، لینوکس سیستم عامل مورد علاقه توسعه دهندگان است زیرا قابلیت مشاهده و ویرایش کد برنامه ها، برای آن ها وجود دارد.
  • یادگیری لینوکس، نسبت به سایر سیستم عامل ها دشوار تر است! توزیع های متفاوتی از این سیستم عامل وجود دارند که تفاوت های بسیار زیادی با هم دارند. رابط کاربری لینوکس واقعا پیچیده است و باید زمان بیشتری برای یادگیری آن صرف کرد.
  • امنیت لینوکس، فوق العاده بالاست و ویروس های بسیار کمی برای آن وجود دارند.
  • تمامی سیستم ها، از لینوکس پشتیبانی می کنند و نرم افزار های بسیار زیادی برای آن ارائه شده است.

10 مرحله ششم: جوانب مثبت و منفی کروم را در نظر بگیرید

کروم، سیستم عامل گوگل است و تعداد انگشت شماری از لپ تاپ ها از آن استفاده می کنند. جالب است بدانید، برای استفاده از این سیستم عامل باید به اینترنت دسترسی داشت و کل اطلاعات سیستم شما به صورت آنلاین ذخیره می شود! این ویژگی باعث می شود که در هر مکانی و با هر سیستمی به اطلاعات خود دسترسی داشته باشید.

  • کروم، سیستم عامل سبک و پر سرعتی است و دلیل آن، این است که اساسا یک مرورگر وب است. در واقع، تمام برنامه های شما در داخل یک مرورگر نصب شده است. بسیاری از قابلیت های این سیستم عامل متن باز، به اتصال اینترنت نیاز دارد.
  • از آن جا که کروم بوک از Google Drive برای ذخیره سازی فایل های خود استفاده می کند، در ذخیره سازی اطلاعات خود، بسیار محدود شده است.
  • یکی از بزرگترین معایب کروم این است که تنها از برنامه هایی که برای این سیستم عامل طراحی شده اند، می توانید استفاده کنید و با توجه به این که کروم، در اصل یک مرورگر است، برنامه ها و بازی های قدرتمندی برای آن وجود ندارد، بنابراین نرم افزار های قدرتمندی مانند فتوشاپ را از دست می دهید.

قسمت 3 از 5 : در مورد مدل سیستم خود تصمیم گیری کنید

11 مرحله اول: در مورد سایز لپ تاپ خود فکر کنید

به طور کلی 4 دسته اصلی لپ تاپ وجود دارد: نوت بوک، لپ تاپ استاندارد، لپ تاپ ترکیبی / تبلت و جایگزین کامپیوتر رومیزی / اولترابوک. توجه کنید، در صورتی که در حال تهیه یک لپ تاپ اپل هستید، با این موارد، مطابقت زیادی ندارد.

نوت بوک - این دسته از لپ تاپ ها، کوچک ترین سیستم های بازار هستند و حجم و وزن کمی دارند.

لپ تاپ استاندارد - این لپ تاپ، برای طیف گسترده ای از مردم در نظر گرفته شده است و به وفور در دسترس است.

لپ تاپ ترکیبی - لپ تاپ های ترکیبی ، جدید ترین سبک از لپ تاپ ها هستند که دارای صفحه نمایش لمسی و کیبورد با قابلیت جدا شدن هستند.

اولترابوک - این گروه از لپ تاپ ها، بزرگ ترین، قوی ترین و در نتیجه گران قیمت ترین هستند.

12 مرحله دوم: جوانب مثبت و منفی نوت بوک را در نظر بگیرید

نوت بوک ها، کوچک ترین لپ تاپ های بازار هستند که معمولا برای افرادی که دائما از جایی به جای دیگر می روند، مناسب است. در فهرست زیر، می توانید معایب و مزایای نت بوک ها را مشاهده کنید.

  • نوت بوک سایز کوچکی دارد و وزن آن ها سبک است که حمل و نقل آن را ساده می کند.
  • این دسته از لپ تاپ ها، اجزای خیلی قدرتمندی ندارند و تنها می توانند برنامه های اساسی مانند آفیس را اجرا کنند. با توجه به این موضوع، عمر باطری آن ها از لپ تاپ ها بسیار بیشتر است.
  • نوت بوک، صفحه کلید و صفحه نمایش کوچکی دارد، بنابراین در هنگام تایپ، می تواند شما را آزار دهد و با توجه به اندازه کوچک صفحه نمایشگر، امکان آسیب رسانی به چشم های شما را دارد.

13 مرحله سوم: جوانب مثبت و منفی لپ تاپ استاندارد را در نظر بگیرید

این دسته از سیستم ها، رایج ترین و متنوع ترین لپ تاپ های بازار هستند.

  • صفحه نمایش این دسته از لپ تاپ ها، اندازه های مختلفی دارد و به طور معمول 14، 15 اینچ است.
  • لپ تاپ های استاندارد، نسبت به نوت بوک ها بزرگ تر هستند و حجم بیشتری دارند و حمل و نقل آن دشوار است.

14 مرحله چهارم: جوانب مثبت و منفی لپ تاپ های ترکیبی را در نظر بگیرید

لپ تاپ های ترکیبی، یکی از جدید ترین لپ تاپ های بازار هستند که توانایی اجرای ویندوز 8 را دارند و یکی از نکات جالب توجه این دسته از سیستم ها، این است که دارای رابط کاربری و نمایشگر لمسی می باشند.

  • داشتن صفحه نمایش لمسی، یک امتیاز بزرگ برای لپ تاپ محسوب می شود.
  • این دسته از لپ تاپ ها، نسبت به لپ تاپ های استاندارد، کوچک تر هستند و به طبع، حمل و نقل آن آسان تر است.

15 مرحله پنجم: جوانب مثبت و منفی اولترابوک را در نظر بگیرید

لپ تاپ های اولترابوک، قدرتمند ترین لپ تاپ های بازار هستند و به وسیله آن ها می توانید جدید ترین بازی های رایانه ای را اجرا کنید. ضمن اینکه صفحه نمایشگر بزرگ آن ها، به چشم های شما آسیبی نمی رساند.

  • با توجه به قدرت بالای اولترابوک ها، شارژ باطری آن ها زود به پایان می رسد و این موضوع می تواند آزار دهنده باشد.
  • لپ تاپ های اولترابوک، در واقع جایگزین کامپیوتر های شخصی (PC) هستند و قدرت بسیار بالایی دارند، البته سایز و وزن آن ها بسیار زیاد است، بنابراین مناسب سفر نیست.

16 مرحله ششم: در مورد دوام و ماندگاری لپ تاپ فکر کنید

در صورتی که شغل یا شیوه زندگی شما به گونه ای است که لپ تاپ، دائما در معرض خطر آسیب دیدن قرار دارد باید یک لپ تاپ با دوام و مقاوم انتخاب کنید. لپ تاپ های فولادی، برای این دسته از کاربران بسیار مناسب هستند.

  • Toughbook ها، یکی از مقاوم ترین لپ تاپ ها در برابر ضربه و آسیب دیدگی هستند. البته به این نکته توجه داشته باشید که قیمت این دسته از سیستم ها بسیار بالاست.

17 مرحله هفتم: رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کنید!

رنگ لپ تاپ، برای گروهی از مردم، اهمیتی ندارد و این دسته از افراد، تنها به دنبال قدرت سخت افزاری و کیفیت لپ تاپ هستند. در صورتی که ظاهر لپ تاپ برایتان مهم است، متناسب با سلیقه و روحیات خود، رنگ مورد نظر سیستم را انتخاب و سپس آن را تهیه کنید.

  • به طور معمول، خریداران، رنگ های تیره را برای لپ تاپ خود انتخاب می کنند زیرا رنگ های روشن مثل سفید، خیلی زود کثیف شده و لپ تاپ ظاهر زیبای خود را از دست می دهد.

قسمت 4 از 5 : بررسی مشخصات

18 مرحله اول: مشخصات سیستم مورد نظر خود را بررسی کنید

پیش از خرید لپ تاپ، لازم است مشخصات آن را با دقت کامل بررسی کنید. ممکن است دو لپ تاپ، با سخت افزار های کاملا یکسان، قیمت های متفاوتی داشته باشند. بنابراین مدل لپ تاپ ها در قیمت آن ها تاثیر گذار خواهد بود. در مورد برند های مختلف تحقیق کرده و با کیفیت ترین محصول را انتخاب نمایید.

19 مرحله دوم: با CPU و کارکرد آن آشنا شوید

CPU مخفف کلمه Central Processing Unit و به معنای واحد پردازشگر مرکزی است. CPU در واقع، مغز کامپیوتر شماست و دارای قسمتی به نام ALU (Arithmetic Logic Unit) بوده که به معنای واحد محاسبه و منطق است. تمامی محاسبات و پردازش ها به وسیله این قطعه صورت می گیرد. از جمله عواملی که بر کیفیت و قیمت پردازنده ها تاثیر گذارند تعداد هسته ها، سرعت کلاک و حافظه کش (حافظه نهان) می باشد.

  • در صورتی که یک کاربر حرفه ای کامپیوتر هستید و شغل شما تولید نرم افزار، بازی، انیمیشن و چنین کارهای مشابهی است یا قصد دارید بر روی سیستم خود بازی های رایانه ای نصب کنید، یک پردازنده i7 هشت هسته ای که سرعت هر یک از کرنل های آن 4 گیگا هرتز است، به طور کامل نیاز های شما را بر طرف می کند و یک پردازنده فوق العاده قدرتمند است.

20 مرحله سوم: با RAM و کارکرد آن آشنا شوید

RAM مخفف کلمه Random Access Memory و به معنای حافظه با دسترسی تصادفی است. RAM در واقع، وظیفه ذخیره سازی موقت داده ها را به عهده دارد. به عنوان مثال زمانی که در حال تایپ یک متن هستید و آن را در هیچ کدام از دایرکتوری ها ذخیره نکرده اید، از فضای رم برای نگه داری اطلاعات استفاده می شود و متن در حال نگارش، به صورت موقت، در رم سیستم شما نگه داری می شود. در صورتی که اطلاعات خود را ذخیره نکرده باشید و برق قطع شود، تمام اطلاعات شما از بین خواهد رفت! لازم به ذکر است که بایوس (basic input/output system) شما بر روی ROM (Read Only Memory) که به معنای حافظه فقط خواندنی است، قرار می گیرد.

  • در صورتی که می خواهید سرعت سیستم خود را بالا ببرید، نیاز به یک رم قدرتمند خواهید داشت. یک رم 16 گیگابایت فراتر از نیاز های کاربران حرفه ای و گیمر ها خواهد بود! با داشتن چنین حافظه ای، می توانید نهایت لذت را از انجام بازی های رایانه ای ببرید!

21 مرحله چهارم: با کارت Graphics و کارکرد آن آشنا شوید

احتمالا با مفهوم کارت گرافیک آشنا باشید، در واقع وظیفه آن ایجاد مجموعه ای از سیگنال ها و نمایش اطلاعات در صفحه نمایش است. معمولا برای انجام کار های گرافیکی و انجام بازی های رایانه ای به یک کارت گرافیک قدرتمند نیاز دارید. مسلما هر چقدر میزان کارت ویدئوی شما بالاتر باشد، کیفیت تصاویر نیز بهتر خواهد بود.

  • نصب و راه اندازی یک کارت گرافیک 4 گیگابایت، می تواند لپ تاپ شما را به یک ماشین قدرتمند تبدیل کند! چنین کارت گرافیکی تمام نیاز های شما را برای انجام بازی های رایانه ای کاملا بر طرف می کند.

22 مرحله پنجم: فضای ذخیره سازی را بررسی کنید

هارد دیسک وظیفه ذخیره سازی اطلاعات شما را به عهده دارد. در واقع هارد دیسک، حافظه دائمی برای نگه داری اطلاعات است. در صورتی که تمایل به آرشیو و نگه داری فایل های زیادی بر روی سیستم خود دارید، لازم است یک هارد با فضای زیاد را انتخاب کنید.

  • احتمالا یک هارد دیسک 2 ترابایت، می تواند نیاز هر کسی را بر طرف کند. در صورتی که نیاز به فضای ذخیره سازی بیشتری دارید، از هارد های قابل حمل (اکسترنال) استفاده نمایید.
  • در صورتی که تمایل به افزایش سرعت انتقال فایل ها و طول عمر باطری لپ تاپ خود دارید، می توانید از SSD (Solid State Drive) به معنای درایور حالت جامد استفاده کنید. SSD، یکی از حافظه های ذخیره سازی اطلاعات دائمی می باشد.

23 مرحله ششم: پورت های خروجی را بررسی نمایید

آیا تعداد پورت های USB لپ تاپ شما به تعداد لازم وجود دارند؟ آیا پورت های VGA یا HDMI برای اتصال تلویزیون یا پروژکتور تعبیه شده اند؟ بررسی چنین سوالاتی پیش از تهیه لپ تاپ، از به وجود آمدن مشکلات متعدد جلوگیری می کند.

  • در صورتی که از تعداد پورت های USB سیستم خود راضی نیستید، می توانید از هاب ها (HUB) که به صورت اکسترنال هستند و به درگاه های USB متصل می شوند، استفاده کنید.

24 مرحله هفتم: درایو های نوری را بررسی کنید

بسیاری از لپ تاپ ها، دیگر از درایو های نوری به منظور صرفه جویی در حجم و وزن خود، استفاده نمی کنند، این موضوع می تواند باعث افزایش طول عمر باطری نیز شود. در صورتی که قصد استفاده از درایو های نوری را دارید، می توانید از درایو های قابل حمل (اکسترنال) استفاده کنید.

  • پیشنهاد می کنیم برای همیشه با درایو های نوری خداحافظی کنید! در صورتی که نیاز به استفاده از CD یا DVD دارید، از درایو های مجازی (ISO Image) ها کمک بگیرید. این موضوع می تواند باعث صرفه جویی در هزینه و افزایش طول عمر باطری لپ تاپ شود. برای نصب سیستم عامل دستگاه خود، بهتر است از فلش ها استفاده نمایید.

25 مرحله هشتم: وضوح صفحه نمایش خود را بررسی کنید

هر چقدر که رزولوشن (resolution) یا تفکیک پذیری صفحه نمایش شما بالاتر باشد، کیفیت تصاویر نیز بیش تر خواهد شد. بنابراین انتخاب یک صفحه نمایشگر با وضوح تصویر و تفکیک پذیری بالاتر، به چشمان شما آسیب کمتری می رساند.

قسمت 5 از 5 : خرید لپ تاپ

26 مرحله اول: تحقیق کنید

هرگز اجازه ندهید که فروشنده ها برای شما تصمیم بگیرند و لپ تاپتان را آن ها انتخاب کنند. پیش از تهیه لپ تاپ، در صفحات وب جستجویی انجام دهید و در فروشگاه های آنلاین کامپیوتر و لپ تاپ، انواع مدل ها و قیمت ها را بررسی کنید. مزایا و معایب لپ تاپ های مختلف را بیابید، زیرا فروشندگان، به ندرت معایب اجناس خود را بیان می کنند و تنها هدف آن ها فروش محصول و کسب درآمد است.

27 مرحله دوم: قبل از خرید لپ تاپ، آن را امتحان کنید

پیش از خرید لپ تاپ مورد نظر ، راهی برای تست و امتحان آن پیدا کنید. چنانچه که در بین دوستان شما، فردی مدل لپ تاپ مورد نظرتان را تهیه کرده بود، نظر او را در مورد آن بپرسید یا زمانی که قصد خرید لپ تاپ از یک فروشگاه را معتبر داشتید، با سیستم مورد نظر خود کار کنید. به عنوان مثال، کیبورد آن را بررسی کنید و ببینید آیا تمام کلید های آن به خوبی کار می کنند؟ آیا لپ تاپ مورد نظرتان در هنگام کار کردن هنگ نمی کند؟ پیکسل های مانیتور آن خراب نشده است؟ تاچ یا لمسی آن به درستی کار می کند؟ اسپیکر و میکروفون آن مشکلی ندارد؟ سرعت سیستم شما کند نیست؟ بررسی چنین مشکلاتی باعث می شود که یک خرید مطمئن داشته باشید.

28 مرحله سوم: گارانتی سیستم را بررسی کنید

قطعات کامپیوتر پس از مدتی آسیب می بینند، بنابراین داشتن یک کارت گارانتی، مخصوصا برای سیستم های گران قیمت بسیار مهم است. گارانتی ها به دو دسته تقسیم می شوند: گارانتی تعویض و گارانتی تعمیر. این امکان وجود دارد که شرکت سازنده در ساخت و تولید محصول مورد نظر شما، بی دقتی کرده باشد و به عنوان مثال قسمتی از مادر برد یا مدارات آن مشکل داشته باشد. با به همراه داشتن کارت گارانتی تعویض، این امکان وجود دارد که لپ تاپ خود را با یک سیستم جدید، تعویض کنید. در صورتی که بر اثر بی دقتی یا استفاده بیش از حد شما، یکی از قطعات سیستم آسیب ببیند، با به همراه داشتن کارت گارانتی تعمیر، می توانید بدون پرداخت هیچ هزینه ای، سیستم خود را تعمیر کنید. ممکن است محصولی، هر دو نوع از کارت گارانتی را داشته باشد البته ممکن است تنها یکی از این دو خدمات را ارائه دهد.

29 مرحله چهارم: لپ تاپ قدیمی نخرید!

تکنولوژی، هر روز در حال پیشرفت است و دستگاه های قدیمی، جای خود را به دستگاه های جدید تر می دهند. سعی کنید آخرین مدل از لپ تاپ های موجود در بازار را تهیه کنید و به دنبال خرید سیستم های قدیمی نباشید، زیرا دستگاه های جدید، دیر تر منقضی می شوند و احتمال اینکه مشکلات کمتری داشته باشند، مسلما بیشتر است. شرکت سازنده نیز پس از مدتی، تولید دستگاه های قدیمی تر را متوقف می کند که این موضوع، به معنای پایان گارانتی و پشتیبانی آن محصول خواهد بود.

منبع: wikihow

ارسال نظر