راه حل هایی برای برطرف کردن مشکلات پرینترهای نصب شده روی سیستم عامل ویندوز( بخش اول)

اگر شما هم از آن دسته کاربران سیستم عامل ویندوز هستید که با نصب، راه اندازه و استفاده از پرینتر خود روی این سیستم عامل مشکل دارید، توصیه می کنیم تا با این مطلب و مطلب بعدی همراه ما باشید.

راه حل هایی برای برطرف کردن مشکلات پرینترهای نصب شده روی سیستم عامل ویندوز( بخش اول)

کلیک_ مهم نیست که کاربر دانش جو باشد و بخواهد از پرینتر کتابخانه استفاده کند یا کارمند باشد و بخواهد از پرینتر دفتر کارش استفاده کند همیشه مشکلات کار با پرینتر برای همه وجود دارد. برخی مواقع دستگاه پرینتر سالم است و هیچ مشکلی ندارد، مشکل اصلی سیستم عاملی است که پرینتر روی آن نصب شده است. سیستم عامل ویندوز از آن دسته سیستم عامل هایی است که بیشترین مشکل را برای کار با پرینتر برای کاربران ایجاد می کند. اما روش هایی وجود دارد که می توان با به کار گیری آن ها بروز این مشکلات را به حداقل رساند.

۱- بررسی فیزیکی پرینتر

تصویر پرینتر Canon

همیشه اولین قدم هنگام بروز مشکل برای کار با پرینترها بررسی دستگاه است. در ابتدای کار لازم است کاربر مطمئن شود که دستگاه مشکل سخت افزاری ندارد. گاهی بروز قطعی در کابل های متصل به رایانه و به پریز برق باعث می شود تا پرینتر به خوبی کار نکند. اگر دستگاه پرینتر از آن دسته دستگاه هایی است که باید به صورت دستی و با دکمه روشن و خاموش شود، باید مطمئن شد که آیا دستگاه روشن است یا نه. اگر نمایشگری روی پرینتر تعبیه شده است و خطاهای احتمالی را به کاربر نمایش می‌دهد، بهتر است بررسی شود که آیا خطایی رخ داده است یا نه. گاهی نیز گیر کردن تکه ای کاغذ در پرینتر باعث می شود که پرینتر کار نکند، بنابراین این مورد نیز یکی دیگر از مواردی است که می تواند بررسی شود. البته اگر قرار است محفظه کاغذ پرینتر بررسی شود، بهتر است پرینتر در صورت روشن بودن خاموش شود. موارد ذکر شده تمام مواردی بود که برای اکثر پرینترها رخ خواهد داد و البته شاید مشکلاتی غیر از این مشکلات هم برای پرینتر به وجود بیاید.

۲- استفاده از Troubleshooter

خوشبختانه مایکروسافت در سیستم عامل ویندوز ۱۰ امکان بررسی خودکار و اجرای خودکار troubleshooter های مختلف را برای انواع سخت افزارهای متصل به سیستم تعبیه کرده است. کاربران ویندوز ۱۰ می توانند اپلیکیشن های مربوط به این troubleshooter ها را از اینترنت دانلود کرده و از آن استفاده کنند. یکی از این troubleshooter برای رفع مشکلات پرینترهای نصب شده روی سیستم عامل طراحی شده است. با استفاده از این troubleshooter کاربر می تواند به راحتی و بدون صرف وقت مشکل پرینتر خود را بر طرف کند. برای کار با این troubleshooter ابتدا به صفحه مربوط به پ شتیبانی مایکروسافت باید باز شده و گزینه Run troubleshooter را انتخاب شود. بعد از انتخاب این گزینه، troubleshooter به صورت خودکار اجرا خواهد شد. در این حالت troubleshooter مربوط به پرینتر، شروع به جستجوی مشکلات احتمالی رخ داده برای پرینتر می کند. در برخی موارد troubleshooter می تواند به کاربر پیشنهاد هایی در خصوص نحوه رفع مشکل ارائه دهد. معمولاً انجام این پیشنهاد‌ها می تواند مشکل را برطرف کند. بعد از اجرای troubleshooter، سیستم را روشن و خاموش کرده و بررسی شود که آیا مشکل پیش آمده برطرف شده است یا نه. در صورتی که troubleshooter فقط مشکل را شناسایی کرد و هیچ راه حلی ارائه نداد، بهترین راه یادداشت نوع خطا و جستجوی روش رفع آن در دفترچه راهنمای پرینتر و یا از طریق اینترنت است.

صفحه مربوط به رفع خطا

تصویر مربوط به پرینترهای دارای صفحه نمایش

۳- بررسی درایورهای پرینتر

معمولاً درایورهای مربوط به سخت افزارهای متصل به سیستم شبیه به مترجم برای سیستم عامل عمل می کنند. در واقع این دورایورها داده های دیجیتال را به زبانی که هر پرینتر با توجه به ساختارش می تواند متوجه شود تبدیل می کنند و بعد از دریافت این اطلاعات ترجمه شده به زبان پرینتر، دستگاه پرینتر آماده به کار می شود. به همین دلیل است که بسیاری از مشکلاتی که در حین انجام فرآیند چاپ توسط پرینتر رخ می دهد، می تواند مربوط به درایور نصب شده دستگاه روی سیستم عامل باشد. در بسیاری از موارد مشکل این است که درایورها به همراه به سیستم عامل به روزرسانی نمی شوند و به همین دلیل توانایی همکاری و هماهنگی با سایر نرم افزارها را نخواهند داشت. اگر troubleshooter نتوانست مشکل رخ داده برای پرینتر را شناسایی کند ممکن است نیاز به انجام کارهای بیشتری باشد. در مطلب بعدی روش های اجرا و انجام این کارها برای بر طرف کردن مشکل پرینتر را به صورت گام به گام ادائه خواهیم کرد. نکته مهم این است که بعد از انجام هر قدم، بهتر است که بررسی شود که آیا پرینتر به درستی کار خواهد کرد یا نه.

ادامه دارد...

ارسال نظر