چگونه مشکل عمر کوتاه باتری در اندروید ۵ و ۶ را حل کنیم؟

اندروید لالی پاپ (۵) و مارشمالو (۶) اکنون دیگر مختص به گوشی های نکسوس نیست و تعداد زیادی از گوشی های موجود در بازار از آن ها استفاده می کنند. متاسفانه بسیاری از افرادی که از گوشی هایی با این نسخه های اندروید استفاده می کنند با مشکل خالی شدن سریع باتری مواجه هستند.

چگونه مشکل عمر کوتاه باتری در اندروید ۵ و ۶ را حل کنیم؟

کلیک - در اینجا قصد داریم روش هایی را برای حل این مشکل به شما آموزش دهیم.

آیا باید اندروید لالی پاپ یا مارشمالو را روی گوشی نصب کرد؟

قبل از شروع باید اشاره کنیم همه افرادی که از اندروید لالی پاپ و مارشمالو استفاده می کنند با مشکل خالی شدن سریع باتری مواجه نیستند و کاملا از سیستم عامل جدید خود راضی هستند، به خصوص افرادی که از گوشی هایی استفاده می کنند که دارای اندروید خام و دست کاری نشده است (بعضی افراد نیز با وای فای مشکل داشته اند، ولی جمعا بسیاری از کاربران هم هیچ مشکلی ندارند).

شما همچنین باید بدانید که هر سیستم عامل جدیدی طبیعتا دارای باگ ها و مشکلاتی است که با انتشار سیستم عامل کم کم خود را نشان می دهند ولی این به معنی خراب بودن سیستم عامل نیست.

اگر به روز رسانی اندروید برای دستگاه شما موجود است، نصب کردن یا نکردن آن به خود شما بستگی دارد. هیچکس شما را مجبور به این کار نمی کند! ولی در صورتی که به روز رسانی را انجام دهید باید انتظار باگ هایی را در ابتدای کار داشته باشید.

گوشی Samsung Galaxy S5

ما یک گوشی Galaxy S5 با اندروید ۵ را تست کردیم و پس از چند ثانیه از قطع کردن شارژر، باتری آن به ۹۵ درصد کاهش پیدا کرد. صاحب گوشی همیشه یک باتری یدکی با خود حمل می کرد و با این حال باز هم پس از غروب خورشید باتری های او کاملا تخلیه می شد. همچنین او می گوید که گوشی S5 وی در جیبش بسیار داغ می شود تا جایی که نزدیک است پایش را بسوزاند.

اگر عملکرد باتری شما نیز تا این حد فاجعه آمیز است، به احتمال زیاد باتری مشکل دارد. ولی این کاربر تا قبل از اینکه به روز رسانی اندروید ۵ را روی گوشی خود نصب کند، چنین مشکلی نداشت و علاوه بر این او تنها کسی بود که چنین مشکلی را گزارش می کرد. وقتی ما تنظیمات نرم افزاری باتری او را چک کردیم متوجه شدیم که بیشترین میزان مصرف باتری توسط سیستم عامل اندروید و صفحه نمایش انجام می شود.

اگر چه این مشکل مختص به گوشی Samsung Galaxy S5 نیست و با افزایش نصب اندروید لالی پاپ به احتمال زیاد کاربران بیشتری چنین مشکلی را گزارش می کنند.

به روز رسانی اندروید لالی پاپ ۵٫۰٫۱ و مارشمالو ۶٫۰

بسیاری از کاربران گوشی نکسوس ۵ که گوشی خود را به اندروید ۵ ارتقا داده بودند نیز مشکل عمر باتری را تجربه کرده بودند. البته با انتشار نسخه ۵٫۰٫۱ لالی پاپ چنین مشکلی کمتر گزارش شده است چرا که در این نسخه بسیاری از باگ ها رفع شده است. همچنین گوگل اعلام کرده است که در نسخه های جدید این مشکل کاملا برطرف شده است. اگر شما به روز رسانی ۵٫۰٫۱ را از طریق OTA دریافت نکرده اید، این به روز رسانی از طریق گوگل قابل دریافت است.

متاسفانه ممکن است این به روز رسانی برای صاحبان گوشی های سامسونگ، HTC، سونی، LG و دیگر گوشی های هوشمند در دسترس نباشد.

چگونه مشکل کوتاهی عمر باتری را در سیستم عامل اندروید برطرف کنیم؟

اولین کاری که شما باید انجام دهید این است که ببینید چه چیزی بیش از حد باتری شما را مصرف می کند. پس منو تنظیمات را باز کرده و به دنبال گزینه ای به نام باتری یا انرژی (Battery یا Power) باشید و آن را باز کنید؛ در این قسمت شما می توانید اطلاعات مربوط به مصرف باتری را مشاهده نمایید. در اینجا می توانید میزان مصرف باتری را بر اساس سرویس ها و اپلیکیشن ها به صورت مجزا مشاهده کنید.

در صورتی که اپلیکیشنی وجود دارد که انرژی زیادی را مصرف می کند (برای مثال بعضی از اپلیکیشن های جانبی قدیمی چون که با سیستم عامل جدید سازگار نیستند انرژی زیادی را هدر می دهند)، آن را متوقف یا حذف کنید. اگر با انجام این کار اوضاع بهتر نشد، می توانید دوباره آن را نصب نمایید.

ما متوجه شدیم که یکی از عواملی که می تواند بیش از حد باتری را مصرف کند، سیستم جستجوی وای فای است. بنابر این بهتر است زمانی که از وای فای استفاده نمی کنید، آن را خاموش کنید و ببینید که آیا مصرف باتری تغییری می کند یا خیر.

همچنین یک باگ مشهور در سیستم عامل اندروید وجود دارد که بدون هیچ دلیل مشخصی موجب خالی شدن سریع باتری می شود. بعضی می گویند که این مشکل به خاطر قفل بیدار باش است که از به خواب رفتن گوشی و صرفه جویی در مصرف انرژی جلوگیری کرده و در نتیجه مصرف باتری را بیش از حد بالا می برد.

برای جلوگیری از این مشکل پیشنهاد می شود قابلیت Back up my data (تهیه نسخه پشتیبان از داده ها) را غیر فعال کنید. برای انجام این کار شما باید بخش مربوط به بک آپ ها را در گوشی خود پیدا کنید. نسبت به مدل گوشی که شما از آن استفاده می کنید، مکان قرار گیری این گزینه می تواند بسیار متفاوت باشد. پس از آن که آن را پیدا کردید، غیر فعال کنید و نتیجه را بررسی نمایید. اگر بازهم مشکل حل نشد سعی کنید به طور مداوم کش گوشی خود را حذف کنید (حذف کردن کش با فکتوری ریست متفاوت است). با انجام این کار (wipe cache) داده های قدیمی و بلا استفاده موجود در پس زمینه از بین خواهند رفت. لازم به ذکر است که با حذف کردن کش ها هیچ مشکلی برای اطلاعات داخل گوشی شما پیش نمی آید. برای انجام این کار گوشی خود را خاموش کرده و به محیط ریکاوری وارد شوید. برای ورود به محیط ریکاوری در حالی که گوشی خاموش است دکمه افزایش یا کاهش صدا را همراه با دکمه روشن کردن یا پاور با هم فشار دهید. از آنجایی که ممکن است مراحل ورود به ریکاوری در گوشی های مختلف متفاوت باشد، ما به شما پیشنهاد می کنیم نحوه این کار را برای گوشی خود در اینترنت جستجو کنید. پس از ورود به محیط ریکاوری به دنبال گزینه ای بگردید که کش سیستم را حذف می کند (wipe cache). پس از حذف کش ها گوشی خود را مجددا راه اندازی کنید. انجام این کار می تواند مشکل قفل بیدار باش و مصرف بیش از حد انرژی را حل کند.

همچنین انجام یک فکتوری ریست (بازگشت به تنظیمات کارخانه) نیز ممکن است مشکل باتری را حل کند. اما از آنجایی که این کار موجب حذف تمامی اطلاعات شما می شود باید قبل از انجام آن از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

اگر موارد گفته شده در بالا نتیجه بخش نبود، برای بهبود عمر باتری چه می توان کرد؟

اگر تمامی موارد گفته شده در بالا بی نتیجه بود، تنها کاری که شما قادر به انجام آن هستید این است که منتظر مانده تا شرکت تولید کننده گوشی باگ را مرتفع کند. ولی منتظر ماندن هم در حالی که باتری شما زود به زود تمام شده و شما را کلافه می کند کار بی فایده ایست. پس در بخش زیر به شما نکاتی را می آموزیم که با رعایت آن ها می توانید عمر باتری گوشی هوشمند خود را تا حد ممکن افزایش دهید.

گوشی خود را زود به زود ریستارت کنید. این اقدام ساده ای به نظر می رسد ولی می تواند مشکل باتری شما را حل کند.

نور صفحه نمایش را کم کنید و زمان روشن ماندن آن را تنظیم نمایید. هر دو گزینه در منو تنظیمات موجود است.

بلوتوث و وای فای را در زمانی که لازم ندارید خاموش کنید. برای انجام این کار می توانید از گزینه های موجود در نوار نوتیفیکشن ها و یا منو تنظیمات کمک بگیرید.

اپلیکیشن هایی که در پس زمینه در حال اجرا هستند را متوقف کنید. برای انجام این کار نیازی به نصب اپلیکیشن های تسک منیجر نیست، کافیست دکمه هوم گوشی خود را لمس کرده و نگه دارید تا لیست اپلیکیشن های باز شده ظاهر شود. با کشیدن هر کدام از آن ها به سمت چپ و یا راست می توانید متوقفشان کنید.

قابلیت لرزش پس از لمس صفحه یا دریافت نوتیفیکشن ها را غیر فعال نمایید. گوشی شما برای اینکه پس از دریافت تماس یا نوتیفیکشن خود را به لرزه در بیاورد نیاز به انرژی زیادی دارد.

از مزایای حالت ذخیره انرژی (power-saving mode) بهره ببرید. بعضی از گوشی ها حتی حالتی به نام ذخیره فوق العاده انرژی (Ultra Power Saving mode) دارند که می تواند با غیر فعال کردن بعضی از ویژگی ها و رنگ های صفحه فقط با ۱۰ درصد از شارژ باتری، گوشی شما را تا ۲۴ ساعت تغذیه کند.

یک باتری یدکی یا بهتر از آن یکی پاور بانک تهیه کنید. باتری یدکی فقط برای یک مدل گوشی مفید است ولی با خریدن پاور بانک می توانید آن را به هر گوشی دیگری نیز متصل کرده و قیمت کمتری نیز دارد.

ارسال نظر