چگونه از خستگی چشم ها هنگام کار با کامپیوتر جلوگیری کنیم؟

خستگی چشم یکی از مشکلات شایع در میان کاربران است؛ این خستگی به علت زمان زیادی است که صرف تماشای صفحه نمایش کامپیوتر، تبلت وگوشی های همراه می شود.

چگونه از خستگی چشم ها هنگام کار با کامپیوتر جلوگیری کنیم؟

کلیک- زل زدن طولانی مدت به صفحه نمایش سبب سردرد، خستگی چشم و حتی تاری کوتاه مدت می شود. در کودکان باعث نزدیک بینی شده و برای اجتناب از این بیماری راه های زیادی وجود دارند.

  • بخش 1 از 3

1

  • گام اول: آرامش چشم

استفاده از قانون 20-20-20، هنگامی که در حال کار با کامپیوتر هستید چشم خود را به مدت حداقل 20 ثانیه با نگاه کردن به چیزی که در فاصله ی20 فوتی (6.1 متری) شما قرار دارد، استراحت دهید، سپس استفاده از کامپیوتر به مدت 20دقیقه در عدم خستگی چشم موثر است مثلا اگر در نزدیکی شما یک پنجره وجود دارد با نگاه کردن به فضای بیرون پنجره، از خستگی چشم خود جلوگیری کنید .

شما می توانید با نگاه کردن مکرر (هر10 ثانیه یک بار) از چیزی نزدیک به چیزی که دور تر از شماست چشمانتان را استراحت دهید.

2

  • گام دوم: پلک زدن بیشتر

برخی درد های چشم به علت پلک نزدن هنگام تمرکز به صفحه نمایش است برای این کار شما می توانید با پلک زدن هنگام خیره شدن به صفحه نمایش از خستگی ناشی از این عمل جلوگیری کنید.

3

  • گام سوم: چرخاندن چشم ها

شما می توانید با بستن چشم ها وچرخاندن آنها در جهت عقربه های ساعت از خستگی وتار شدن چشم های خود جلوگیری کنید، این عمل نه تنها خستگی چشم ها را برطرف می کند بلکه احساس خوبی دارد.

4

  • گام چهارم: بررسی اتاق

پس از تمرکز طولانی مدت به صفحه نمایش کامپیوتر برای استراحت چشم خود اطراف اتاق خود در فواصل زمانی معین نگاه کنید .

5

  • گام پنجم: انجام برخی نگاه ها

چشمان خود را ببندید و با نگاه کردن به سمت بالا و پایین، چپ و راست، به چشمان خود استراحت دهید؛ این حرکت را چند بار تکرار کنید و سپس دوباره مشغول به کار شوید.

6

  • گام ششم: روش Palming

این روش شامل استراحت و گرم شدن چشم، با استفاده از حرکت و اصطحکاک است. برای انجام این کار دستان خود را به آرامی برروی چشمان قرار داده و با کف دست، چشمان خود را ماساژ دهید.

بخش 2 از 3

7

  • گام اول: تغییر محیط

با تغییر دادن زاویه صفحه نمایش، میزان فشار بر روی چشم های خودر ا کاهش دهید، برای این کار صفحه نمایش را کمی پایین تر از سطح چشم خود تنظیم کنید.

به طور خلاصه مانیتور باید در وسط قرار داشته باشد این زاویه برای گردن مناسب است.

8

  • گام دوم: فاصله ی مناسب صورت

سعی کنید فاصله ی صورت تا مانیتور را تا انجایی که می توانید بین 20-40 اینچ یا 50-100 سانتی متر قرار دهید، در این فاصله ممکن است نیاز به بزرگ کردن اندازه ی فونت داشته باشید اما چشم ها در این فاصله راحت تر هستند.

9

  • گام سوم : تنظیم کردن روشنایی صفحه نمایش

صفحه نمایش کامپیوتر شما اگر بیش از حد روشن و یا بیش از حد تیره باشد فشار زیادی به چشم ها وارد می کند. دلیل آن هم این است که چشم ها به سختی می توانند آیتم های تیره و بسیار روشن را تشخیص دهند.

10

  • گام چهارم : صفحه نمایش خود را تمیز کنید

با تمیز کردن روزانه ی صفحه نمایش می توان از تشکیل ذرات گرد و غباری که الکترو استاتیک نام دارند جلو گیری کنیم، این ذرات باعث سوزش و فشار دادن مکرر چشم ها می شود، بهتر است صفحه نمایش کامپیوتر را با اسپری آنتی استاتیک پاشیده شده بر روی یک پارچه تمیز کرد.

11

  • گام پنجم : تنظیم روشنایی اتاق

شما باید سعی کنید برای ایجاد یک فضایی کاری ایده آل از نور طبیعی محدود به نور فلورسنت استفاده کنید، مثلا یک دفتر کاری عادی باید حدود 500 لوکس (لوکس به عنوان مقیاسی برای سنجش شدت نوری که به وسیله ی چشم انسان درک می شود ،هر لوکس معادل یک لومن بر متر مربع است) روشنایی داشته باشد.تعویض لامپ ها و تنظیم پرده ی پنجره در محل کار یکی از عوامل کاهش فشار بروی چشم است؛همچنین می توان در ویندوز رایانه ها با استفاده از پنل کنترل، مانیتور را به رنگ های طبیعی مثل رنگ آبی که فشار کمتری به چشم وارد می کند تنظیم کرد. یکی از نرم افزار هایی که برای آسان تر دیدن صفحه ی نمایش در نور کم و یا در شب وجود دارد F.LUX است.

12

  • گام ششم :

هر چه قدر تابش صفحه نمایش کامپیوتر بیشتر باشد، فشار بیشتری به چشم ها وارد می کند، پس اگر شما می توانید روشنایی محیط کار خود را کنترل کنید و به فکر خرید یک مانیتور ضد تابش یا یک عینک ضد تابش باشید.

13

  • گام هفتم :

مانیتور های قدیمی تر تمایل به سو سو زدن نور دارند که همین امر فشار بیشتری به چشم ها وارد می کند. اما امروزه می توان با خرید یک مانیتور با وضوح بالا و روشنایی بهتر که با سازگاری بیشتری با چشم دارد از آسیب دیدن چشم خود جلوگیری کنید.

14

  • گام هشتم :

اگر می خواهید یک متن که از کتاب و یا یک مقاله است را بنویسید، بهتر است نوشته را بر روی پایه و در کنار صفحه نمایش قراردهید چون تغییر دید چشم باعث فشار و آسیب دیدن به چشم می شود مثلا اگر می توانید برای تایپ طوری از صفحه کلید استفاده کنید که دید چشم خود را تغییر نداده و به سمت پایین نگاه نکنیم هم توانسته ایم در زمان تایپ کردن صرفه جویی کنیم و هم از آسیب دیدن چشم خود جلوگیری کنیم.

  • بخش 3 از 3

15

  • گام اول :

اگر کار با کامپیوتر برای شما یک فشار چشمی به وجود می آورد و به شدت ناراحت کننده است، بلافاصله همه ی چراغ های روشن را خاموش کنید و به نور طبیعی اکتفا کنید زیرا مایع تسلی است، سپس چشمان خود را بسته و یک استراحت کوتاه مدت داشته باشید.

16

  • گام دوم :

اگر شما نیاز به عینک دارید و یا عینکی که از آن استفاده می کنید درست تجویز نشده، می تواند بیشتر به چشم هایتان آسیب برساند، اگر فکر می کنید که عینک کامپیوتر می تواند مفید باشد بهتر است آن را با یک دکتر چشم پزشک در میان بگذارید، با کاهش میزان تلاش مورد نیاز آسیب های وارد شده به چشم خود را کاهش دهید این کاهش آسیب ها شامل خستگی کمتر چشم ها می شود ؛ علاوه بر این خرید طلق ضد بازتاب، تابش خیره کننده توسط مانیتور را به حداقل برسانید، برخی از عینک ها هستند که از تابش خیره کننده صفحه نمایش جلوگیری می کنند.

17

  • گام سوم :

اگر علائم چشم شما بدتر شد با دکتر تماس بگیرید؛ می توانید ازکمک های فوری پزشکی سوال کنید ویا به دکتر چشم پزشک مراجعه کنید و با یک معاینه ی چشم مطمئن شوید که از عینک مناسبی برای چشم خود استفاده می کنید، همچنین ممکن است که چشم شما نزدیک بین ویا دور بین باشدو یا ممکن است شما میگرن داشته باشید که نوعی از سر درد های شدید است که با کمک پزشکی می توان از این بیماری جلو گیری کنید.

منبع: wikihow

ارسال نظر